Gastein: perfecte bestemming voor families

gesponsord op 27 februari 2019

(c) Gasteinertal Tourismus GmbH Marktl
(c) Gasteinertal Tourismus GmbH Marktl

Vier skigebieden, drie dorpen en meer dan 200 kilometer geprepareerde pistes. In Gastein zullen wintersporters van iedere leeftijd en elk niveau het naar hun zin hebben. De skigebieden Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel, Graukogel, Dorfgastein-Grossarltal en heel veel andere activiteiten zorgen er voor dat je hier niets te kort komt!

De reis: denk eens aan de trein!

Gastein is uitstekend per auto bereikbaar, maar ook per trein is het comfortabel reizen. Vanuit Duitsland en Oostenrijk rijden dagelijks snelle treinen naar het station in Bad Gastein. Het voordeel van ÖBB-saving treinkaartjes: per volwassene reizen tot vier kinderen gratis tot 14 jaar. Veel hotels hebben ook hun eigen pendeldienst, zodat je ook gemakkelijk bij je hotel kunt komen.

(c) www.oberschneider.com
(c) www.oberschneider.com

Gezinsvriendelijke hotels

Gezinsvriendelijkheid staat in Gastein hoog in het vaandel. Daarom zijn veel onderkomens in Dorfgastein, Bad Hofgastein en Bad Gastein uitgerust met speciale faciliteiten voor kinderen. Dit gaat veel verder dan peuter- en babybedjes, een kinderbad en een kindermenu. Dit maakt deel uit van het standaard repertoire, maar sommige hotels bieden op verzoek zelfs een babysitter.

(c) Gasteinertal Tourismus GmbH Marktl
(c) Gasteinertal Tourismus GmbH Marktl

Leren skiën is makkelijk

Beter leren skiën? Dan ben je in Gastein aan het juiste adres en dat geldt zowel voor volwassenen als kinderen. Er zijn maar liefst twaalf skischolen in de vallei. De ouder-kind skicursussen waarin ouders en kinderen samen op pad gaan zijn zeer populair. Uiteraard kunnen de kinderen ook ‘gewoon’ in een klasje. De perfecte locatie voor de eerste bochten vind je in de Gasti snowparks in Dorfgastein, Bad Hofgastein en Bad Gastein. Met een magisch tapijt, poorten en vele obstakels leren de kids op een speelse manier skiën. Op verzoek zorgen de kinderlanden ook voor de dagopvang van de jongsten.

Meer activiteiten voor de hele familie

Quality time kun je in Gastein ook op andere plekken dan de piste met het gezin hebben. Wat dacht je van een sneeuwschoenwandeling, of een afdaling op de natuurlijke rodelbaan ‘Aeroplan’ in het skigebied Schlossalm in Bad Hofgastein of schaatsen in het EIS: Disco in de spa in Bad Hofgastein? Iets dat wat minder actief is? Geniet dan van een romantische rit met een arrenslee getrokken door Haflinger-paarden door het winterse landschap.

(c) Gasteinertal Tourismus GmbH Marktl
(c) Gasteinertal Tourismus GmbH Marktl

Puur ontspannen

Na een actieve dag in de sneeuw is niets aangenamer dan een bad in verkwikkend thermaal water. In Gastein zijn er twee spa’s met het beste thermale water om uit te kiezen - de Alpine en de Felsentherme. In die laatste draait het om pure ontspanning, maar in de Alpentherme zullen de kids zich goed vermaken op de waterglijbaan en in het ‘Multimedia-Erlebnisdom’. Een leuke ervaring voor de hele familie!

Meer informatie over Gastein vind je hier!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.