Een helm... niet hip?

Laura. op 01 februari 2014· geen reacties

null
Een helm kan best hip zijn dmv een covertje

Ik ga al zo’n zes jaar op rij op wintersport met dezelfde vriendengroep. Daar was ik bij onze eerste skivakantie samen de enige die een helm droeg, on- en offpiste. Mijn vrienden hadden er nooit bij stilgestaan, en zelfs ik vond het ook eerst vooral handig om een helmcam op te monteren. Maar hoe meer je door de jaren heen gaat uitproberen op je ski’s of board en hoe meer grenzen je verlegt, hoe meer je de noodzaak van een helm gaat inzien.

Zo zit ie op je hoofd
Het probleem bij velen blijkt te zijn dat een helm niet gemakkelijk zit en een lomp geval op je hoofd is. Que? Mijn helm, een Salomon Venom, is net een zachtgekookt eitje. Donzig vanbinnen, hard vanbuiten en lekker, lekker warm. Er zitten uitneembare stukken in die ik er bij hogere temperaturen kan uithalen en die mijn oortjes warm houden bij vrieskou. Verder ben ik het lompe geval want ik stoot al eens regelmatig tegen de stalen behuizing van een lift. Mijn helm heeft me al meer dan eens van een pijnlijk hoofd gered. En, minder belangrijk maar altijd leuk: Felle kleurtjes, uitneembare pins en een blitse bolle vorm. Hij ziet er nog eens hip uit ook.

null
De Salomon Venom

Old skool is weer in
En zo zijn er nog veel helmen op de markt! Sandbox heeft een type helm, de Legend, die geïnspireerd is op de vroegere skatehelmen. Die hebben dan weer iets weg van een oude legerhelm, en daar hebben ze weer handig op ingespeeld: een leuk motiefje er op en je kan zo naar een freestyle battle!

null
Sandbox Legend

Voor de kids
Smith Helmets, een ondermerk van Smith Optics, heeft heel handige helmen voor kinderen. Ze bestaan in leuke kleurtjes en hebben een goggle die vastzit aan de helm. Nooit meer iets verliezen, en beide broodnodige ski-accessoires voor kinderen bij de hand!

null
Smith Optics maakte leuke helmen voor kinderen

Toffe types en goed gemaakt
Giro gaat met zijn type Revolver het kind in je opzoeken, zonder coolness te verliezen. Er zijn Marvel-geïnspireerde figuren, kleurige Picasso’s, meisjesachtige bloemen of tekeningen die recht uit een horrorfilm gestapt lijken. Allemaal op de top van je helm, en verder nog degelijk materiaal ook: verwijderbare oorstukken, instelbare passtuk voor de perfecte grootte van je hoofd en een clip om je goggle in vast te maken. Je kan zo de half pipe in!

null
Giro Revolver

Covertje erover
En dan nog… kreeg je met kerst een degelijke maar toch vrije saaie helm? Gewoon een covertje er op en er bestaat geen reden meer om hem niet te dragen! Bij Tailwag Helmet Covers kan je het zo gek niet bedenken of ze hebben er een helmmuts van gemaakt. Ridders, vissen, princessen, dieren, een doodshoofd,… altijd uniek en gemakkelijk herkenbaar op de piste!

In de eerste plaats dient een helm natuurlijk om je hoofd te beschermen bij een onverwachte val. Maar van de nood een deugt maken kan nooit kwaad…

Laura.
verkocht aan wintersport. Snowboardster in hart en nieren. Gek op fotograferen en filmen.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie