87 miljoen euro voor sportaccommodaties

Nina op 03 augustus 2018· geen reacties

null

Is jouw wintersport accommodatie aan vernieuwing toe? Het Ministerie van VWS stelt met ingang van 2019 jaarlijks een subsidiebudget van 87 miljoen euro beschikbaar voor sportorganisaties.

Je kunt voor de subsidie in aanmerking komen op het moment dat je gaat investeren in je accommodatie of wanneer je werkzaamheden laat verrichten ten behoud van je accommodatie. Zowel sportverenigingen, sportstichtingen als BV’s zonder winstoogmerk kunnen een beroep doen op de subsidie.

Stimulering

De subsidieregeling ‘Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’ betreft 20% van de investering en is een compensatie voor het vervallen van de mogelijkheid om btw (veelal tegen 21%) te verrekenen. Daarbovenop is 15% (extra) subsidie mogelijk voor investeringen in energiebesparing/duurzame energieopwekking én voor investeringen in het toegankelijk maken van sportaccommodaties voor mensen met een beperking.

Aparte regeling voor gemeenten

Voor gemeenten komt er een afzonderlijke regeling voor accommodaties van 152 miljoen euro. Het totale jaarlijkse bedrag dat door deze regeling aan de sport ten goede komt bedraagt 241 miljoen euro.

In de loop van dit jaar wordt meer bekend over de subsidieregeling, het indienen van een aanvraag en andere aanvullende informatie.

Nina
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie