De geslaagde formule van het Val D'Ega: Ski & Gastronomie

gesponsord op 12 december 2018

In het Val D’Ega / Eggental geniet je van de perfecte combinatie van al wat je als wintersporter maar wenst. Liefst de 300 dagen zon, de overweldigende natuur van de Italiaanse Dolomieten en de perfecte mix op en naast de pistes maken van de skidorpen Obereggen en Carezza twee uiterst aantrekkelijke bestemmingen!

Carezza Dolomites (c) StorytellerLabs
Carezza Dolomites (c) StorytellerLabs

“La Dolce Vita” op de pistes mogen we gerust letterlijk nemen in Zuid-Tirol. Met de twee skigebieden van Obereggen en Carezza op een boogscheut van elkaar kan je bovendien perfect de twee skigebieden combineren in een verblijf. Obereggen, geleden vlak onder het indrukwekkende Latemar massief telt 49 kilometer aan skipistes en kenmerkt zich vooral door 18-state-of-the-art liften die je in no-time tot 2500 meter hoogte brengen.

Het skigebied van Carezza is een nog beter bewaard geheim. Dit uiterst familievriendelijke skigebied telt 40 kilometer pistes en staat gekend als het zonnigste skigebied van Zuid-Tirol. Met zijn unieke panorama’s over het Catenaccio, Latemar en Dolomieten en met de Laurins Lounge, de hoogste panorama lounge van Zuid-Tirol, geniet je hier van adembenemende taferelen van de natuur.

Obereggen © Paolo Codeluppi
Obereggen © Paolo Codeluppi

Wat deze regio eveneens typeert zijn de gezellige skihutten die je op de pistes kan terugvinden. Liefst zestien authentieke skihutten in Obereggen serveren traditionele lekkernijen, waarbij de bergcultuur van Zuid-Tirol moeiteloos gecombineerd wordt met Mediterraanse invloeden. Tip: bezoek zeker de Oberholz Hut in Obereggen, waar de prachtige architectuur en de overheerlijke gerechten ongetwijfeld tot een topervaring leiden! Ook in Carezza kan je rekenen om dezelfde gouden combinatie liefst 20 skihutten met mooie zonneterrassen.

Obereggen © Paolo Codeluppi
Obereggen © Paolo Codeluppi

Wees de eerste op de piste in Obereggen!

Altijd al gedroomd om de eerste lijnen te trekken in een perfect geprepareerde piste? In Obereggen kan je in maart 2019 vanaf 7u al terecht op de pistes voor die eerste afdaling. Vertrekken kan je vanaf het dalstation in Obereggen.

Beef and Snow

Deze winter (15/03/2019 tot 31/03/2019) kunnen skiërs in Obereggen of Carezza de winterpret combineren met een heerlijk stukje lokaal gekweekt rundsvlees uit de Eggental Vallei.
Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor meer informatie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.