Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Het moment van de seizoensopeningen

Ruud op 28 november 2017· geen reacties


Het begin van het wintersportseizoen is een feestje waard. Dat vinden veel skigebieden ook getuige de toeters en bellen waarmee ze hun openingsweekeinde opluisteren. Optredens, verkleedpartijen, vuurwerk en festivals, er wordt van alles georganiseerd om duidelijk te maken dat de skigebieden van het slot gaan.

Feest!

Zo hebben we al het Oktoberfest gehad op de Stubaier Gletscher, waarvan ik mooie foto’s van skiërs in klederdracht op de piste zag, de Gletschershow op de Pitztaler Gletscher, het Freeridefestival op de Kaunertaler Gletscher en het event op de Kitzsteinhorn bij Kaprun waarvoor een reclamebureau de ronkende naam WOW, Glacier Love heeft bedacht. Dit weekend is ook het seizoen in Ischgl officieel van start gegaan met het Top of the Mountain concert. Een paar ingrediënten zijn overal te vinden zoals materiaaltesten en muziek. Je kunt los gaan op bekende Duitstalig artiesten als Andrea Berg (Ischgl) of Andreas Bourani (Obertauern, 2 december) en uit je dak gaan bij internationale DJ’s als Martin Garrix (Schladming, 1 december).

Openingsweekend

Zelf was ik in het weekend van 18 november op de opening van Obergurgl - Hochgurgl. Dat klinkt alsof ik daarvoor speciaal naar Oostenrijk was gereden, maar zo was het niet. Ik maak graag in november een eerste skitripje – even opwarmen voor het seizoen - en dan is de combinatie Sölden en ‘de Gurgls’ gewoon een goede. Meestal zijn er nog wat andere enthousiastelingen te vinden, hoewel ik ook wel eens alleen naar het Ötztal ben gereden. Dit jaar ben ik met vier Vlamingen op stap geweest wat “Eis”-berengezellig was. Zowel op als na de pistes….

Voetjes van de vloer

Dat het weekeinde waarin we allemaal konden, het openingsweekeinde was in Obergurgl - Hochgurgl, was een bijkomstigheid. Overigens hebben we er we wat van meegekregen, want in het kader van het de opening was er zaterdag in alle hutten live-muziek. Aangezien we best wel eens in een hut te vinden waren, konden we mooi meegenieten. Van man met orgel en poppy repertoire in de Top Mountain Star tot traditioneel Tirools op het terras van de Hohe Mut. Het Tiroler orkestje speelde daar zo lekker weg dat de voetjes van de vloer gingen en op een gegeven moment zelfs een kleine polonaise tussen de tafels slingerde. Gemütlich. Verder waren we met de opening niet zo bezig; het vuurwerk hebben we vanaf ons balkon bewonderd en het grote feest is helemaal aan ons voorbij gegaan omdat we op dat moment lekker zaten te eten. Kortom het openingsweekend was op dat moment ‘meegenomen’.

SaasFee Opening

Maar nu ga ik van 8 tot 12 december toch voor een echte opening. Ik ga namelijk een kijkje nemen bij de SaasFee Opening in Zwitserland. Dit is niet de officiële openingsdatum van Saas Fee (waar je in juli al op de gletsjer terecht kunt) maar het is een event dat georganiseerd wordt omdat het wintergebied opent. Afgelopen weekend waren er weliswaar al pistes open door de zeer vroege sneeuwval van de afgelopen tijd, maar dat konden ze uiteraard van te voren niet weten. Op de SaasFee Opening is van alles te doen, je kunt clinics volgen, materiaal uitproberen (daar ie ie weer), freeriden, via ferrata doen, sneeuwschoen- en fakkelwandelingen maken, yoga doen en ’s avonds feesten. En dat is nog niet alles. Dat wordt een druk weekend… :-).

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie