BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
SnowFest: Ogen gericht op Niek van der Velden, Erik Bastiaansen en Casper Wolf

SnowFest: Ogen gericht op Niek van der Velden, Erik Bastiaansen en Casper Wolf

Jordan-P op 4 april 2019 · 0 reacties

Samen met onze Zuiderburen (Sneeuwsport Vlaanderen) zet de Nederlandse Ski Vereniging van 14 tot 20 april 2019 het grootste sneeuwfestijn van de Benelux neer. Het Zwitserse Laax is dan de locatie voor SnowFest, het gecombineerde Nederlands en Belgisch Kampioenschap Freestyle. Vanuit de Nederlandse (junioren)selectie snowboarden zijn alle ogen gericht op Niek van der Velden, Erik Bastiaansen en de 17-jarige Casper Wolf.

NK Freestyle Snowboarden 2017, Laax
NK Freestyle Snowboarden 2017, Laax

Strijd in diverse freeski- en snowboard disciplines

Tijdens het NK/ BK wordt er gestreden om de Nederlandse & Belgische titels in de disciplines snowboard en freeski slopestyle, halfpipe en big air. Dit gebeurt in diverse categorieën, zo zijn de Nederlandse en Belgische top aanwezig bij het evenement. Maar ook de jonge talenten proberen een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

Niek van der Velden in actie in Canada
Niek van der Velden in actie in Canada

Comeback na blessure voor Niek van der Velden en Erik Bastiaansen

Vorig jaar nog konden de Nederlandse snowboarders Erik Bastiaansen en Niek van der Velden wegens blessures niet aan het NK Freestyle meedoen. Gelukkig zijn beiden weer terug van weg geweest. Na een seizoen vol wedstrijden kijkt Niek van der Velden terug op een geweldig wedstrijdseizoen. Van der Velden zelf beschreef het als een ongelofelijk seizoen: "Eigenlijk zijn er maar twee wedstrijden dit seizoen iets minder gegaan en de rest ging allemaal super!" Ook in Canada liet hij weer zien dat hij in vorm is. In de kwalificaties kreeg Niek het voor elkaar om als eerste door te gaan naar de finales. Uiteindelijk werd de hij achtste in de finale.

Nationale selectieleden kijken uit naar het NK Freestyle in Laax

Na de blessures van Bastiaansen en van der Velden is het nationale selectie team dit jaar weer compleet om mee te doen aan het NK. Samen met bovengenoemden, Casper Wolf, Babs Barnhoorn en Rakim Foy reist coach Frank van der Putten aankomend weekend al af naar het Zwitsere Laax voor de laatste voorbereidingen. De selectieleden kijken erg uit naar de NK week. “Afgelopen seizoen heb ik een goed seizoen gehad waarin ik veel tricks geleerd heb en goede resultaten gereden heb op de wedstrijden. Ik kijk uit naar het NK in Laax, vooral zin om met iedereen te snowboarden in het hopelijk mooie weer" spreekt selectielid Casper Wolf. Ook Erik Bastiaansen bevestigt dit: “Het park in Laax is een van de beste parken van Europa zo niet van de wereld. Daarom is het alleen maar mooi om hier het seizoen af te sluiten in goed gezelschap.'

NK Freestyle Snowboard 2017, Laax
NK Freestyle Snowboard 2017, Laax

Jongere riders strijden ook mee

Ook de jongere riders, ook wel bekend als de Rookies, strijden in Laax in hun eigen leeftijdsklasse om de prijzen. Vanuit Nederland zijn onder andere Sam Vermaat en Kai Groeneveld uit het Rookie Team van de Nederlandse Ski Vereniging aanwezig. Romy van Vreden en Sam van Lieshout zijn twee jonge meiden om in de gaten te houden.

NK Freeki 2017, Laax
NK Freeki 2017, Laax

Samenwerking België

Afgelopen jaar werd het Nederlands kampioenschap en het Belgisch kampioenschap voor het eerst gecombineerd. Vanwege de slechte weersomstandigheden is niet elke wedstrijd door kunnen gaan. Dit jaar gaan we na een jaar weg geweest te zijn uit Laax weer terug. Nu samen met de Zuiderburen. Alle snowboarders skiërs zijn enthousiast over de samenwerking tussen de 2 landen en kijken uit naar de week tijdens Snowfest 2019. "Nu het samen is met de Belgen maakt de onderlinge strijd alleen maar leuk. Namen als Seppe Smits, Loranne Smans, Ilias van Hooff en Stefke Vandeweyer zien we gedurende het seizoen regelmatig en is erg gezellig.” Aldus Erik Bastiaansen, nationaal selectielid

Wil jij meedoen?

Ben jij een Freestyle snowboarder of skiër? En wil je graag meedoen aan het NK Freestyle? Het is al bijna, maar je kan je nog inschrijven!

Check de eventpagina voor meer informatie >>

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!