Tomorrowland Winter: verslag van een ongezien feest in de bergen!

Kristof op 19 maart 2019· 2 reacties

Tomorrowland hoeft in feite al lang geen introductie meer. Het grootste en meest succesvolle festival ter wereld besloot een jaar geleden - naast de gekende Tomorrowland editie in Boom - ook een editie op te trekken in de bergen, met name in Alpe D’Huez. Een huzarenstukje om dit logistiek op poten te zetten gezien de vele obstakels. Het dorp werd volledig afgehuurd voor een week en ontving liefst 30.000 feestvierders. Wij waren er bij van op de eerste rij en konden maar 1 woord opbrengen voor dit mountain festival: adembenemend!

De gekende wereldbol reisde ook mee naar de Alpen
De gekende wereldbol reisde ook mee naar de Alpen

Niet goedkoop, maar…

Het festival werd uitgestrekt over een hele week. Je kon als festivalganger kiezen voor 4 of 7 dagen, waarbij je met de 7-dagen package al vanaf zaterdag kon genieten van wat kleinere stages op de berg. Dat deze packages niet goedkoop waren, moge duidelijk zijn. Wou je in het dorp van Alpe D’Huez zelf een beetje confortabel zitten, dan betaalde je al snel 1300 euro pp voor logement + festival. Gelukkig kreeg je daar wel heel veel voor terug, zoals het Tomorrowland typeert. Met de gekende TML Pearls kon je aan alle stages vlot je drankjes bestellen.

null

Weergoden en sensatie in de kranten

In Belgie maakte de media al volop sensatie op dag 1. Liefst 250 mensen zouden in een sneeuwstorm belanden en zouden geevacueerd moeten worden met de Pisten Bully van de top van de Pic Blanc. In realiteit viel dit allemaal heel goed mee, met enkele mensen die sowieso als niet-skier waren afgereisd, die met de Pisten Bully in barre weersomstandigheden naar beneden werden gebracht. Alle andere feestvierders op de Pic Blanc skieden gewoon probleemloos naar beneden. Daarna werden de weergoden ons beter gezind, met zachte temperaturen en een zonnetje tussen wat sluierwolken. Ideale omstandigheden voor een stevig feest dus!

Het dorp van Alpe D'Huez in feestlayout
Het dorp van Alpe D'Huez in feestlayout

Stages in het dorp

Met een tiental stages verspreid in het dorp was het indrukwekkend om zien wat ze hier neergepoot hebben. Terwijl het centrum het decor was van de Main Festival Area, kon je ook op de Pic Blanc naar de Top of the Mountain stage, waar rustige deuntjes speelden in openlucht. Het Amicorum Spectaculum gebeuren van de zomereditie was dan een stuk mooier ingericht, met vooral rond het middaguur veel volk en ambiance.

Amicorum Spectaculum
Amicorum Spectaculum

Dan toch maar naar het echte feestgedruis met de grotere DJ namen. Die kon je vinden in de schitterende Orangerie, waar o.a. Belgische helden Dimitri Vegas & Like Mike - niet meteen mijn dada - het volk makkelijk meekreeg met hun typische ambisets. Ook Netsky, Yves De Ruyter en de Bonzai All Stars bouwden hier een heerlijk Belgisch-getint feestje!

Lasers
Lasers

Mainstage: lasers in de sneeuw

Tja, beelden spreken zo veel meer dan woorden. Waar we in de zomer eerder de mainstage mijden en de kleinere stages opzoeken, was de mainstage (pas vanaf woensdag open, en dat voor 3 dagen) opnieuw ronduit indrukwekkend. Na een skidag kon je hier vanaf 16u tot 22u terecht voor de ultieme TML Winter beleving. Na 22u gingen we vervolgens wat warmere (lees overdekte) oorden opzoeken in de Orangerie en de Garden of Madness.

null

Moose Bar: ambiance maar ook overvol

Wij Belgen kennen het concept van onze Moose Bars natuurlijk van in de grote steden in het Sportpaleis. Op TML Winter deden ze er echter nog een schepje bovenop. Met Belgische DJ’s brachten ze de zo typische Oostenrijkse apres-ski naar de Franse Alpen, een heel bijzondere ervaring! Nadeel was wel dat de hut steeds bomvol zat, dat het bier er wel heel rijkelijk vloeide. Gelukkig stond de hut beneden in het dorp…

null

De uittocht

Wat te verwachten viel na het festival, bleek ook onvermijdelijk. De uittocht op zaterdag was gezien de vele vertrekkers een moeilijke bevalling, maar daar kon de organisatie weinig oplossingen voor bieden. Geduld hebben dus in de auto, op terugweg van een geweldige week TML in de bergen. Dat het de eerste editie was, kon je wel merken aan wat kleine puntjes, maar al bij al was het een festival om U tegen te zeggen. De vele nationaliteiten zorgden ook nu voor een uitmuntende sfeer.

null

null

null

null

null

null

** TML Hiver, douze points! **

null

Kristof

Ook geskied? 😛😜

Bla, bla, bla.

Ja zelle, in feite was het voor en rond de middag vooral ski. Na de middag (ook gezien de wat hogere temperaturen) toch net iets minder ;-)

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie