BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Dag vol sneeuwplezier voor kids van het basis- en voortgezet onderwijs op het NK School Teams

Dag vol sneeuwplezier voor kids van het basis- en voortgezet onderwijs op het NK School Teams

Jordan-P op 7 april 2019 · 0 reacties

Afgelopen zaterdag vond de landelijke finale van het NK School Teams in SnowWorld Zoetermeer plaats. Na het regionale toernooi van de voorafgaande maanden mochten de beste basis- en voorgezet onderwijs scholen het tegen elkaar opnemen op de disciplines skiën en snowboarden.

Regionale toernooi

Leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs konden samen met hun klasgenoten meedoen aan het regionale toernooi NK schoolteams ski & snowboard om het op te nemen tegen andere scholen uit de regio. Diverse skiclubs in Nederland organiseerden in januari, februari en maart voorrondes van dit kampioenschap in samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV). De beste regionale teams gingen gisteren de strijd met elkaar aan en konden in diverse categoriën prijzen winnen.

Podium categorie basis onderwijs ski
Podium categorie basis onderwijs ski

Spannende strijd voor de jongste kids in de categorie basis onderwijs ski

Als eerst waren de jongste kids aan de beurt. In de categorie basis onderwijs ski gingen 24 enthousiaste teams de strijd met elkaar aan. Allemaal mochten ze twee runs doen en na de race waren de meeste kids erg tevreden.

Tijdens de prijsuitreiking waren alle teams erg benieuwd wie er had gewonnen. De zenuwen van de kids waren dan ook goed te voelen in de zaal toen speaker Ray de uitslag mocht delen. In een spannende strijd werd het team DR Maria Montessori derde en het team van OB Blaricum tweede. Daarna kwam het verlossende woord van speaker Ray want wie had er gewonnen. Onder luid gejuich van de kids en de toeschouwers mocht team 1 van Willem Alexander school de beker voor de eerste plaats in ontvangst nemen. Naast de team prijzen konden er ook nog individuele medailles worden behaald. In de categorie basis onderwijs ski pakte Daphne Vermaas de titel bij de dames recreanten en Stijn van den Wassenberg bij de mannen recreanten. Bij de dames licentiehouders won Pleun Smit en bij de heren was dit Luka Eschgfaller.

Podium snowboarders
Podium snowboarders

Snowboarders in actie

Na het basis onderwijs ski was het de beurt aan alle snowboarders. Zowel het basis onderwijs als het voorgezet onderwijs gingen toen tegelijkertijd de strijd met elkaar aan. Van de twee snowboard teams bij het basis onderwijs pakte het team van De Venen de titel, gevolgd door het team van St. Antonius Kortenhoef. Bij het voortgezet onderwijs vochten er maar liefst 11 teams om de winst. Uiteindelijk pakte het team van het Maasland College het goud, Erasmus College 1 het zilver en Singelland het brons.

Ook de snowboarders konden individuele prijzen winnen. Zo pakte Julia Nagel van ht St. Antonius Kortenhoef de titel bij de dames van het basisonderwijs en bij de mannen was dit Thom Koppele van basisschool de Venen. Bij de dames van het voortgezet onderwijs won Jael Korfmaker van het Erasmus College en bij de heren was dit Marten Thijssens van het Slingerland.

Podium voortgezet onderwijs ski
Podium voortgezet onderwijs ski

Grote competitie bij de skiërs van het voortgezet onderwijs

Als laatste waren de skiërs van het voortgezet onderwijs aan de beurt. In een rap tempo kwamen de 16 teams door de Profirun naar beneden. Dit kwam mede doordat er een paar skiërs ook echt aan wedstrijdskiën meedoen waaronder Noa Selleger. Na haar runs sprak ze enthousiast: 'Het NK School Teams is heel gezellig. Ik heb veel andere scholen gesproken en lol gehad. Voor mij was het heerlijk skiën. Het was niet te ijzig en gewoon een lekkere piste. Ondanks dat er een paar waren gevallen hadden ze hun tweede run heel snel geskied. Dat was bij mijn team ook zo waardoor we nog wel een prijs hebben gewonnen.' Met enthousiasme liet ze haar bronzen medaille zien. Wat betekent dat haar team, team 2 van het Petrus Canisius College, het brons pakte. Team 1 van Erasmus College ging er met het zilver vandoor en het Huizermaat won uiteindelijk de titel voor het NK School Teams Ski voortgezet onderwijs.

In de categorie voortgezet onderwijs ski konden er ook verschillende individuele titels worden gewonnen. Bij de dames recreanten won Leana de Haas van het Erasmus College, bij de mannen was dit Thijmen Kersten van het CSG Jan Arentz. Hilde van Doornen van het Erasmus College pakte de individuele titel bij de dames licentiehouders. En bij de mannen licentiehouders won Jorn Scholing van het Carmel College de individuele titel.

Volledige uitslagen

Meer informatie NK School Teams

Foto's Ernest Selleger

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!