Valloire vormt samen met Valmeinier het skigebied van Galibier Thabor. Zoals de naam al zegt ligt Valloire net onder de beroemde wielrencol van de Galibier. In de winter is deze col gesloten en bedolven onder een dik pak sneeuw. Op dat moment kun je heerlijk skiën in dit gebied dat zich uitstrekt over drie bergkammen. Een groot deel van het gebied bevindt zich boven de 2000 meter waardoor de sneeuw lang goed blijft.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Klinkt als een goed gebied om half maart eens lekker te gaan genieten. Hellingen met verschillende liggingen zodat je de hele dag door goede pistes kan vinden.

Born to Ride

Je hebt er ook een half pipe, heel leuke en uitgebreide snowparken. En deze liggen inderdaad allemaal boven de 2.000 meter. Inderdaad een gebied dat zelfs begin april nog goed te doen. Vaak dan ook interessante aanbiedingen.

Glij blij door die brei :-)

En je rijdt vanuit Valloire zo naar Orelle voor een dagje VT/Orelle. Je kan de skipas voor 20 euro op plussen.

life is a beach, or a pile of snow

Prima gebied, zeker ook qua prijs/kwaliteit. Vond alleen de kwaliteit van het werk van de pisteurs van mindere kwaliteit dan jij ervaren hebt.

Wel relatief sneeuwzeker, leuk dorpje en een weids opgezet skigebied.

Mr. Slow

Hoe zijn de pistes tussen de dalen? Zo te zien veelal zwart. Blijft de sneeuw daar goed? Ik meen daar wel eens slechte verhalen over te hebben gelezen.

Valloire of valmeinier staat zeker op mijn to do lijstje. In 2013 had ik voor kerst geboekt maar ik heb toen naar Tignes omgeboekt door het sneeuwgebrek . Ik zal er zeker nog eens heen gaan!

Sneeuw is gewoon mijn obsessie.

@DrPhil, in de dalen is het voornamelijk blauw. De sneeuw die er ligt, blijft redelijk goed. Maar dan moet er wel sneeuw liggen natuurlijk. Vorig jaar ben ik er twee weken geweest (eind jan, begin feb) en er waren vrij veel pistes gesloten vanwege sneeuwtekort. Er was geen enkele zwarte piste open** en de pistes van Valloire naar L’armera waren allemaal dicht. Maar het is wel zoals Rogier zegt: de sneeuw die er ligt is goed. Al is een deel van de pistes dicht, je kunt je prima vermaken op de overige pistes.

**) m.u.v. het eerste stukje Grandes Drozes tot de lift.

@martin7182, ik bedoelde de verbindingspistes, van het ene dal naar het andere. Die lijken grotendeels zwart. Kun je dan wel fatsoenlijk naar een ander dal komen, bij weinig sneeuw?

@Martin7182 Die weken waren inderdaad slecht. Maar later, in maart, toen ik dit filmpje heb opgenomen waren de condities echt stukken beter. @DrPhil Het grootste probleem tussen enkele dalen zijn de langzamere liften. Elk niveau skiër kan heen en were pendelen tussen de bergkammen. @Quick Dat is per keer anders bij sommige gebieden, ik ben hier meerdere keren geweesd en vond het telkens top. Maar ik geloof zonder meer dat er ook weken zijn dat het minder is.

Click. Click. Peace

@DrPhil: ik ben er ondertussen vijf keer geweest, en met de verbindingen zit het wel goed. Er zijn mogelijkheden genoeg om via blauw de oversteek te maken tussen de deelgebieden. Enige nadeel is de bijzonder trage Roi lift die je vanuit Valmeinier 1500 moet nemen om het deelgebied van Valmeinier in te trekken.
@Rogier: als dagjestoerist zal je dat natuurlijk niet snel merken, maar het minder charmante Valmeinier 1800 heeft wel één groot voordeel: 's ochtends vertrek je in pole position om de berg op te gaan, zowel in het eigen deelgebied als aan de kant van Valloire. Terwijl de eerste skiërs uit Valloire nog de berg op moeten, heb jij de eerste pistes helemaal voor jezelf.

