BEWintersporte is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
De voorjaarsvakantie begint met extreme kou

De voorjaarsvakantie begint met extreme kou

martijn op 23 februari 2018 · 12 reacties

De grote uittocht uit Nederland komt vandaag al op gang, want honderdduizenden Nederlanders zullen deze week gaan skiën. We starten de week met een zonnetje, afgewisseld met stapelwolken. In de loop van zondag bereikt de Russische Beer de Alpen en zal het extreem koud worden. Op veel bergtoppen zal de temperatuur op maandag en dinsdag niet boven de -25 komen! Het is noodzaak dat iedereen zich wapent tegen de kou.

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.

Reacties

 • Dree 23 februari 2018 · 11:44
  Vanavond vertrekken richting Val Thorens, hopelijk is de weg te doen als we aan de klim beginnen. Op de heenreis sneeuwkettingen om, nog nooit meegemaakt.
  Schnee hoort onder m`n ski en verder nie !
 • philip1991 23 februari 2018 · 14:12
  Goedemiddag allen,

  Deze vraag is hier vast al wel eens voorbijgekomen maar ik kan het antwoord zo snel niet vinden:

  Vanaf wanneer is een voorspelling echt betrouwbaar? Ik ga bijvoorbeeld zondag 4 maart naar Sölden en vind op iedere website wel een andere voorspelling. Van erg koud met zon tot redelijk warm met een bak sneeuw. Leuk onderdeel van de voorpret die weersvoorspellingen, maar lastig als je ze niet goed kan interpreteren!
 • Matthias123 23 februari 2018 · 14:14
  Goedemiddag allen,

  Deze vraag is hier vast al wel eens voorbijgekomen maar ik kan het antwoord zo snel niet vinden:

  Vanaf wanneer is een voorspelling echt betrouwbaar? Ik ga bijvoorbeeld zondag 4 maart naar Sölden en vind op iedere website wel een andere voorspelling. Van erg koud met zon tot redelijk warm met een bak sneeuw. Leuk onderdeel van de voorpret die weersvoorspellingen, maar lastig als je ze niet goed kan interpreteren! philip1991 op 23 feb 2018 14:12


  Reken een dag of 5 vooruit. Bij heel stabiel hogedruk een dag of 6 a 7. Bij heel wisselvallig weer een dag of 3 a 4.
  Born to Ride
 • Roel admin 23 februari 2018 · 14:48
  @Dree wie zegt dat je sneeuwkettingen nodig hebt? De meeste sneeuw zal aan de Italiaanse kant blijven hangen. Veel plezier.
  @philip1991 het klopt aardig wat @Matthias123 zegt, het heeft op dit moment nog geen enkele zin om naar het weer vanaf 4 maart te kijken. Een kleine verandering in het weer op dag 3 kan grote gevolgen voor dag 7 hebben. Er zijn dan gewoon teveel onzekerheden.
  Weerman, skiër, Limburger
 • Dree 23 februari 2018 · 14:51
  @roel dat zou fijn zijn, bedankt
  Schnee hoort onder m`n ski en verder nie !
 • Pieter230976 23 februari 2018 · 17:04
  Hopelijk blijft de sneeuwband niet boven de Noordzee hangen vanaf woensdag , en komt hij west vlaanderen binnen
 • Kerstman 24 februari 2018 · 20:49
  Beste Roel en Martijn,

  Na een lange dag met veel files eindelijk aangekomen in het Pitztal. Morgen de eerste skidag. We twijfelen tussen Hochzeiger en Pitztaler Gletscher/Rifflesee. Aan de ene kant is de gletscher nog kouder...aan de andere kant las ik ook ergens dat het bovenin de bergen morgen zonniger is en dat het iets lager mistig/bewolkt is. Moeilijke keuze dus! Wat zouden jullie gezien het weerbericht voor morgen aanraden? (We nemen de regio skipas zodat we elke dag opnieuw kunnen kiezen, we zitten dus niet de hele week vast aan de keuze die we morgen maken).
 • dan58 24 februari 2018 · 21:12
  @Pieter230976

  En tegen hoe laat hangt ie dan boven Midden-Limburg?
 • DrPhil 24 februari 2018 · 21:14
  Beste Roel en Martijn,

  Na een lange dag met veel files eindelijk aangekomen in het Pitztal. Morgen de eerste skidag. We twijfelen tussen Hochzeiger en Pitztaler Gletscher/Rifflesee. Aan de ene kant is de gletscher nog kouder...aan de andere kant las ik ook ergens dat het bovenin de bergen morgen zonniger is en dat het iets lager mistig/bewolkt is. Moeilijke keuze dus! Wat zouden jullie gezien het weerbericht voor morgen aanraden? (We nemen de regio skipas zodat we elke dag opnieuw kunnen kiezen, we zitten dus niet de hele week vast aan de keuze die we morgen maken). Kerstman op 24 feb 2018 20:49

  Vanuit Rifflsee kun je zo doorskien naar het treintje naar de gletscher. Lijkt mij persoonlijk dus geen moeilijke keuze.
 • Kerstman 24 februari 2018 · 21:24
  Klopt, Rifflesee en Gletscher beschouw ik als 1 gebied. Maar de Hochzeiger is een ander gebied dat ongeveer 25 km schat ik zo in er vandaan ligt. Dus of het wordt hele dag Hochzeiger of het wordt de combi Rifflesee/Gletscher. Hochzeiger heeft veel meer lager gelegen pistekilometers dan Rifflesee.
 • Jay 24 februari 2018 · 21:39
  @Kerstman, vandaag topdag op de Hochzeiger. Laaghangende bewolking in het dal, maar boven ca. 1800 meter volle bak zon. Boven de wolken dus, erg mooi. Rest van de week ziet er ook niet slecht uit, maar kou blijft op het programma staan.
 • Kerstman 24 februari 2018 · 21:54
  Klinkt goed!! Bedankt voor je reactie!! Vorig jaar hele week op de hochzeiger geweest, nu ben ik ook erg benieuwd naar de gletscher/Rifflesee. Als het qua kou/zon niet uit zou maken zou ik daarom graag een dag naar de gletscher/Rifflesee gaan. Moeilijke keuze 😊

Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.