Kiki Bedier de Prairie kan bijna niet wachten op start seizoen

NolDeVries op 07 september 2018· geen reacties

Kiki Bedier de Prairie heeft ontzettend veel zin om aan het wedstrijdseizoen te beginnen.
Kiki Bedier de Prairie heeft ontzettend veel zin om aan het wedstrijdseizoen te beginnen.
Het duurt nog wel even, maar Kiki Bedier de Prairie kan bijna niet wachten tot het nieuwe seizoen gaat beginnen. Na haar optreden op de jeugdwereldkampioenschappen in Nieuw-Zeeland heeft ze een goed gevoel over het komende snowboardjaar. In wintersportoord Cardrona tankte ze mede dankzij een vierde plek op de slalom veel zelfvertrouwen.

Oké, de eerste dag – op de parallelreuzenslalom – liep het allemaal minder voorspoedig. “Nee, over dag 1 van mijn deelname aan de JWK ben ik verre van tevreden”, reageerde ze helder. “In de tweede run maakte ik wat kostbare fouten, waardoor ik zeker twee à drie seconden verloor. Dat heeft me uit de finale gehouden en daar baal ik best wel van.”

Kiki bij de jeugdwereldkampioenschappen in Cardrona (NZ).
Kiki bij de jeugdwereldkampioenschappen in Cardrona (NZ).
Gelukkig kon de Nederlandse snowboardster het snel uit haar hoofd zetten en de tweede dag van haar deelname aan het mondiale titelgevecht vol overtuiging en zelfverzekerd aan de afdaling beginnen. “Het was een heel mooi gevecht in een onwijs sterk deelnemersveld, waarin ik uiteindelijk vierde ben geworden”, keek ze terug op de wedstrijd. “In het begin baalde ik wel een beetje, omdat de derde plaats er heeft ingezeten, maar ik ben er dolblij mee.”

En dus vertrok ze met een goed gevoel uit Cardrona. “Het seizoen is nog ver weg, maar met deze ervaring en dit gevoel heb ik er ontzettend veel zin in. En dan ga ik knokken voor nog betere resultaten.”

NolDeVries
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie