Terwijl de vakantiegangers uit Midden-Nederland zongebruind de auto instappen naar huis, maakt Zuid-Nederland zich zorgen of ze überhaupt de zon te zien krijgen. De laatste berekeningen zijn wat dat betreft voor het oostelijke Alpengebied iets positiever geworden. Begin volgende week lijkt de meeste neerslag ten noorden van de Alpen langs te trekken in plaats van pal tegen de Alpen aan. Dat betekent wat minder sneeuw op veel plaatsen. De grote sneeuwval blijft voor een belangrijk deel beperkt tot de noordelijke Franse Alpen, Zwitserland en Vorarlberg. Na woensdag neemt de sneeuwkans overal wel flink toe.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

@ Roel, er valt hier een last van mijn schouders ! Toch ook maar de zonnebrand mee dan 😉 bedankt voor het (in mijn geval) positieve weerbericht voor de carnavalsvakantie en voor jou en je gezin een hele fijne vakantie toegewenst 👍

Thanks @Roel !

Gelukkig hier in sankt anton sneeuwt het weer flink:)
Piste was nog oké, maar verse sneeuw blijft natuurlijk toch het lekkerst😍😍

null

Maar was van de week ook genieten hier😎🍺

Valt La Rosiere onder noord frankrijk?

Minder sneeuw is positief? er gaat hier iets mis denk ik?

@Roel er komt nog veel sneeuw het is nog geen mei.

Minder sneeuw is positief? er gaat hier iets mis denk ik?

RutgerS op 1 mrt 2019 11:46

haha je hebt een punt maar alles is relatief. Sneeuw ligt er op de meeste plaatsen nog genoeg, het is daarom dat mensen/families zich nu vooral over het zicht e.d. zorgen maken.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

valt Fiss onder het positieve of negatieve gedeelte? oftewel gaan we zon zien?

Ja ja Roel ik heb een punt is inmiddels gaan sneeuwen in het Zillertal.

15 maart naar Val di Sole dat ziet er goed uit v.w.b. de voorspelling. Verse poeder…nu nog zonnetje erbij graag… Bedankt alvast Roel.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie