Brons europacup dual moguls Janneke Berghuis in Zweden

pepijnvanschijndel op 11 februari 2019

Rechts EC dual moguls brons Janneke Berghuis
Rechts EC dual moguls brons Janneke Berghuis

BYGDSILJUM, 10 februari 2019

Janneke Berghuis behaalt de derde plek tijdens Europacup dual moguls. Bij een temperatuur van -8 en dichte sneeuwval waren de omstandigheden best lastig te noemen in de buckelpiste wedstrijd waar twee deelnemers het telkens tegen elkaar opnemen in spectaculaire heats.

Op dreef

Berghuis moest het in de eerste heat opnemen tegen de Zweedse Ebba Manson. Janneke pakte de winst in deze run met onder andere een geslaagde grote frontflip en mocht verder naar de tweede heat. In de tweede heat versloeg Janneke de 17-jarige Franse Fantine Degroote, de winnares van gisteren.

Toch nog podium

In de halve finale verloor Janneke van de jonge My Bjerkman en mocht het daarna in de kleine finale om de derde en vierde plek opnemen tegen de Oostenrijkse Worldcup skister Melanie Meilinger. Tot de laatste sprong lagen beide dames gelijk en ook hier met een frontflip wist de Nederlandse de strijd in haar voordeel te beslechten. Janneke Berhuis behaalde hiermee een derde plaats in de europacup dual moguls.

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.