Vanaf de pistes direct de stad in!

Svenski op 05 december 2013· geen reacties

null
Smullen van het uitzicht vanaf de Nordkette

We krijgen spontaan hoogtevrees wanneer we onze afdaling vanaf de 2256 meter hoge Nordkette-berg inzetten. Wanneer je hier het liftstation uit stapt ligt Innsbruck namelijk letterlijk aan je voeten. Het ene moment bekijk je het Goldenes Dachl of doe je een kopje koffie in een oud stadspaleis, het andere moment sta je in de glazen gondel op weg naar de top van de Innsbruckse huisberg.

Wennen
Het is wel even wennen om je wintersport in een stad te vieren. Bij het instappen in de bus plant je eerst een skischoen (per ongeluk!) op de leren stappers van een medereiziger in driedelig kostuum, om er vervolgens achter te komen dat je blijkbaar in een ‘gewone-mensen-bus’ zit. In Innsbruck is de skibus namelijk ook de gewone bus (of andersom). Om het allemaal wat gemakkelijker te maken gaan de bussen 's ochtends de hotels in Innsbruck af om de wintersportfanaten op te pikken. De skibus is overigens gratis, mits je gekleed gaat in een wintersportoutfit of een geldige skipas kan tonen. De bussen stoppen op een grote parkeerplaats waar het vervolgens mogelijk is om over te stappen op een bus naar een van de nabijgelegen skigebieden binnen het Olympia SkiWelt.

null
Het klassieke plaatje van Innsbruck

Jodelen
Wanneer je van jodelen houdt is Innsbruck niet bepaald de ‘place-to-be’. Après-skiën doe je in deze 800 jaar oude stad namelijk niet onder het genot van de zoete klanken van de Gebroeders Ko. Nee, in Innsbruck pik je een klassieke voorstelling in het Landestheater mee, geniet je van de stadse gezelligheid in een rokerig café, of ga je los in een van de vele discotheken.

Feestdagen
De sfeer in Innsbruck bereikt zijn hoogtepunt tijdens de feestdagen. Rond de kerstperiode drink je Glühwein met de locals in de Altestadt, waarbij je het uitzicht op een besneeuwd berglandschap er gratis bij krijgt. Dineren doe je in een van de vele restaurants, om er de volgende dag meer kilo’s af te sporten dan je erbij hebt kunnen eten. Heb je na deze feestelijkheden nog niet al je kruit verschoten? Dan stap je vlak voor de jaarwisseling de super-de-luxe kabelbaan in om op grote hoogte het nieuwe jaar in te luiden.

null
Kerst in de oude stad

Praktische informatie
Nieuwsgierig geworden? Hier vind je praktische informatie voor een wintersport in of rondom Innsbruck. Als gevorderde wintersporter is het aan te raden om een Olympia SkiWelt skipas te nemen, deze geeft namelijk toegang tot de verschillende skigebieden rondom Innsbruck. Als beginner kan je ook prima beginnen met een skipas van een enkel gebied. Vanaf het station Innsbruck Hauptbahnhof rijden er skibussen tussen de verschillende gebieden binnen het Olympia Skiwelt.

Svenski
is deze winter voor ons onderweg in Tirol. Hij houdt ons op de hoogte van de sneeuwcondities en checkt gebieden voor ons uit!
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie