Skigebiedje kopen?

Rogier op 12 juni 2017· 13 reacties

Is deze piste zometeen van jou?
Is deze piste zometeen van jou?

De rente is laag. Je zou een dief van je eigen portomonee zijn als je geen skigebied zou kopen! Euh wat? Een skigebied kopen, kan dat zomaar? Een tijdje geleden hadden we het al over een duur chalet met eigen skipistes dat te koop stond, en een gebiedje bij Winterberg wat ook te koop stond. Nu is er in Frankrijk een echt skigebied te koop, met alles erop en eraan. Voor de prijs van een flink huis in Nederland. Slechts 500.000 euro…

4 pistes en 20 kanonnen

Het skigebiedje Les Gentianes in de gemeente van Morbier in de Franse Jura staat te koop. Op net 8 uur rijden vanuit Utrecht. Het gebiedje ligt tussen de 900 en 1000 meter hoogte en is vooral geschikt voor beginners. Het heeft 4 pistes: rood, blauw en twee groene. Het gebied heeft 4 liften, twee slepers en twee sleep-touwen, en een twintigtal kanonnen moet de natuur een handje helpen qua sneeuw.

Toch een echt gebiedje zo, niet?
Toch een echt gebiedje zo, niet?

Maar dat is niet alles

Naast het skigebied koop je voor die 500.000 euro meteen de lokale skihuur (1000 paar ski’s, skischoenen, snowboards, langlaufski’s, sledes en sneeuwschoenen), een restaurant met 60 plaatsen op het terras en 30 binnen, een eigen pistebully (wiens droom is het nou niet om een eigen bully te hebben), een sneeuwscooter, een tracteur en een heuse Renault Kangoo ;-)

Bespreekbare huurprijs voor uitbater

Het zogenaamde délégation de service public, het contract voor het verlenen van een openbare dienst is net verlengd voor 18 jaar en de huurprijs die hiervoor betaald moet worden is bespreekbaar. Het contract kan dit najaar namelijk worden opgebroken…

null

Geen prive-gebiedje dus

Het lijkt dus (helaas?) onmogelijk om er een prive-skigebiedje voor vrienden en familie van te maken, maar het is toch best leuk om te dromen over een eigen skigebied. Het gebiedje mag dan klein zijn maar als ik de foto’s op de facebookpagina van het gebied bekijk, dan ziet het er met goede sneeuw toch best leuk uit… Als je wilt breken met de dagelijkse sleur in Nederland dan is dit misschien een leuke uitdaging. Het levert vast een perfecte Ik Vertrek op, al zou je daaraan meedoen… En ik beloof langs te komen voor een reportage!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ohhh… nog klimgebieden om de hoek ook… Tegen verveling in de zomer…

haha ik zou het alleen al kopen zodat jij @Rogier langs komt om een rapportage komt doen! :P
Het zal uiteraard niet voor niets te koop staan, als ik 100 miljoen op mijn rekening had dan had ik het er wel voor over gehad een privé skigebiedje maar dat heb ik helaas niet!
Maarja eerlijk gezegd ik ben toch liever in de echte Franse alpen te vinden :D

Born to Ride

alleen 35 miljoen euro is net wel even ietsjes anders. Met zo’n smak geld kun je best wel wat in Fr kopen gok ik zo…

Click. Click. Peace

Beide bedragen heb ik niet. Bovendien heb ik veel voorbeelden gezien van mensen die zoiets gaan doen (een skigebied runnen of een bedrijf in een skigebied) om lekker veel in de sneeuw te zijn. Gevolg: vaak komen ze zelf praktisch nooit in de sneeuw en werken erg hard om het hoofd boven water te houden.

Ik hou het dan bij werk en wonen in Nederland en regelmatige tripjes naar de Alpen (en buiten het seizoen indoor de benen soepel houden).

@Rogier het is maar €3.500.000 dat scheelt een nulletje ;)

Born to Ride

vraag me af hoeveel sneeuwdagen dat gebied heeft op jaarbasis

@Matthias123 Oja, nog steeds veel geld ;-)

Click. Click. Peace

Gaaf!!

Die Renault Kangoo geeft de doorslag?

Nou @Superskismurf, ik zie dit meer als een kangoo met een aantal extra opties dan andersom

5 ton kom ik ook niet aan, maar ik zou rustig 20% aandeelhouder willen worden ^^

Een skigebied op een hoogte van 1000 m met de winters van de laatste jaren? Ik zou mijn geld er niet aan wagen.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie