Lisa Bunschoten snelste op worldcup parasnowboard SBX Big White in Canada

pepijnvanschijndel op 08 februari 2019

Foto parasnowboard instagram, rider Lisa
Foto parasnowboard instagram, rider Lisa

BIG WHITE, 08 februari 2019

Lisa Bunschoten wint de tweede para snowboardcross in Canada, Renske van Beek behaalt zilver en bij de mannen pakt Chris Vos een derde plaats. Anne Garttener wordt vierde na val in semi finales.

Tweede worldcup Big White beter

Vandaag was het een betere race dag voor het team, volgens coaches Frank Germann en Bell Berghuis. “Door kou en sneeuw waren de omstandigheden niet makkelijk”, vult Bell aan. Lisa Bunschoten verslaat teamgenote Renske van Beek in de finale. Het podium was op een haar na helemaal oranje, maar door een val van Anne Garttener in de halve finale kon ze niet starten in de kleine finale om te strijden voor brons.

Foto parasnowboard instagram, rider Chris Vos
Foto parasnowboard instagram, rider Chris Vos

Papendal

De wedstrijd liep voor Anne Garttener niet geheel vlekkeloos. “Anne is in de semi-finale hard gevallen. Ze was goed aan het snowboarden en kon helaas niet strijden voor haar derde plek in de small-final. Ze is gechecked door de Patrol. Ze heeft een hersenschudding maar mag wel vliegen morgen…”, aldus de bondscoach. In Nederland neemt de medische staf in Papendal het gelijk over.

Podium dames
Podium dames

Check hier de volledige uitslagen dames en uitslagen heren

Actiefoto’s van Instagram parasnowboard

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.