Echte winter en wintersport in Inzell

gesponsord op 16 januari 2019

null

Sneeuwschoenwandelen door een betoverende winterwonderwereld, snowtuben, skiën, rodelen, schaatsen, een ballonvaart maken of meedoen aan een uniek langlaufevent ‒ het kan allemaal in de wintersportplaats Inzell, in de Chiemgauer Alpen. Hier ga je niet heen omdat je op zoek bent naar drukte of een groot skigebied. Nee, rondom Inzell staat het genieten voorop!

Ideale bestemming voor langlaufers

Dankzij de prachtige omgeving en goede voorzieningen ter plaatse heeft Inzell vele winterse activiteiten te bieden. Op in totaal 80 kilometer aan geprepareerde langlaufloipes kunnen beginners, gevorderden en
professionals tot in het voorjaar vele mooie tochten maken door de adembenemende omgeving. Het is zowel voor beginners als gevorderde langlaufers een ideale locatie

null

Chiemgau Team Trophy

Een heel bijzonder langlaufevent voor het hele gezin trekt elke winter vele langlaufliefhebbers naar Inzell: de zogenaamde ‘Chiemgau Team Trophy’. Tijdens dit evenement dat plaatsvindt op 27 januari 2019, verkennen de deelnemers op lange latten het winterse landschap van de Chiemgauer Alpen. De tocht start in Inzell en loopt via Ruhpolding naar Reit i. Winkl.

null

Ballonglühen

Een echte highlight in de winter is het jaarlijkse luchtballonfestijn ‘Ballonglühen’. Eén dag vóór de Chiemgau Team Trophy, dus op 26-01-2019, zorgen ontelbare, verlichte heteluchtballons op de Kreuzfeldwiese voor een magische sfeer. Een liveband en vuurkunstenaars bieden volop entertainment. Er wordt natuurlijk ook gezorgd voor een hapje en een drankje.

Hondensleewedstrijden

Van 1 t/m 3 februari 2019 vinden op de langlaufloipes rondom de Kreuzfeldwiese de internationaal bekende hondensleewedstrijden plaats. Dit bijzondere evenement trekt jaarlijks vele bezoekers.

null

Perfect voor beginnende skiërs

Voor skiërs die voor de eerste keer op de lange latten staan en voor gezinnen met kleine kinderen vormen de Kesselalm liften en de Pommernlift in Adlgaß een ideaal oefengebied. Zeker in vergelijking met de gebieden in de Alpen is het er een stuk rustiger (en daarnaast scheelt het behoorlijk in prijs). Op de natuurrodelbaan in Adlgaß gaat het in volle vaart naar beneden. Na een actieve dag in de sneeuw kunnen wintersporters op krachten komen in het gezellige Forsthaus Adlgaß, waar regionale specialiteiten op de kaart staan.

null

Annie Friesinger

Kenmerkend voor de wintersportplaats Inzell is de Max Aicher Arena. Hier trainde Annie Friesinger vroeger, die tegenwoordig met haar gezin in Nederland woont. Met zijn golvende dak en de beglazing
rondom is het een van de modernste schaatshallen ter wereld. In de winter worden hier veel internationale ijssportwedstrijden gehouden ‒ in 2019 van 7 t/m 10 februari. Een heel bijzonder event in maart is het WK IJsspeedway. Van 15 t/m 17 maart 2019 scheuren de speciaal daarvoor omgebouwde motoren over de ijsvlakte. Dit evenement trekt jaarlijks vele duizenden motorsportfans.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.