Kiara Derks DNF tijdens 2e run GS op JWK alpine skiën debuut

pepijnvanschijndel op 20 februari 2019

Kiara Derks overlegt met SAR coach Leroy Schrijnemaekers
Kiara Derks overlegt met SAR coach Leroy Schrijnemaekers

VAL DI FASSA, 19 februari 2019

Op de steile JWK reuzenslalom piste in het Italiaanse Val di Pozza wist debutante Kiara Derks haar tweede run niet te finishen. De Nieuw-Zeelandse Alice Robinson wint met meer dan een seconde op de nummer twee.

Valse hang

De Aloch lift in het dorpje Val di Fassa transporteert de skiërs naar de start van de steile wedstrijdpiste. Harde sneeuw, ijzig met veel grip, zorgden voor een eerlijke wedstrijd. De uitdaging deze reuzenslalom was de “valse hang”, een schuin opzij weglopende piste, waardoor in dit geval de rechtsbochten veel meer druk nodig hebben.

Steile kop in de Val di Pozza Aloch JWK piste
Steile kop in de Val di Pozza Aloch JWK piste

Hoog startnummer

In de eerste run mocht Kiara Derks van start met startnummer 74 in een sterk deelnemersveld en eindigde net als haar startnummer op de vierenzeventigste plaats. De top van de Junioren stond aan start, bijvoorbeeld Meta Hrovat die meerdere wedstrijden dit seizoen gewonnen heeft en veertiende geeindigd is op Olympische reuzenslalom van Pyeong Chang.

Kiara Derks in de finish area Junioren wereldkampioenschap
Kiara Derks in de finish area Junioren wereldkampioenschap

Veel uitval

De tweede omloop was een stuk sneller gestoken en door de hoge snelheid vlogen veel dames uit de course, waaronder ook Kiara en kregen een DNF achter hun naam. DNF betekent “Did Not Finish” en dan krijgt de atleet geen FIS punten of ranking in de betreffende race. De eerdergenoemde Meta Hrovat stond eerste na de eerste manche en verloor de controle in de tweede heat en had ook een DNF, waardoor de Nieuw-Zeelandse Alice Robinson er met de winst vandoor ging.

Kiara Derks verzorgt haar wedstrijdski's na de race
Kiara Derks verzorgt haar wedstrijdski's na de race

Kijk voor de JWK reuzenslalom dames uitslagen op de FIS site

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.