Vijf redenen waarom je dit jaar zéker naar Ischgl moet gaan!

gesponsord op 25 september 2018

null

Het bruisende Ischgl in het Oostenrijkse Paznauntal is een van de meest populaire bestemmingen van de Alpen. Het skigebied telt 239 kilometer aan pistes en wordt ontsloten door zeer moderne liften, de après-ski begint vroeg in de middag en eindigt laat in de nacht, je kunt genieten van culinaire specialiteiten in de beste restaurants en de grootste artiesten ter wereld treden op aan het begin en aan het einde van het seizoen. Mocht je nog niet overtuigd zijn dat je dit seizoen toch écht naar Ischgl op wintersport moet hebben we nog vijf redenen voor je op een rij gezet.

null

1) Geweldige evenementen

Op 24 november start het seizoen in Ischgl met een concert van wereldster Jason DeRulo. Hij is niet de eerste grote artiest, want grote sterren als Roxette, Nickelback of Lionel Richie hebben in het verleden het seizoen afgetrapt. Deze opening trekt ieder jaar weer duizenden wintersporters naar Ischgl, die met een geldige liftpas gratis toegang hebben tot het concert. Aan het einde van het seizoen vindt op de Idalp het ‘Top of the Mountain Concert’ plaat, waar een nog onbekende artiest in de voetsporen zal treden van onder andere Robbie Williams en Alicia Keys.

null

2) Het pure genieten

In Ischgl kun je geweldig eten. Dat gaat veel verder dan de Tiroolse specialiteiten alleen, want het dorp kent maar liefst vier restaurants die door de bekende Gault-Millau gids bekroond zijn. Naast deze vier culinaire tempels kent het dorp vele restaurants, koffiehuizen en uiteraard gezellige après-ski. Of je nou een absolute fijnproever bent die uitstekend eten wilt combineren met een bezoek aan een wijnbar of iemand die wil genieten in de bruisende après-ski: het kan in Ischgl.

null

3) Adrenaline met de SkyFly

Wil je een keer wat anders doen dan skiën of snowboarden, dan is de Ischgl SkyFly een absolute aanrader. In drie etappes daal je van het middenstation van de Silvrettabahn af naar het dalstation van de Pardatschgratbahn… aan een zipline! Met een snelheid van maximaal 85 kilometer per uur leg je jet parcours af dat in totaal twee kilometer lang is. Hierbij overbrug je meer dan 300 hoogtemeters. De uitzichten zijn fenomenaal en omdat er twee kabels naast elkaar hangen kunnen twee personen tegelijkertijd afdalen!

null

4) Skiën tot in mei!

Er zijn weinig skigebieden die zo sneeuwzeker zijn als dat van Ischgl. Meer dan 80% van het skigebied ligt boven de 2000 meter en dat betekent dat je er kunt skiën van einde november tot begin mei. Geniet aan het einde van het seizoen van de zonnige dagen, de vele evenementen die plaatsvinden en de bruisende après-ski en dat vrijwel altijd met perfecte sneeuwcondities. Ischgl is dé bestemming wanneer je aan het einde van het seizoen nog van de sneeuw wilt genieten.

null

5) Nieuwe lift, restaurant en piste

Ook dit seizoen is er weer flink geïnvesteerd in het skigebied. Zo is de Gampenbahn vervangen voor een uiterst moderne zespersoons stoeltjeslift die eindigt op de Palinkopf. Uiteraard is de lift uitgerust met een kap en ergonomische zitplaatsen, maar de lift maakt ook nauwelijks geluid en is vribatiearm. Puur comfort dus! En passant pakt deze lift nog even het wereldrecord mee voor 'grootste hoogteverschil dat overbrugt wordt met een zespersoon stoeltjeslift (924 meter). Net boven het dalstation van deze lift is een nieuw selfservice restaurant gebouwd, zodat je weer op krachten kunt komen na het afdalen van al die hoogtemeters. Ook nieuw dit seizoen is de rode piste 68b. Deze piste van ongeveer een kilometer lengte loopt van het bergstation van de Mullerbahn (M2) tot de Alp Trida.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.