BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Top 3: sneeuwzekere skigebieden in Frankrijk

Top 3: sneeuwzekere skigebieden in Frankrijk

gesponsord
Geplaatst op 30 oktober 2018

Wie met zekerheid naar de bergen wil trekken, kiest best voor een sneeuwzeker skigebied. Maar welke gebieden zijn dat nu juist? Wij lijsten drie toppers voor je op waarbij je gebeiteld zit voor voldoende sneeuw tijdens je vakantie!

1. Les Portes du Soleil

Het skigebied Les Portes du Soleil is één van de grootste skigebieden ter wereld. Stel je voor, 650 kilometer aan verschillende pistes die je kunt ontdekken! De naam betekent letterlijk “poorten van de zon”, en het is er gedurende de hele winter heerlijk skiën.

Veel zon en sneeuwzeker in Portes du Soleil
Veel zon en sneeuwzeker in Portes du Soleil
Voor Franse begrippen ligt het gebied eigenlijk vrij laag, maar toch is het door de goede ligging van Avoriaz een sneeuwzeker skigebied. Het skistation torent hoog boven de vallei uit en heeft van nature bijna altijd genoeg sneeuw. Is het toch een zachte winter? Dan springen de sneeuwkanonnen tijdens de koudere nachten wel bij. Les Portes du Soleil vormt het voorportaal van het Franse hooggebergte, wat betekent dat het bij een goede aanstroming uit het noordwesten (nordstau) vol in de vuurlinie ligt. Het kan er dan hard dumpen, mits de lucht koud genoeg is.

Les Portes du Soleil
Les Portes du Soleil

Les Portes du Soleil bestaat uit de verschillende sfeervolle bergdorpen Morzine, Châtel, Avoriaz, Les Gets, Champéry, Chapelle d’Abondance en Les Crosets, waarvan een deel in Frankrijk en een deel in Zwitserland ligt. In dit grensoverschrijdende skigebied ski je zo van het Zwitserse Champéry naar het Franse Châtel. Er is een uitgebreid aanbod van chalets en résidences waarbij het hele gebied aan je voeten ligt. De grote hoeveelheid pistes zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is, zowel voor gevorderden als beginners. De kleine, knusse dorpen zijn ideaal voor families. Ben je op zoek naar een accommodatie? Bekijk zeker eens deze luxe appartementen in Les Portes Du Soleil nabij het centrum van La Chapelle d’Abondance!

Chalet Mont Blanc Alpine Estate
Chalet Mont Blanc Alpine Estate

2. Les Trois Vallées

Als Les Portes du Soleil al groot is, dan moet Les Trois Vallées zeker niet onder doen. Dit immense skigebied, gelegen in de Savoie, telt 600km piste en ruim 200 skiliften. Op papier is Les Trois Vallées het grootste aaneengesloten gebied ter wereld.

Het gigantische skigebied Les Trois Vallées
Het gigantische skigebied Les Trois Vallées
Door de hoge ligging, tot 3200 meter, is het skigebied zeer sneeuwzeker. Je kunt er skiën van december tot mei. Daarnaast draaien de liften op de lager gelegen pistes ook bij minder goed weer lang door. Er zijn gletsjers en bijna alle dorpen liggen boven de 1400 meter. Les Trois Vallées krijgt voornamelijk sneeuw uit westelijke richtingen. Als het bij ons wisselvallig en nat is, krijgt dit deel van de Franse Alpen vaak veel sneeuw.

De pistes liggen tussen tien verschillende dorpen die allemaal hun eigen identiteit en karakter hebben. Voor ieder budget biedt Les Trois Vallées een passende accommodatie. Er is keuze uit appartementen en chalets in verschillende dorpen, zoals het populaire Val Thorens, het kleinschalige La Tania, het mondaine Courchevel, het goedkopere Les Menuires en het traditionele Méribel. Op zoek naar een knusse, betaalbare accommodatie? Kijk zeker eens naar deze appartementen in Les Trois Vallées in het gezellige Les Menuires, vlak boven het centrum en direct aan de piste.

Montagnettes Hameau de la Sapinière
Montagnettes Hameau de la Sapinière

3. Alpe d’Huez

Het bekende Alpe d’Huez biedt met zijn 250km piste talloze mogelijkheden voor zowel gevorderden als beginners. Het hoogste punt, Pic Blanc, ligt op 3330 meter en biedt meerdere lange, steile zwarte pistes. Op de gletsjer liggen mooie, vlakkere blauwe en rode pistes. Voor freeriders zijn er veel off-piste afdalingen.

Het sneeuwzekere Alpe d'Huez
Het sneeuwzekere Alpe d'Huez

Alpe d’Huez is een sneeuwzekere bestemming, maar heeft echter lokale verschillen. De uitgestrektheid van het gebied maakt dat er veel variatie in expositie is. Toch ben je er zeker van dat je kunt skiën van december tot april, dankzij de Franse hoogteligging. Het gebied krijgt volop sneeuw uit westelijke richtingen.

Ook voldoende zon in Alpe d'Huez
Ook voldoende zon in Alpe d'Huez

Als wintersportgebied behoort Alpe d’Huez tot één van de grotere van Frankrijk. Het gelijknamige dorp vormt samen met Vaujany, Oz-en-Oisans en Auris-en-Oisans het skigebied Alpe d’Huez. Er zijn voldoende mogelijkheden in de charmante oude dorpjes in de vallei, alsook een goede après-ski. Ben je op zoek naar een leuke verblijfplaats? Deze houten en stenen chalets in Alpe D'Huez gelegen in Oz-en-Oisans zijn tegen de berg gebouwd en bereiken de piste via een korte sleeplift naar de gondels.

Chalet Le Clos Du Pre
Chalet Le Clos Du Pre