BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Zeventien-jarige Janneke Berghuis tweede europacup freestyleskiën moguls in Zweden

Zeventien-jarige Janneke Berghuis tweede europacup freestyleskiën moguls in Zweden

pepijnvanschijndel op 9 februari 2019 · 0 reacties

vlnr Janneke Berghuis, Fantine Degroote (FRA) en My Bjerkman (ZWE)
vlnr Janneke Berghuis, Fantine Degroote (FRA) en My Bjerkman (ZWE)

BYGDSILJUM, 9 februari 2019

De zeventien-jarige Janneke Berghuis behaalt haar eerste podium tijdens een Europacup freestyle skiën moguls en wordt tweede in het Zweedse Bygdsiljum. Morgen zijn de europacup mogul duals

Als eerste naar de finale

Tijdens de training liet Janneke sterke runs zien, met een hoge backflip op de schans boven en een mooie frontflip op de tweede schans. De omstandigheden waren lastig, met de hele dag sneeuwval en diffuus licht. Janneke wist zich met een sterke run als eerste te plaatsen voor de finale in de kwalificatie wedstrijd vanochtend .

Droom wordt waarheid

Vandaag op de Europacup in Bygdsiljum Zweden viel alles op zijn plek. In de finale skiede ze technisch goed en pakte zilver en wist daarmee haar droom waar te maken, een Europacup podiumplek.

Jong geleerd, oud gedaan

De slechts zeventien winters jonge Janneke Berghuis neemt voor het derde achtereenvolgende jaar deel aan de Europacup wedstrijden freestyle moguls en was er dus al vroeg bij. Het Europacup circuit begon dit jaar in Finland met vier wedstrijden in single en dual moguls. Bij deze wedstrijden liet Janneke al een stijgende lijn zien in haar prestaties.

Lees hier de uitslagen van de europacup in Bygdsiljum

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!