Skiën en zuipen, of is er meer?

Martin op 14 februari 2014· 10 reacties

null
Ski¨en en zuipen of is er meer?

Tijdens mijn tweede seizoen zei één van de gasten met wie ik skiede: “Het enige wat je in St Anton kan doen is skiën en zuipen en dat zal ook wel voor een hele hoop andere skigebieden gelden”. Aangezien we op dat ogenblik net van de piste afstapten voor een drankje in één van de vele gezellige après-skihutten, was dit niet het beste ogenblik om hem tegen te spreken.

Beroemde après-ski
Uiteraard is de après-ski van St. Anton beroemd - of is berucht een betere term?- namen als de Mooserwirt, Taps en de Krazy Kanguruh zullen velen bekend in de oren klinken. Maar wat zijn de mogelijkheden voor leuke activiteiten als je aan de après-skihut voorbij skiet en het feestgedruis achter je laat? Als je nog energie over hebt of juist als je relaxen wilt. Als je eens een middag wat anders wilt dan de pistes op. Of als het weer het skiën moeilijk maakt. Kortom: redenen genoeg om eens te kijken naar alternatieve bezigheden.

Zwemmen
Zwemmen kan een prima après-ski-activiteit zijn. Zwemmen is ontspannend en je gebruikt je spieren op een compleet andere manier. De meeste wat betere hotels hebben zwembaden en als je accommodatie geen zwembad heeft is er altijd wel één in de buurt. Zo herinner ik me een heerlijke zwemsessie in het bad van Kaprun de Tauern Spa vanwaar uit je bij helder weer een betoverend uitzicht hebt op de Kitzsteinhorn. Er zijn verschillende buitenbaden, wat toch iedere keer weer een belevenis is; lekker drijven in de warmte terwijl er op de kant een pak sneeuw ligt.

null
Heerlijk in een (penlucht) warmwaterbad naast de sneeuw. Hier in Portillo, Chili

Sauna
Natuurlijk mag de sauna in dit rijtje niet ontbreken. Ook hiervoor geldt dat dit bevorderlijk werkt voor je lichaam. En ook hiervoor geldt dat veel accommodaties er één voor je hebben klaar staan. Vaak met fitnessruimte en infraroodcabine.
En uit ervaring weet ik dat er in de ontspannen wellness-sfeer soms mooie ontmoetingen kunnen plaatsvinden en goede gesprekken op gang komen. De sauna van het wellness-centre in St Anton heeft zelfs een grote glazen wand, waardoor je al relaxend uitkijkt over de machtige pieken van de Arlberg/Verwall-gruppe.

Rodelen
Vaak niet geheel alcoholvrij en daardoor misschien naast skiën misschien wel de populairste (en gevaarlijkste ;-) ) wintersport activiteit! Wat kun je een plezier hebben met zoiets simpels als op een slee van de berg afglijden! Ieder zichzelf respecterend skigebied heeft wel een rodelafdaling. Vaak nog verlicht ook, wat natuurlijk een prima mogelijkheid biedt dit 's avonds te doen. Een prima aanvulling op het skiën en snowboarden en vermaak voor jong en oud! Een heel bijzondere rodelavond kun je beleven in Pettneu, in de buurt van St Anton. In de rodelhut kun je gezellig met zijn allen genieten van heerlijke, lokale specialiteiten (zowel eetbaar als drinkbaar) om vervolgens de afdaling te wagen. Hier komen eigenlijk alleen locals. Stuur me maar een persoonlijk berichtje als je dit een keer wilt mee maken!

null
Ski-show: spektakel gegarandeerd

Skishow
Bijna iedere skischool heeft er wel één: een skishow. Hier laten de leraren bij kunstlicht hun kunsten op de ski’s zien. Maar niet alleen komen de leraren op de ski’s en boards voorbij, ook is bijna altijd aandacht voor andere wintersporten en worden de beste freestylers uit het dorp uitgenodigd om hun kunsten te laten zien. Een echte skishow heeft vaak een knallend einde met een mooie vuurwerkshow. Kleed je wel warm aan want het koelt 's avonds vaak snel af! Met oud en nieuw zijn er vaak extra showonderdelen tijdens de skishows.

