BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Paraskister Anna Jochemsen stopt met topsport

Paraskister Anna Jochemsen stopt met topsport

Roel-B op 15 augustus 2018 · 0 reacties

UTRECHT - Skister en tweevoudig deelneemster aan de Paralympische Spelen Anna Jochemsen stopt met topsport. De 33-jarige Utrechtse wil zich richten op haar baan bij EY, waar ze zich gaat bezighouden met data-analyse. Dat maakte Jochemsen maandag op haar website bekend.

Na haar deelname aan de Paralympische Winterspelen, eerder dit jaar in PyeongChang, laste Jochemsen een rustperiode in om na te denken over haar toekomst. Dat resulteerde in de keus voor een maatschappelijke carrière. De behoefte aan verandering was daarbij doorslaggevend. “Sinds 2009 zat ik in de selectie van de Nederlandse Skivereniging en stond de sport op de eerste plaats in mijn leven. Ik heb zoveel kunnen doen, per seizoen geleerd van de aanpak en verschillende dingen geprobeerd. Ik kijk er met veel plezier en trots op terug. Het is goed zo. Maar ik ga het skiën zeker missen.”

Anna Jochemsen skiet op één been omdat haar andere been bij de geboorte niet was volgroeid. Ze deed in het seizoen 2006/2007 voor het eerst mee aan internationale wedstrijden. In 2012/2013 werd ze zesde op de WK, waarmee ze zich kwalificeerde voor de Paralympische Spelen van Sochi 2014. Op weg naar de Paralympics haalde Anna verschillende podiumplaatsen. In Sochi lukte dat niet, maar een jaar later won ze op het WK in het Canadese Panorama wel brons op de supercombinatie.

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.