BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Jeroen Kampschreur na vijf gouden wereldkampioenschap medialles gewoon weer door

Jeroen Kampschreur na vijf gouden wereldkampioenschap medialles gewoon weer door

pepijnvanschijndel op 8 februari 2019 · 0 reacties

Winnaar worldcup reuzenslalom Jeroen Kampschreur
Winnaar worldcup reuzenslalom Jeroen Kampschreur

VEYSONNAZ, 8 februari 2019

Vandaag skieden onze TeamNL zitskiërs in Veysonnaz de reuzenslalom, want het programma na de WK gaat gewoon door. Jeroen Kampschreur behaalde afgelopen week ondertussen weer de ene podiumplaats na de andere en lijkt niet af te zijn gezwakt na vijf gouden medailles op de wereldkampioenschappen. Vandaag wederom goud voor de superster van het zitskiën.

Na de WK

Op de vraag hoe de week na het WK er uit zag, antwoorde hij: "Super veel reacties gehad, heel ik echt heel blij mee. Ik ben gebeld door radio, heb al tv afspraken als ik terug ben, supertof. Ben wel moe en moest vooral na de WK echt even uitrusten en was dus heel blij met twee dagen rust. En nu weer keihard vooruit kijken, we gaan gewoon door.”

De koning te rijk

Tijdens het WK heeft Jeroen elke keer naar huis gebeld met een smile op zijn gezicht, zoals hij vertelde en hij kan niet wachten om het in Leiderdorp te gaan vieren met de geplande huldiging. "Er ligt zelfs post klaar van de koning, drie telegrammen die hij nog moet lezen. Het blijft leuk om te lezen wat ze te zeggen hebben!” zegt de trotse sporter.

Inspectie tweede manche reuzenslalom Veysonnaz
Inspectie tweede manche reuzenslalom Veysonnaz

Motivatie

Met de motivatie lijkt het ook prima in orde nog. Ondanks het lange traject en het feit dat ze al drie weken weg zijn, geeft de Leiderdorper aan nog steeds zin te hebben om elke wedstrijd te knallen en bewijst dat met de resultaten in de worldcup deze week.

Jeroen Kampschreur in actie op slalom eerder deze week
Jeroen Kampschreur in actie op slalom eerder deze week

Worldcup super G gisteren bezorgt Barbara hoofdpijn

De worldcup super G van gisteren verliep voor Jeroen weer als gepland met wederom een eerste plaats en gaf de concurrentie het nakijken. Niels de Langen en Floris Meijer eindigden zevende en negende, Barbara van Bergen vloog er op hoge snelheid uit.

Reuzenslalom worldcup

Vandaag stond de reuzenslalom op het programma in Zwitserland en moesten de atleten weer omschakelen naar ander materiaal na de super G van gisteren. Barbara van Bergen is uiteindelijk niet gestart vanwege hoofdpijn, overgehouden aan haar crash gisteren. Op het technische onderdeel reuzenslalom won Jeroen wederom vandaag en belandde trainingsmaat Niels de Langen net naast het podium. Floris Meijer had een DNF.

Check hier de officiele uitslagen van de mannen vandaag.

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!