De leukste wintersportreclames van TV

Roel op 24 februari 2019· 12 reacties


In de herfst en in de winter komen ze geregeld voorbij, wintersportcommercials. Nu kun je onderscheid maken tussen de serieuze, informatieve reclamespotjes van bijvoorbeeld skigebieden maar de ludieke grappige reclames blijven je natuurlijk het meeste bij. De meest bekende is waarschijnlijk Der Rudi met “Heeey…. biertje?!” maar er zijn er nog veel meer. We laten een aantal pareltjes zien.

Der Rudi

Skileraar “Rudi” werd in 2002 in een klap beroemd met zijn rol als skileraar in deze Heinekenreclame. Het spotje met Olaf Malmberg, want zo heet hij officieel, is vier jaar lang uitgezonden en was een van de 12 genomineerden voor de Ster Gouden Loeki Aller Tijden. Malmhof was al acteur maar kan na het reclamesucces van Heineken nog altijd ‘teren’ op zijn skileraar-rol. Hij is nog steeds als artiest te boeken voor feesten en bruiloften.

Old Skool

‘Even Apeldoorn bellen’ kennen we al tientallen jaren van verzekeraar Centraal Beheer. Tussen de vaak humoristische spotjes zat in 1988 deze wintersportreclame. De reclame werd genomineerd voor meerdere prijzen en in 1989 kreeg hij de Pinnacle Award. Het zijn geweldige Old Skool beelden die tegelijk een blik werpen op het skiën (en de kleding) in de jaren 80.

Schadealm in Appertal

Een iets nieuwere reclame is deze van Ditzo. In het creatief bedachte skigebied “Schadealm” valt een camera op het hoofd van een snowboarder. De beelden spreken verder voor zich.

De skibox

Een hele bekende is deze van Sixt uit 2016, maar hij is nog steeds te zien. Het spotje leidde in het begin tot protesten van ouderen die de makers van smakeloze humor en discriminatie betichtten. De Reclame Code Commissie wees de klacht af.

Gratis vliegen

Een andere verzekeraar, Ohra, gooit ook de wintersport in de strijd met dit reclamespotje. Vliegend in een helikopter geniet deze mevrouw van het mooie berglandschap om daaraan toe te voegen dat het ook nog gratis is. Achteraf blijkt het een reddingshelikopter te zijn :-)

Wat echt niet meer kan

Tot slot twee spotjes die in de huidige tijd echt niet meer zouden kunnen. Het eerste filmpje is van sigarettenfabrikant Peter Stuyvesant die in de jaren 70 dit filmpje opnam. Daarin wordt getoond hoe lekker het is om na het skiën een sigaret op te steken. Ik heb even zitten kijken waar deze video is opgenomen, mijn gok is Avoriaz. Voor het tweede filmpje volsta ik met alleen dit linkje.

Kennen jullie nog meer grappige of roemruchte wintersportreclames?

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Leuk😂

De bol.com reclame voor dakkoffers momenteel, vind ik ook wel oké. Vooral die blije kop van de ‘vader’.

Geestig. Vooral die allerlaatste. 😂

Bla, bla, bla.

Echt reclames zijn het niet, maar de afgelopen week stond ook Fokke en Sukke in het teken van wintersport…

null
null
null
null
null
null

Je weet dat de stylo van Peter Stuyvesant weer helemaal upcoming hip en trendy is he @roel ? ;-) *op de sigaretten na dan

Ik herinnerde me nog wel dat ze Rudi weer een keer tot leven hadden gebracht. Even gezocht en was voor een zillertal arena reclame
https://youtu.be/-Zfmdu1ba5s

Die stuyvesant is trouwens inderdaad Avoriaz. Op 0.17 en 0.38 zie ik herkenbare uitzichten. Dorp is wel flink groter geworden zeg.

Gaaf, die even ‘Apeldoorn bellen’ reclame.

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Gurbe fan Autoruten (parodie Carglass)

Deze is mij altijd bijgebleven from way back

Deze is mij altijd bijgebleven from way back

Edo op 25 feb 2019 10:08

beter goed gejat, dan slecht bedacht…

Als ik wit zie, dan gaat het bergafwaarts met me.

nog even een feelgood reclame van Pepsi:

Als ik wit zie, dan gaat het bergafwaarts met me.

Leuk onderwerp, ook een paar gevonden.

Audi Quatro

https://youtu.be/faiFfBxhT8s

Hele foute van KFC

Wat een evolutie toch in de tijd hè, vergelijk die burger van Burger King eens met een hedendaagse Whopper… :)

En dan die ski's. :p

Bla, bla, bla.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie