Geweldige uitzichten en skigebieden in Val Gardena/Gröden

gesponsord op 13 november 2018

null

Waar in de Alpen vind je een regio met 300 dagen zon per jaar én met sneeuwzekere skigebieden? Met een unieke gastronomie met heerlijke wijnen en een perfecte mix tussen de alpiene en de mediterrane lifestyle? Zuid-Tirol/Südtirol is de meest noordelijke Italiaanse regio en misschien ook wel het best bewaarde geheim van Italië. De machtige Dolomieten (die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staan) bieden wintersporters naast gevarieerde en sneeuwzekere skigebieden ook nog eens de meest overweldigende panorama’s. Zeker de regio Val Gardena/Gröden ligt er middenin!

null

Echte klassieker

De eerste klap is een daalder waard

Dit ochtendavontuur zorgt ervoor dat jij als eerste van de 10 kilometer lange Longia piste in Seceda mag starten. Als tweede volgt een professionele skileraar die je diverse waardevolle techniektips geeft zodat je voldaan aan een rijk ontbijt in de Val d’Anna-hut kan beginnen.

De Ladinische vallei Val Gardena/Gröden, met zijn skidorpen Ortisei/St. Ulrich, S. Cristina/St. Christina en Selva/Wolkenstein, kun je wel tot de klassiekers van Zuid-Tirol rekenen. Niet alleen door het beeldschone UNESCO-berglandschap, maar ook door het sportaanbod. Selva is het kleinste van de drie dorpen maar biedt wel het meest
uitdagende pisteterrein. Zo kun je er ook aanhaken aan de beroemde Sellaronda, een 40 kilometer lange skitocht langs vier dalen rondom het Sella-massief. Met dit soort uitstapjes benut je vanuit Val Gardena ook de voordelen van het reusachtige Dolomiti Superski-skidomein waartoe het behoort.

null

Veel variatie

S. Cristina en Ortisei liggen iets lager en hebben eigen deelgebieden zoals de Seceda. Aanrader is de lange, zonovergoten La Longia-afdaling. Daarnaast staat Ortisei in verbinding met het Alpe di Siusi/Seiser Alm-skigebied. Knappe jongen die dan nog niet iets van zijn gading vindt qua afdalingen. Niet knap, maar wel ballen? Dan laat je je latten voor je spreken op de beroemde Saslongpiste. Want hier knallen de profs begin december tijdens de super-G en downhill World Cup-wedstrijden omlaag.

null

Langlaufen en nog veel meer

Here comes the sun

Geniet van een zonsopkomstontbijtje op de Dantercepies (2.300 m) vanwaar je middels het uitkijkplatform het mooiste uitzicht op de Dolomieten hebt om vervolgens als eerste de piste te betreden.

Als dit je allemaal iets te snel gaat, kun je je vakantie ook op een lager pitje voortzetten op een van de vele langlaufloipes in het dal. Tussen Val Gardena en Alpe di Siusi ligt er zo’n 115 kilometer aan loipes, waaronder het Monte Pana-langlaufcentrum en de loipes van Vallunga/Langental. En wie eens wat anders wil ombinden dan latten tijdens de vakantie heeft een keuze uit diverse excursies waaronder sneeuwschoenwandelen, tochten met een slee, paardenkoetsritjes of schaatsen. Tip: van 16 maart tot 7 april genieten kinderen middels de Val Gardena Family Special van diverse kortingen op accommodaties, liftpassen, huur en lessen.

Meer informatie over Val Gardena/Gröden vind je hier.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.