In het deelgebied van Valmeinier is piste Génépi de absolute aanrader. Wat mij betreft de mooiste van het gebied, en bijna altijd rustig.

@Morzel Dat geloof ik zonder meer en dat is vaak zo met dit soort ski-in ski-out dorpen! En voor een purpose-build dorp vind ik het zelfs nog erg prima. Maar het is geen Valloire dat wilde ik even duidelijk maken ;-)

Click. Click. Peace

Inderdaad @Morzel, haast niemand neemt de Génépi en aansluitende rode pistes die terug gaan naar de Roi lift. Geweldige pistes als je het mij vraagt! De lift vond ik eigenlijk wel prima. Hij gaat tenminste omhoog, in tegenstelling tot de Armera die door het dal naar de overkant gaat. De Lys piste vond ik ook helemaal geweldig! Eigenlijk was er maar 1 minder leuke (nog steeds leuke) rode piste; de Perce Neige die eigenlijk gewoon een pad is.

Het mooie van het gebied is ook dat er overal groene pistes zijn. Iedereen kan het hele gebied doorkruisen want overal zijn makkelijke pistes te vinden.

Chamois en Edelweiss (en nog een paar andere pistes): heerlijke old school ongeprepareerde en ongemodelleerde pistes, waar je je terugwaant in de jaren 80. Kunnen meer skigebieden een voorbeeld aan nemen!

Overigens vond ik de preparering van alle hoofdpistes uitstekend. De rustigere pistes worden om de dag geprepareerd, om kosten te besparen. Zie je wel vaker in Frankrijk. Voor goede skiërs geen enkel probleem.

Leuk filmpje! Echt een mooi gebied. Wij waren er dit jaar eind maart, genoeg sneeuw en de pistes lagen er strak bij! Zelfs na 14:00uur ging je nog over biljartlakens, dit kwam vooral omdat er vrijwel niemand in het gebied was. Wat een rust daar met prachtig panorama.

Mijn favoriete gebied tot nu toe! Al ben ik er slechts één keer geweest. Mooie brede pistes, groot funpark met grote jumps, halfpipe en een beginnerpark voor absolute beginners. Zowel met boxen als kleine jumps en allemaal op de normale route (dus niet buitenuit). Toen ik er was kon je gratis gebruik maken van de Big Air (grote sprong met springkussen).

Geen gebied om dagenlange tochten te maken, maar groot genoeg om van de ene hoek naar de ander en terug te skiën.

Ook is er een leuk dorpje bij, zonder echt extreme hoogbouw. Tenminste, in Valloire ;-)

De pistes zijn inderdaad top. Prachtig geprepareerd als je s’ochtends vroeg op kunt staan.

Zelf een topvakantie gehad een paar jaar terug. Voor als iemand wat meer beelden wil van o.a. het beginnerspark en de Big air, zie iets voor de helft/einde filmpje:
https://youtu.be/Lt_vM0SAxHY

*bericht bewerkt door Waah op 16 okt 2017 13:51

@Rogier, in dit filmpje zitten een aantal aantal supermooie shots vanaf een drone terwijl eronder skiërs actief zijn. Zelf heb ik ook een Mavic Pro die ik graag wil meenemen op wintersport, maar ik heb begrepen dat vliegen boven skigebieden die open zijn niet toegestaan is of in elk geval niet gewenst. Kan je hierover iets meer vertellen? Wat is er wel/niet toegestaan in (skigebieden in) Frankrijk?

@Marco1981 je hebt antwoord als PM

Click. Click. Peace

@Marco1981 je hebt antwoord als PM

Rogier op 18 okt 2017 09:16

@Rogier, ik ben ook benieuwd naar de mogelijkheden van drone filmen in Frankrijk. Zou je mij het antwoord kunnen PM-men? bedankt!

sneeuw witje en de 7 bergen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie