BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Opnieuw finaleplaatsen Niek van der Velden en Casper Wolf

Opnieuw finaleplaatsen Niek van der Velden en Casper Wolf

NolDeVries op 30 augustus 2018 · 1 reacties

Archiefbeeld: Casper Wolf op rails
Archiefbeeld: Casper Wolf op rails
De jeugdwereldkampioenschappen zijn nog niet afgelopen voor Niek van der Velden en Casper Wolf. Beide snowboarders plaatsten zich afgelopen nacht voor de finale van het onderdeel slopestyle. Om tien over half een Nederlandse tijd komende nacht staan ze aan de start.

Wat Niek van der Velden betreft, gaven de trainingen hem al de juiste vibe mee. “In de training lukte alles en dat gaf me echt al een goed gevoel”, vertelde hij na afloop van de kwalificaties. “De eerste run ging echt superchill. In de tweede run heb ik mijn graps nog wat aangepast en kreeg ik zelfs nog een iets hogere score. Maar nog steeds is het moeilijk een inschatting te maken voor de finale. Alles ligt weer open. Ik sta als derde gekwalificeerd en met nog wat kleine veranderingen in mijn run moet het wel goedkomen.”

Datzelfde idee heeft Casper Wolf ook voor de finale, al ging het voor zijn gevoel in de trainingen minder soepel: “De trainingen gingen absoluut niet super nee en heb ik weinig kunnen landen, maar in de wedstrijd liep het gelukkig een stuk beter. In de eerste run nog wel wat haperingen, zo kwam ik switch uit van de tweede rail en dat wilde ik juist net niet. Ik kon het nog wel herstellen en kreeg nog een onverwacht hoge score. In de tweede run ging het veel beter. Ik hoopte de finale te kunnen rijden, maar had eigenlijk niet verwacht dat het nog zo goed zou gaan.”

Beiden gaan dan ook met hooggespannen verwachtingen de finale in. “En daarin hebben we hetzelfde doel als voor de kwalificaties”, kijkt trainer Niels Oostendorp vooruit. “Belangrijkste is een goede run neer te zetten en alles te landen. En dat hebben de jongens vandaag perfect gedaan.”

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!