BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Niek van der Velden én Casper Wolf op podium

Niek van der Velden én Casper Wolf op podium

NolDeVries op 31 augustus 2018 · 0 reacties

Niek van der Velden en Casper Wolf: fantastisch!
Niek van der Velden en Casper Wolf: fantastisch!
En daar stonden ze dan, glunderend met een big smile. Het eindklassement van het onderdeel slopestyle bij de jeugdwereldkampioenschappen in Cardrona was duidelijk: tweede en zilver: Niek van de Velden, derde en brons Casper Wolf. Twee Nederlanders op het erepodium in Nieuw-Zeeland.

Niek van der Velden in actie
Niek van der Velden in actie
Nee, absoluut niet verwacht, was de eerste reactie van Van der Velden, die in de finale al sterk opende met een score van 86,40. “Bij de training liep het al heel lekker, zodat ik met een goed gevoel aan de finale begon”, vertelde de 18-jarige snowboarder. Dat gevoel vertaalde hij in de finales naar een uitstekende eerste run, waarmee hij direct de toon zette door met een hoge score de koppositie op te eisen. “En de tweede run ging zelf nog beter. Superchill. Ja, toen ik die score zag ((92,40) had ik wel zoiets van ‘wow, dat kan best wel eens een podiumplaats worden’.”

En dat, terwijl voorafgaand coaches Frank van der Putten en Niels Oostendorp gezien de beperkte voorbereiding – slechte weersomstandigheden en maar weinig sneeuwmeters – de focus legden op ‘de geplande runs te landen’. Dat hadden ze, meldde Oostendorp na de kwalificaties, ook gedaan en met die instelling gingen ze ook de finale in. Dat dit uiteindelijk zilver en brons opleverde, was door niemand voorzien. “Maar dat zijn dan wel de mooiste medailles”, oordeelde Frank van der Putten. “Casper liet een degelijk eerste run zien, maar zag helaas geen kans zich daarna nog te verbeteren. In tegenstelling tot Niek, die de tricks van zijn eerste run wel wist te upgraden. Een fantastisch resultaat; Van beide jongens.”

Casper Wolf op slopestyle in Cardrona
Casper Wolf op slopestyle in Cardrona
Dat het een fantastisch resultaat is, beaamde Casper volmondig. Nog voor de start van de jeugdwereldkampioenschappen durfde hij slechts te hopen op finaleplaatsen, zowel bij big air als slopestyle. Hij wist tot twee keer aan toe door te dringen tot dat selecte finaleclubje. Bij big air eiste hij een zevende plek op, met slopestyle was hij goed voor brons. Waanzinnig, klonk het enthousiast vanuit Cardrona. “Dit had ik echt nooit kunnen bedenken”, reageerde hij dolblij. “De eerste run ging heel relaxed en heb ik alles mooi kunnen landen. Helaas kwam ik in de tweede en derde run ten val, maar was mijn score in de eerste run hoog genoeg voor een medaille.”

Technisch directeur Wopke de Vegt van de Nederlandse Ski Vereniging ziet hierin het bewijs dat wat de laatste jaren is gedaan, ook goed is gedaan. “Beide jongens hebben laten zien dat ze zich kunnen meten met de wereldtop, want ook bij dit jeugdevenement staan niet de minsten aan de start. Het geeft aan, dat de technische leiding de zaken op de rails heeft staan en dat is hoopgevend voor de toekomst.”

Een dolgelukkig snowboardteamnl mket v.l.n.r. fysio Stephan, Frank van der Putten, Casper Wolf, Niek van der Velden, Niels Oostendorp en Erik Bastiaansen
Een dolgelukkig snowboardteamnl mket v.l.n.r. fysio Stephan, Frank van der Putten, Casper Wolf, Niek van der Velden, Niels Oostendorp en Erik Bastiaansen
Van der Velden en Wolf zijn nu klaar op de jeugdwereldkampioenschappen, maar blijven nog wel even in Nieuw-Zeeland om van 6 tot en met 9 september deel te nemen aan een World Cup big air daar. Verder komen er in de tweede week van de JWK nog twee Nederlandse snowboarders in actie in Cardrona: Gib van der Sluis op het onderdeel halfpipe (1 en 4 september) en tot slot Kiki Bedier de Prairie op parallelslalom (5 en 6 september).

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.