Families centraal in het Obereggen & Carezza

gesponsord op 26 oktober 2018

(c) Obereggen AG - Fizza
(c) Obereggen AG - Fizza

Op zoek naar de ideale bestemming voor families met kinderen in de volle pracht van de Italiaanse Dolomieten? Obereggen en Carezza in het Val D’Ega bieden beiden een brede waaier aan familie-vriendelijke activiteiten in Zuid-Tirol. Met meer dan 130 km aan pistes en allerhande sneeuwparken is het de ideale plek om als familie een ontspannende skivakantie te beleven. Bovendien staat veiligheid centraal staat in Carezza, daarom bieden ze aangepaste liften aan voor kinderen waarmee ze gemakkelijk de heuvels op geraken voor hun eigen portie skipret ver weg van de enthousiastere volwassenen. Obereggen typeert zich dan weer door de leuke snowparks die ook veilig toegankelijk zijn voor de allerkleinsten.

Naast de gekende succesvolle formule van Zuid-Tirol, waarbij de fantastische omgeving van de Dolomieten gecombineerd worden met ruim 300 dagen zon en gastronomisch genieten, vind je in het Val D’Ega de geschikte plek voor leuke activiteiten met de kinderen.

(c) Obereggen AG - Roberto Brazzoduro
(c) Obereggen AG - Roberto Brazzoduro

Ski-activiteiten voor kinderen

Brunoland en Yeti Park in Obereggen: paradijs voor de kleine durvers

Vlak naast het dalstation in Obereggen ligt Brunoland, een waar paradijs voor de kinderen. Twee rolbanden trekken je kids 50 meter de heuvel op, waarna ze stoom kunnen aflaten op een leuke afdaling vol hindernissen: een sneeuwtunnel, heuveltjes en een speciaal parcours zorgen voor uren pret! In het Yeti Park kunnen kinderen onder begeleiding van een instructeur hun eerste stappen zetten in een echt snowpark.

Daarnaast beschikt Obereggen over een miniclub waar kinderen tussen 3 en 9 jaar opgevangen worden met tal van leuke activiteiten, of het nu op ski’s is of in de miniclub zelf.

Park Naniland en Kinderland Koning Laurin in Carezza

Voor kinderen vanaf 3 jaar wacht er aan de Costalunga pas een paradijs vol springkastelen, sneeuw, draaimolens, en ski-instructeurs. Het kinderpark biedt hen de ideale plek om op een veilige manier en op hun eigen tempo te leren skiën. Ziet het weer er iets minder uit? Dan kunnen de kinderen terecht in een verwarmde ruimte waar ze naar believen kunnen spelen.

(c) Carezza Dolomites - Guenther Pichler
(c) Carezza Dolomites - Guenther Pichler

Ski school

De kinderparken bieden steevast ook skilessen aan. Hier leren de kinderen niet enkel skiën maar leren ze ook de etiquette die ze moeten hanteren op de piste. Van maandag tot vrijdag kan jong en oud hier terecht voor skilessen. Op het einde van een lesdag worden er altijd wedstrijdjes gehouden waar de kinderen aan hun trotse ouders kunnen demonstreren wat ze geleerd hebben die dag.

(c) Obereggen AG – Antie Braito
(c) Obereggen AG – Antie Braito

Skipret voor het hele gezin

Carezza biedt ook een snowpark waar iedereen terecht kan. Zowel expert skiërs als gezinnen met kinderen als mensen die willen genieten van enkele zonnestraaltjes.

Andere activiteiten

Eventjes genoeg van al dat skiën? Huur een slee en vertrek op een winter wandeltocht! De 4 sleebanen van Obereggen en Carezza nemen je mee langs een betoverende route in de prachtige natuur van Zuid-Tirol. Een lift brengt je tot bovenaan de baan van waarop je naar beneden kan sleeën.

Meer informatie vind je hier.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.