Klimmen
Misschien wel mijn favoriete bezigheid na het skiën. Snel even een klein hapje eten en dan snel de klimhal in. Ik prijs me gelukkig dat ik in een skidorp zit waar een goede klimhal zit: de klimhal in St Anton heeft verschillende routes. Iedereen komt iedereen hier aan zijn trekken. Ook is er een boulderdeel waar iedereen prima uit de voeten kan. Hoewel: in tegenstelling tot de meeste hallen in Nederland zijn er bij ons bijna geen route’s te topropen, dus enige klimervaring is wel vereist. Weet iemand nog van andere klimhallen in skigebieden? In St. Anton en bijvoorbeeld op de Stubaier Gletscher zijn kunstmatige watervallen zodat je een intro ijsklimmen kunt doen. In St. Anton kan dat zelfs in het donker, erg spannend!

Zo zie je maar: er is een hele hoop meer te doen dan skiën en zuipen. Hebben jullie nog meer leuke, relaxte of juist uitdagende après-ski? Deel ze met ons!

Martin
woont en werkt ‘s winters in Oostenrijk, in St Anton am Arlberg. Vanuit daar houdt hij ons op de hoogte van de sneeuwcondities aldaar.

Plaats een reactie

Sorry Martin, we zitten met z’n allen in de auto op weg naar St Anton.
Heb je nog een plekje over in je appartement?

Gr.
Sonof

@Rotehersentote heb je geen accomodatie geregeld dan?!

Ik weet niet veel meer dan wat hier boven genoemd is:P
Ga dit jaar voor de eerste keer rodelen, lijkt me leuk!

Gang is alles

Sleeën met de kids, een zalig mooie natuurwinterwandeling (als er voldoende sneeuw ligt ;-) ), gezellig en uitgebreid lunchen/eten, een sledetocht met de paarden, …

Blogt voor wintersport.be - familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.

Als er een zwembad is, is dat wel lekker een keertje en voor de rest heb ik niet meer nodig dan bergen sneeuw en mijn snowboard! Als er een skishow is en we die toevallig kunnen zien doen we dat en voor de rest zien we wel of er buiten gezellig apres skieen nog wat te doen is. Een filmpje kijken of een kaartje leggen in het appartement is ook leuk.

🏂

Naar de supermarkt. (in ieder geval in oostenrijke en italie) Altijd leuk om te kijken/kopen wat ze aan locale producten hebben die in nederland niet te krijgen zijn. In ieder geval kan je altijd goede wijn kopen die heeel wat betere prijs/accijns-kwaliteit verhouding heeft dan die in NL. In de kofferbak past heel wat in. En het is mooi om thuis teug te denken onder het genot van…

naar de supermarkt… om te zuipen whaha XD Gast693 fantastisch :P

Zelf graag na het snowboarden de sauna in. Zwembad is ook erg lekker. Maar indoor klimmen kan ik in nederland ook, dus dat doe ik dan liever niet op vakantie.

Rodelen in een speciale baan moet ik nog steeds eens doen. Maar gezien dat het gevaarlijker is dan skien volgens mij, vind ik dat toch altijd wat riskant.

Direct na het skiën lekker even bieren om vervolgens met een lekkere schnitzel in de maag even in de sauna tot rust komen en vervolgens op tijd mijn bed in te duiken, dat is hoe ik het het liefst doe!

Drink met mate(n). :-)

Volgzaam type (off-piste mits berggids).

Wat hebben wij nodig:

-Groep van 8 mensen-

• Sneeuw
• Bergen
• Comfortabele verblijfplaats waar we onder het genot van een drankje spelletjes kunnen spelen/lekker op tijd slapen!
• Wandelpaden
• Leuke eettentjes
• Supermarkt

Optioneel (maar wel leuk en lekker)

• Zwembad
• Sauna
• Avondski/show

Wat hebben wij niet nodig:

• Apres-ski (en de daarbij behorende luidruchtige dronken figuren)
• Kroegen
• Discotheken

Gelukkig voor een ieder wat wils, wij gaan wintersporten voor de rust, sportief buiten zijn, de frisse lucht en het gezellig samen zijn.

Seriously snow addicted family!

Op camping Aufenfeld in het zillertal is er ook een klimhal (16 m) http://www.kletterzentrum-zillertal.at

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie