BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Harald de Man vertrekt na 14 jaar bij NSkiV

Harald de Man vertrekt na 14 jaar bij NSkiV

Laura op 19 juni 2018 · 2 reacties

Na 14 jaar in dienst te zijn geweest, neemt Harald de Man afscheid van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV). De voormalig wedstrijdskiër, die de laatste jaren als bondstrainer en coördinator alpineskiën actief was, maakt de overstap naar het Vorarlberger Skiverband in Oostenrijk.

De Man was in de jaren ’90 een van de beste skiërs van Nederland. Ook internationaal liet hij van zich horen. Op het WK in het Italiaanse Sestiere (1997) eindigde hij de eerste manche van de reuzenslalom als 15e, waardoor hij de tweede manche als eerste mocht starten. Skifanaten uit de hele wereld herinneren zich dit bijzondere moment. De Man eindigde in de rangschikking uiteindelijk als 17e, zijn beste WK-resultaat.

Herenselectie

Aan het einde van zijn topsportcarrière maakte de Noord-Hollander de overstap naar het trainersvak. Hij begon bij Snowsports Academy Racing en ging in 2004 bij de NSkiV aan de slag. Daar was hij lange tijd verantwoordelijk voor de (junioren) herenselectie. Onder meer Niels van der Riet, Berry Buis en Alwin de Quartel trainden onder zijn hoede. Maarten Meiners en Steffan Winkelhorst debuteerden later in de selectie.

In 2014 stopte de NSkiV met een eigen selectie en werd er overgestapt naar internationale maatwerktrajecten voor de senioren. Bij de skiteams in Nederland werd een professionaliseringsslag ingezet om jonge talenten zelf tot een hoger niveau op te leiden. De Man begeleidde dit proces en werd overkoepelend coördinator alpineskiën. Hij organiseerde trainingskampen, selectiedagen en de trainersopleiding.

Nieuwe uitdaging

De Man woonde al een aantal jaar in Oostenrijk en heeft daar nu een nieuwe uitdaging gevonden. In Vorarlberg gaat hij de scholieren en junioren opleiden. Voor een Nederlandse trainer is dat in Oostenrijk zonder meer een grote eer.

De NSkiV is De Man zeer erkentelijk voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging, de talenten, de trainers en de skisport in het algemeen. Wij wensen hem veel succes bij zijn nieuwe baan en weten dat onze paden nog veelvuldig zullen kruisen.

De functie van coördinator alpineskiën bij de NSkiV wordt komende winter door iemand anders ingevuld. Daarover volgt later meer.

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Reacties

 • Skimams 19-06-18 16:48
  Skimams 19 juni 2018 · 16:48
  Veel succes en plezier in Vorarlberg!
  mama on a mission in the snow
 • dokteruk 21-07-18 19:01
  dokteruk 21 juli 2018 · 19:01
  Succes neef!
  Life is a journey, not a destination

Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.