BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Keizerlijk & culinair genieten in Vakantieregio Seiser Alm/Alpe di Siusi

Keizerlijk & culinair genieten in Vakantieregio Seiser Alm/Alpe di Siusi

gesponsord
Geplaatst op 7 januari 2019

Ben je op zoek naar een wintersportbestemming die mooi weer, fantastisch eten en een ongekende natuur combineert? Maak dan kennis met Zuid-Tirol, de meest noordelijke regio in Italie, waar je kan genieten van liefst 300 dagen zon en culinaire verwennerij door de vele streekproducten en gezellige restaurantjes. Want genieten van lekker eten staat centraal in Zuid-Tirol, zowel op als naast de piste, met maar liefst 20 sterrenrestaurants voor de fijnproevers.

(c) Seiser Alm Marketing - Marco Bonatta
(c) Seiser Alm Marketing - Marco Bonatta

Culinaire verwennerij

In Vakantieregio Seiser Alm kan je genieten van typische Zuid-Tiroolse lekkernijen. Het is dan ook mooi meegenomen dat de meeste hutten te voet of met de lift bereikbaar zijn. Je wordt er bijzonder hartelijk ontvangen en voelt er meteen de gastvrijheid die deze regio typeert. Zowel culinair hoogstaande als uiterst charmante en traditionele hutten kleuren de Vakantieregio Seiser Alm tot een heerlijke bestemming!

(c) Seiser Alm Marketing - Marco Bonatta
(c) Seiser Alm Marketing - Marco Bonatta

Streekgerechten centraal

Vakantieregio Seiser Alm onderscheidt zich van andere gebieden door het veelvuldige gebruik van streekproducten. Canederli dumplings of Herrengröstel kalfsvlees met gebakken aardappelen, zoete pannenkoeken of zoete broodjes zijn allemaal gemaakt met eieren, melk en andere ingrediënten rechtstreeks uit de omliggende boerderijen. Veel verser kan je het in de bergen niet treffen!

(c) Berglertafel Mountaineers Feest
(c) Berglertafel Mountaineers Feest

Berglertafel Mountaineers

In 2019 zal ook het legendarische Berglertafel Mountaineers Feest in Tires al Catinaccio / Tiers am Rosengarten in de winter plaatsvinden. Deelnemers krijgen de gelegenheid om de Dolomieten te verkennen, onder het genot van een kom verwarmende soep, een glühwein en vele andere delicatessen. Net als zijn zomerse tegenhanger serveert het Berglertafel Flying Buffet klassieke gerechten met een creatieve draai die een lust voor het oog en de maag zijn. 's Avonds gneiet je van de beroemde gloed over de rotsformaties van de Catinaccio tijdens de zonsondergang. De tochten worden begeleid door Tamara Lunger, de bekende bergbeklimster uit Zuid-Tirol die eerder al de K2 bedwong.

Winterwonderland

Al deze lekkernijen geniet je met het UNESCO Werelderfgoed op de achtergrond in Vakantieregio Seiser Alm, de meest adembenemende natuur voor je wintersportvakantie. De unieke rotsformaties zijn kenmerkend voor de hele regio, met als hoogtepunt de Sciliar. Op het einde van de dag is het steeds weer genieten van de prachtige rode gloed die over de rotsen glijdt.

Skien op de grootste alpenweide van Europa

Vakantieregio Seiseralm is geschikt voor zowel de beginnende als de sportieve skier. In combinatie met Val Gardena biedt Vakantieregio Seiseralm maar liefst 175 km aan skipistes. Deze worden ontsloten door ultramoderne liften met de nodige beveiligingen voor de allerkleinsten, waardoor je zorgeloos met de kleintjes op een afgesloten alpenweide terecht kan.

(c) Seiser Alm Marketing/ Helmuth Rier
(c) Seiser Alm Marketing/ Helmuth Rier

Veelzijdig wintersporten

Maar in Alpe di Siusi kun je meer dan skiën en snowboarden alleen. Er liggen geweldige wandelpaden die zo uitnodigend zijn dat zelfs de meest verstokte skiër of snowboarder een dag de ski's in het hotel laat om met de familie een wandeling te maken. Ook hier zijn de uitzichten op de Dolomieten schitterend. En als dat wandelen toch net even een stap te ver is dan ligt er ook een uitgebreid netwerk aan langlaufloipes klaar. Even een pauze? Hou dan zeker even halt in een van de prachtige authentieke hutten op de pistes.

Klik hier voor meer informatie.

(c) Seiser Alm Marketing Laurin Moser
(c) Seiser Alm Marketing Laurin Moser