Skivluchten vanuit Antwerpen met Powdair voorlopig niet van de grond

Kristof op 29 november 2017· geen reacties

null

Eerder dit jaar kondigde de nieuwe luchtvaartgroep Powdair met veel bombarie aan betaalbare vluchten vanuit 8 Europese steden aan te zullen bieden naar Sion, midden in het Zwitserse Wallis. Een fantastisch initiatief, want met vooral Innsbruck en Geneve is het aanbod om te vliegen naar de sneeuw voorlopig nog beperkt. Op onze website vind je overigens een erg gedetailleerd overzicht van vliegvelden en nabij gelegen skigebieden.

1.11 miljoen euro

Powdair zou voor de Vlaamse markt opereren vanuit Antwerp Airport (Deurne), zelfs 5 dagen per week. Daarnaast zouden vooral vluchten vanuit de Engelse grootsteden voor aanvoer naar de Zwitserse Alpen moeten zorgen. Maar in die droom komt nu dus een knak. De belangrijkste Chinese geldschieter is opgestapt omwille van persoonlijke redenen. Intussen boekten meer dan 5.000 mensen hun vlucht naar Sion, waarvan een 400-tal Belgen. Vreemd genoeg kregen de gedupeerden naast terugbetaling ook de optie om mede investeerder te worden van het Powdair project. Een gat van liefst 1.11 miljoen euro hangt de oprichters momenteel boven het hoofd en dus worden alle middelen aangewend om het project alsnog letterlijk en figuurlijk van de grond te krijgen.

Opening wordt uitgesteld

Waar verschillende skigebieden pronken met hun opening, moet Powdair zelfs hun openingsevent in Aspen vandaag cancellen. Grote vraag is natuurlijk: Wat nu?!? Bij de luchthaven van Deurne reageerde men niet meteen verrast. Daar klonk het dat tot 10 dagen geleden niet eens duidelijk was met welke vliegtuigen men zou gaan starten. Het project staat dus nog een pak verder dan we allemaal zelf zouden willen. VLM Airlines ondergaat momenteel zelf een hele revolutie en dus is het nog maar de vraag in welke mate hoofdaandeelhouder SHS Aviation in de bres zal springen voor het Powdair project.

null

Gedupeerd?

Laat het ons weten hoe jouw ervaring met Powdair was en of je omgeboekt hebt.

Kristof
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie