BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Jonge talenten slaan slag op NK big air indoor

Jonge talenten slaan slag op NK big air indoor

Laura op 13 mei 2018 · 1 reacties

Op het NK big air indoor in SnowWorld Landgraaf hebben de jonge talenten vandaag hun slag geslagen. De pas 14-jarige Melissa Peperkamp en 13-jarige Sam Vermaat waren de beste snowboarders. De 15-jarige Lucas Laudy (foto) won de overall NK-titel bij de freestyle skiërs. De 24-jarige Isabelle Hanssen veroverde goud bij de skiesters.

De schans was minder groot en de zon scheen binnen natuurlijk niet, maar dat kon de deelnemers van het NK big air indoor vandaag niks schelen. Een maand geleden moesten ze allemaal nog onverrichter zake huiswaarts keren, nadat het NK big air outdoor in Les Deux Alpes was afgelast. Er stond toen te veel wind om verantwoord door de lucht te vliegen. Daarom werd het NK verplaatst naar de sneeuwhal en voor de jonge talenten, die voornamelijk indoor trainen, was dat een uitkomst.

Sam Vermaat

“Ik vind het top dat ze het NK big air hier hebben ingehaald, zodat we toch een Nederlands kampioen hebben”, vertelde Sam Vermaat. De jonge snowboarder uit Halsteren, die deel uitmaakt van het Rookie Team van de NSkiV, maakte indruk met een frontside 720 indy en backside 900 mute. Sam: “Ik ben heel blij met de runs die ik heb geland en dit was het beste resultaat dat ik dit seizoen heb gehaald.”

FOTO: Sam Vermaat

Melissa Peperkamp

Melissa Peperkamp verliet de indoorhal ook met een grote glimlach. “Mijn backside 360 en frontside 360 waren mijn beste tricks vandaag. De frontside 360 gaat altijd wel goed, maar backside vind ik moeilijker. Ik ben echt blij dat het zo goed ging”, aldus de IJsselsteinse winnares. In Les Deux Alpes won Melissa ook de overall NK-titel op slopestyle. Net als alle andere freestylers, hebben outdoor schansen haar voorkeur. “Indoor zijn ze kleiner en de landingen zijn platter, maar deze lag er wel goed bij.”

Lucas Laudy

Freestyle skiër Lucas Laudy raakte in SnowWorld naar eigen zeggen ‘bijna het dak’. Het jonge talent uit Maarn ging dan ook volle bak en kreeg de meeste punten voor zijn cork 900 en misty 540. Lucas: “Ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat ik hier zou winnen. Maar het is natuurlijk vet om Nederlands kampioen te worden. Ik vind indoor skiën heel leuk, maar outdoor blijft het leukste. Deze zomer ga ik weer naar Les Deux Alpes of Saas Fee om te trainen.”

Isabelle Hanssen

Isabelle Hanssen reist deze zomer mogelijk af naar Nieuw Zeeland om te trainen en wedstrijden te skiën. In de halfpipe welteverstaan, want dat is haar specialisme. Hanssen: “De big air is eigenlijk niet mijn ding, maar ik vind het altijd leuk om bij een NK mee te doen en de Nederlandse skiesters te respresenten.” Een right 360 en straight air waren voor haar genoeg om de titel op te eisen.

FOTO: Sam Vermaat, Isabelle Hanssen, Melissa Peperkamp en Lucas Laudy (vlnr)

Dutch Cup-finals

Behalve de Nederlandse titels, werden in SnowWorld dus ook de prijzen verdeeld voor de Dutch Cup-serie. Zaterdag stond daarvoor een slopestyle wedstrijd op het programma in Landgraaf. Eerder deze winter streden de freestylers ook in Skidome Rucphen en Terneuzen, De Uithof, Snowplanet, Montana en SnowWorld Zoetermeer, waarmee de teller op tien wedstrijden uitkwam.

Isabelle Hanssen (senior dames ski) en Lucas Laudy (senior heren ski) wonnen in hun leeftijdscategorieën ook die overalltitels. Jamie Koster won het eindklassement bij de senior heren. Bij de snowboarders was Melissa Peperkamp (rookie dames snowboard) eveneens de beste. Sam Vermaat (rookie heren) moest zijn trainingsmaatje Kai Groeneveld voor laten gaan. Daarnaast wonnen bij de snowboarders Demy Janssen (senior dames), Casper Holtzapfel (senior heren), Sam van Lieshout (youth dames) en Jesse Willemsen (youth heren) het eindklassement.

De mannen van Snowchamps schreven een recap en maakten fotoreportages van de slopestyle-finale en de big air-finale. Die lees je hier.

De volledige uitslagen van het NK big air indoor en de Dutch Cups, vind je hier.

FOTO: Podium Dutch Cup-overall senior men met Casper Holtzapfel (goud), Fynn Koenen (zilver) en Thom Wijnstra (brons).

FOTOCREDIT: Snowchamps

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Reacties

 • RomanoSportCenter 9-12-18 09:14
  RomanoSportCenter 9 december 2018 · 09:14
  Mi nombre Romano.
  Estoy construyendo en primer centro de esquí artificial en sud américa (Ecuador), dentro de un hermoso parque natural de recreación.
  Quisiera tener contacto con personas o empresas que deseen participar en este grandioso, pionero y rentable proyecto.
  Bien venidos.
  telf : WhatsApp 59 3 981294742
  Rommannos@hotmail.com

Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.