Obereggen en Carezza: de juweeltjes van het Val d’Ega/Eggental

gesponsord op 12 september 2018

null

Aan de voet van het indrukwekkende Latemar en Rosengarten massief in Zuid-Tirol/Südtirol liggen twee juweeltjes van skigebieden die tot de verbeelding spreken. Gehuld in de prachtige Italiaanse Dolomieten, die deel uit maken van het UNESCO Wereld Natuur Erfgoed, vind je er naast 90 kilometer aan skipistes tal van redenen voor een bezoek deze winter. De typische troeven van Zuid-Tirol, waaronder 300 zonnedagen per jaar en gastronomisch genieten op en naast de pistes, krijg je er vanzelfsprekend bij!

null

Obereggen: geroemd om haar pistekwaliteit

Op slechts 20 minuten van Bolzano ligt Obereggen, dat met 49 kilometer aan sneeuwzekere skipistes reikt tot een hoogte van 2500 meter. Hypermoderne liften brengen je in no-time naar de flanken van het ruige Latemar massief. Het typische landschap van de Dolomieten maakt indruk, zowel op als naast de piste. Als de avond valt, schitteren de rotsen in een unieke rode gloed. Ongetwijfeld een garantie op prachtige vakantiefoto’s. Ook in de duisternis zijn er tal van boeiende activiteiten in Obereggen. Een absolute aanrader is de 2,5 kilometer lange rodelbaan, waar jong en oud over een speciaal aangelegd traject kunnen sleeën.

null

Zuid-Tirol staat tevens bekend voor uitmuntende pistekwaliteit. Niet alleen werd in Obereggen de basis gelegd van de kunstsneeuwproductie, de afgelopen jaren mocht het skigebied zich op de borst kloppen met verschillende awards in de wintersport. Zo werd het internationaal geroemd voor de feilloze preparatie van de pistes en werd het Ski Center Latemar uitgeroepen tot “Beste skigebied tot 60km piste”.

Daarnaast beschikt Obereggen over een kwalitatief snowpark met liefst 30 obstakels en drie trajecten: Easy, Medium en Pro. Heb je het liever wat rustiger met de familie, dan zijn de faciliteiten in het dorp erg geschikt voor de kleintjes, met verschillende kinderparken, miniclubs en rodelbanen. Wie een van de 16 typisch Tiroolse chalets bezoekt in het skigebied, geniet van lokaal en traditioneel, soms gastronomisch eten op de piste.

null

Carezza, waar families kind aan huis zijn

Vlakbij Obereggen ligt het skigebied van Carezza, dat met 40 kilometer aan skipistes en 15 liften vooral geschikt is voor families en zonliefhebbers. De blauwe pistes onderaan het skigebied zijn erg toegankelijk voor beginners en vormen de thuisbasis van King Laurin, die uitkijkt over een paradijs voor de allekleinsten. Met kinderparken Naniland en Kinderland König Laurin, een themapiste, een trailpark, snowpark, kinderopvang vanaf 2 jaar en drie rodelbanen staat Carezza voor genieten in familieverband. Steeds rustig gelegen, weg van de actie op de piste, stelt Carezza veiligheid voor kinderen centraal.

null

Genieten in een ecologisch skigebied

Carezza gaat prat op haar prachtige natuur en stelt ecologie als prioriteit. Naast het vakkundig omspringen met water- en kunstsneeuwvoorzieningen dankzij Georg Eisath, oprichter van het bekende TechnoAlpin, beschikt het skigebied over een uitgekiend plan voor pistepreparatie, liftsturing en enorme waterreservoirs. Zo maakt het gebruik van sneeuwdieptemetingen en GPS trackers op de piste bully’s, waarmee 25% van de brandstof en uitstoot bespaart wordt.

null

Benieuwd naar wat Val D’Ega je nog meer te bieden heeft?

Beide skigebieden maken deel uit van de Dolomiti Superski-pas waardoor je maar liefst 1200 kilometer aan skipistes kan bereiken. Ter plaatse zijn echter ook zeer voordelige skipasprijzen van toepassing.

Klik hier voor meer informatie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.