Alpineskiën WK slalom debuut Max van Rossum geslaagd met 36ste plaats in Zweden

pepijnvanschijndel op 17 februari 2019

Max van Rossum in het Are skistadion tijdens de WK slalom

ARE, 17 februari 2019

In een waar slalom slagveld skiet debutant Max van Rossum op het WK alpine ski slalom met startnummer 64 naar de 36ste plaats. De FIS junior bewees met een goede tweede run aan te kloppen bij de grote mannen, maakte daar 11 plaatsen goed en werd uiteindelijk 36ste in een zware race. Marcel Hirscher wordt souverein wereldkampioen op een volledig Oostenrijks podium.

Andere koek

Dat het wereldkampioenschap slalom niet de makkelijkste wedstrijd was, bewezen de vele uitvallers en grote tijdsverschillen onderling. Direct na de wedstrijd reageerde Max dan ook: “Het was wel andere koek als een FIS wedstrijd!” Tijdens de eerste manche wisten zevenenveertig deelnemers de finish niet te halen door moeilijke omstandigheden en werd Max zevenveertigste.

Max van Rossum verlaat de finish area na de eerste run

11 plaatsen

De tweede run was de slalom draaiender gestoken, waarover van Rossum zegt: “Ik was boos op mezelf over de eerste run, het begon goed maar toen maakte ik paar fouten. Het liep gelukkig wat beter in de tweede…” Met wel elf plaatsen wist de Nederlander zijn positie te verbeteren en debuteerde als zesendertigste op het wereldkampioenschap slalomskiën 2019 in Are, Zweden.

De finisharea met Max van Rossum na zijn run

Op dreef

Dat Max van Rossum op dreef is bewijzen zijn podiumplaatsen in verschillende internationale wedstrijden, waaronder een derde plaats op de WK kwalificatiewedstrijd. Komende week start Max op het NK alpineskiën in St Johann Alpendorf Oostenrijk en reist vervolgens door naar het Junioren Wereldkampioenschap in Val di Fassa Italië.