Brixen en Chiusa, de perfecte uitvalsbasis in het hart van Valle Isarco

Kristof op 07 december 2017· 1 reactie

Wie de Brennerpas oversteekt en richting skigebieden van de Dolomiti Superski trekt, rijdt langs twee uitermate mooie plekjes die heel wat te bieden hebben voor de actieve en minder actieve wintersporter. Brixen/Bressano en Chiusa/Klausen kennen beiden een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. Ook vandaag nog ademen deze twee plaatsen cultuur, en de combinatie met de wondermooie Dolomieten maakt van Brixen of Chiusa de perfecte uitvalsbasis voor je wintersportvakantie.

Het nabijgelegen Plose trekt veel gegadigden uit Brixen. Niet verwonderlijk, want dit gezellige skigebied heeft met zijn 43 kilometer aan pistes en gezellige authentieke hutten veel troeven voor wie aan de drukte wil ontsnappen. Het skigebied geeft je bovendien een geweldige skyview over het stadje Brixen temidden van het prachtige hooggebergte. Het centrum van Brixen herbergt de typische Mediterraanse sfeer die je in Zuid-Tirol wel vaker tegenkomt. Shoppen en lekker eten zijn ook dan uiteraard nooit ver uit de buurt.

null

Het dorp Chiusa/Klausen doet bij veel wintersporters die naar de Dolomieten rijden wellicht wel een belletje rinkelen. Net langs de autosnelweg gelegen vormt het dorp de toegangspoort naar het zeer populaire Val Gardena. Maar steeds meer toeristen kiezen er bewust voor om in een charmant dorpje te verblijven en aandacht te besteden aan extra-sportieve activiteiten tijdens hun vakantie. De nabijheid van Plose, Gitschberg Jochtal en de Dolomiti Superski gebieden zorgt er voor dat je heel veelzijdig kan bepalen waar je wanneer gaat wintersporten. Idyllische wandelingen met sneeuwschoenen doorheen het UNESCO werelderfgoed langs Vilandro/Villanders en Velturno/Feldthurns zijn absolute must-do’s als je verblijft in Chiusa/Klausen!

**Meer informatie over deze regio kan je hier vinden **

Kristof

Ziet er echt geweldig uit en vanaf 1:40 van het fillmpje kreeg ik spontaan kippenvel. Ik zie alleen dat de skipas voor dit gebiedje duurder is dan de Dolomiti superski pas. Waarom zou ik dan hier moeten verblijven (met 80km aan piste) terwijl ik voor minder geld en 40km verder rijden, het complete dolomiti superski gebied kan hebben (1164km piste!)

edit: Ik vraag dit puur uit interesse. Waar ik op dit moment ga skiën als “kilometervreter”, zal ik in de toekomst een ander doel hebben: skiën met mijn vrouw en kinderen (nu 2 en 4).

*bericht bewerkt door bram82 op 11 dec 2017 22:46

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie