Toen ik twee weken geleden in Nederland was keek ik tandenknarsend naar de whatsapp-feed van mijn skivriendjes. Poederfoto na poederfoto en ik zat in het druilerige kikkerlandje. Ik dacht dat ik bij thuiskomst in het Franse Puy Saint Vincent meteen zou kunnen skiën. Dat viel tegen. Slecht weer. Lauw weer. Warm weer. Kortom de mooie poeder smolt en de condities waren nooit echt lekker. Ik pakte mijn mountainbike maar weer om fit te blijven. Tot gisteren. Toen was het weer goed, de nacht koel en we klikten de toerski’s eindelijk weer onder.

Veel sneeuw op hoogte

Vanaf 2100 meter op de noordwanden en boven 2300 meter op de zuidhellingen ligt er een enorm pak sneeuw. Lager op de berg ligt bijna niets. Alsof er een harde grens is ingetekend. Behoorlijk indrukwekkend. Dat betekent dat de hoogste pistes van veel skigebieden hier al aardig voorzien zijn van natuursneeuw. Een laag sneeuw die zeker op het noorden gaat blijven liggen. De liften draaien hier natuurlijk nog niet, deze sneeuw is daar ook niet laag genoeg voor, dus moesten we zelf met de toerski’s omhoog. Geen straf vinden wij. Samen met de Nederlandse berggids Martijn Schell en zijn hond Tibet, liepen Sandra en ik omhoog door de heerlijke sneeuw in een geweldig mooie omgeving. Het was weer als vanouds genieten!

Het seizoen is voor mij begonnen!

Niet al teveel sneeuw op 2000 meter
Niet al teveel sneeuw op 2000 meter

Maar hoger op de berg is het winter
Maar hoger op de berg is het winter

Genieten!
Genieten!

Eindelijk mogen we weer
Eindelijk mogen we weer

En hier we doen het voor!
En hier we doen het voor!

Lekker!
Lekker!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Leuk om te zien dat jullie zo genieten van de eerste sneeuw! Ik zag alleen maar blije honden naar beneden razen. ;-)

De kleine “dumpen” op school en papa en mama “de wei” in. ;)

Not all who wander are lost

@Edwin. precies. ;-)

Click. Click. Peace

@Rogier Ik zie dat jullie een drone gebruiken voor beelden. Mag ik vragen welke?

Dat mag je zeker vragen, de DJI Mavic Pro.

Click. Click. Peace

Hey Rogier, nog leuke tips daar in de buurt voor een “caravaneige” toevallig? Kerst nog niet gereserveerd dus we kunnen nog alle kanten op. Zit ook al stiekem naar Pila en zo te kijken :)

Weinig of geen last van Saharazand? Viel me vorige week in AT op, dat er daar een vies bruin (glij)laagje tussen ligt :(

*bericht bewerkt door evr66 op 14 nov 2018 10:16

Edwin van Riel

@evr66 Mijn liefde voor deze regio is ooit ontstaan op de Caravaneige in Vallouise, maar weet niet eens meer of ze die nog openen 's winters… Ik zal eens rondkijken en vragen (stuur met eventueel even een PM als reminder) zelf hoef ik natuurlijk mijn tent nergens meer op te zetten hier in de buurt.

Caravan of camper?

Click. Click. Peace

Caravan, al jaren. Normaal gesproken kerst naar Paradiski met uitwijkmogelijkheden VdI/Tignes, maar het is voorlopig nog erg mager daar. Verwachtingen tot eind van de maand zijn minimaal, dus een plan B is sowieso leuk om op te stellen. Ik stuur je even een pm als reminder :)

Edwin van Riel

@rogier
Zalig! Waar zijn jullie gaan touren?
Hier nog een fotootje van ‘kleine tibet’ back in 2013…

null

knowledge is powder

Boven saint Crépin… lange 4x4 weg tot boven…

Tibet is nog precies hetzelfde!

Click. Click. Peace

Tof filmpje weer, lekker begin van het seizoen voor je!

Toffe video! Mooie beelden ook, genieten!

*bericht bewerkt door Vincent264 op 15 nov 2018 22:30

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie