Geheimtips in Valle Isarco

Kristof op 22 november 2017· geen reacties

Als fervente wintersporters gaan we vaak op zoek naar nieuwe ontdekkingen. Geheimtips, zoals we die in het jargon wel eens noemen. Zo komen we geregeld uit bij kleine gebiedjes waar je versteld staat van de prijs/kwaliteit, met troeven die je amper terugvindt in andere skigebieden. In het Valle Isarco in de Italiaanse Dolomieten vind je zo’n aantal geheimtips. Maak kennis met Rio Pusteria/ Gitschberg Jochtal, Racines/ Ratschings en Plose…

Gitschberg Jochtal

Wie Oostenrijkse gemütlichkeit zoekt, vindt net over de grens bij de Brennerpas een prima skigebiedje. Het is niet extreem groot met 51 kilometer aan pistes, maar vaak wel rustiger dan vergelijkbare bestemmingen in Oostenrijk. Het skigebied kenmerkt zich door niet al te moeilijke afdalingen in een prachtige omgeving. Je hebt zicht op zowel de Dolomieten als de Zillertaler Alpen in Oostenrijk. Voor de liefhebbers zijn er daarnaast volop wandelmogelijkheden, zowel in het skigebied als daarbuiten. In het Jochtal heb je meerdere wandelingen naar bijvoorbeeld de Fane Alm en het Altfasstal die erg mooi zijn. Ook de kinderparken lonen echt de moeite in Gitschberg Jochtal!

Ratschings

Met 25 kilometer aan pistes behoort Ratschings tot de kleinere gebieden in de Dolomieten. Knus en met focus op vooral rode, kwalitatieve pistes. Bezoek hier zeker eens de Wasserfallalm, een erg gezellige hut op de piste met heerlijk lekker eten. Links op de skikaart boven de Kalcheralm waan je je alleen op de wereld. Toch wat meer nood aan mensen om je heen? Duik dan zeker après-ski in vlak naast het dalstation. Leuk weetje en nieuwigheid: Ratschings was in 2016 het eerste gebied in heel Italië met een 8-zit stoeltjeslift.

null

Plose

Vlakbij Brixen/Bressano ligt een skigebied met 43 kilometer aan pistes, op de flanken van een kale bergtop van waar je een schitterend uitzicht hebt op de Dolomieten. Met de Trametsch heeft dit gebied een van de langste pistes van Zuid-Tirol: tijdens deze ruim 9 kilometerlange afdaling heb je bovendien een prachtig zicht op de stad Brixen/Bressano. Bezoek hier vast ook even de Rossalmhutte, een nieuwe hut in typische Tiroolse stijl met de gekende lokale gastronomie. Ook het funpark van ruim een kilometer lang is beslist de moeite voor de geoefende en beginnende freestyler. En als je uitgeskied bent en eens iets anders wil beleven, kan je terecht op de 10 kilometer lange rodelbaan, de Rudi Run.

Door hun sneeuwzekerheid zijn ze allen van begin december tot en met de eerste week van april geopend. Meer informatie over Valle Isarco in de Italiaanse Dolomieten vind je hier.

Kristof
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie