BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Spetterende eerste wedstrijddag NK & BK Slopestyle op SnowFest Laax

Spetterende eerste wedstrijddag NK & BK Slopestyle op SnowFest Laax

Jordan-P op 16 april 2019 · 0 reacties

FIS podium Slopestyle Snowboarden
FIS podium Slopestyle Snowboarden
LAAX - ZWITSERLAND, 16 APRIL 2019

Vandaag stond SnowFest 2019 in het teken van de eerste wedstrijddag. Zowel de skiërs als snowboarders gingen de strijd met elkaar aan op de officiële FIS-wedstrijd tijdens het NK & BK Slopestyle. Op het BK Slopestyle Freeski reden Geert Goosers (heren) en Romy de Drei (dames) naar de Belgische titels toe. Bij het NK Slopestyle Freeski pakten Mees van Lierop (heren) en Isabelle Hanssen (dames) de overall titels. Seppe Smits (BE) en Niek van der Velden (NL) gingen er bij het snowboarden met de overall titels voor eigen land vandoor. Bij de dames pakte Melissa Peperkamp de Nederlandse overall titel. Evy Poppe nam beslag op het Belgische goud bij het dames snowboarden.

Niek van der Velden in actie op het NK Slopestyle
Niek van der Velden in actie op het NK Slopestyle

Niek van der Velden pakt overall NK Slopestyle snowboardtitel & FIS-titel

Op het NK Freestyle Slopestyle veroverde het 18-jarige selectielid zowel de Nederlandse overall titel als de FIS-titel op de slopestyle. Achter van der Velden legde nationaal selectielid Casper Wolf beslag op het zilver. Nationaal selectielid Erik Bastiaansen pakte het brons.

Na de kwalificaties stond Casper Wolf nog eerste. Maar tijdens de finale ging van der Velden hem voorbij en sprong in tweede run naar de titel. Voordat Niek wist dat het voldoende was voor de FIS-titel zei hij: 'M’n tweede run heb ik geland dus dat was wel erg lekker. Ik startte met een backside 180 in, cab 360 out gevolgd door een switch miller flip, switchback 12, front double 10 en toen een back 7. We gaan zien of het voldoende is om van Seppe Smits te winnen.’ Tijdens de prijsuitreiking bleek dit zeker voldoende te zijn om van Seppe Smits, onlangs nog World Cup Big Air winnaar, te winnen. Casper Wolf werd derde in de FIS-competitie.

Melissa Peperkamp verdedigt titel
Melissa Peperkamp verdedigt titel

Melissa Peperkamp verdedigt overall NK Slopestyle snowboardtitel

Melissa Peperkamp pakte zowel de overall titel als de titel in haar eigen categorie Rookie dames. Voor haar tweede run in de finals zei Peperkamp al dat ze hoopte haar titel te verdedigen. 'Ik ben al wel erg tevreden over m’n runs tot nu toe. Ik heb alles diep geland. De competitie met Evy en Loranne uit België helpt ook zeker. We pakken puntjes op wie het cleanst rijdt. In m’n laatste run ga ik proberen een front 7 te halen. Daarmee hoop ik m’n titel te kunnen verdedigen. Ik doe al 6 of 7 jaren mee dus dat zou wel heel tof zijn’. Uiteindelijke lukte Peperkamp de titel te verdedigen. Romy van Vreden van het team van Shredmastes pakte het zilver. Daniek van Griensven van de Schans ging er met het brons vandoor.

Seppe Smits voor zijn tweede run in de finale
Seppe Smits voor zijn tweede run in de finale

Belgische toppers

Bij de dames BK Slopestyle Freeski verdedigde Romy Dedry haar BK titel op de Freeski Slopestyle. Zij werd gevold door Emily Verheyen. Romy Dedry zei eerder al dat ze haar titel hoopte te verdedigen: ‘Dit is mijn vierde BK. Het zou dan ook tof zijn om mijn titel te kunnen verdedigen. Hoewel het nu wel wat lastiger is. Normaal kwam ik altijd in Frankijk dus het is wel even wennen, dit soort kickers in Laax. Ik ben hier als sinds vorige week om te trainen. Maar toen hadden we helaas de hele week slecht weer gehad. Gisteren heb ik wel echt lekker getraind.' Net als bij de Nederlandse dames was het Freeski veld bij de Belgische dames ook klein waardoor alleen de eerste 2 plaatsen werden gevuld. Daarover zegt Dedry het volgende: ‘Meer meiden zouden dit moeten doen, het is super leuk ondanks dat er weinig meisjes zijn die het nu willen doen. Ik wil het uiterste halen en in deze sport kan dat, dat is heel gaaf ook als je een meisje meisje bent.’

Geert Goossens ging er bij de Belgische free skiërs met de Slopestyle-titel vandoor. Hij werd gevold door Quinten Bal (zilver) en Nick Earnshaw-Wood (brons). Bij het dames snowboarden nam Evy Poppe beslag op het Belgische goud. Loranne Smans werd tweede en Sky Remans ging er met het brons vandoor.

Op het BK Slopestyle Snowboard pakte Seppe Smits het goud en de overall titel bij de Belgische heren. Direct na de qualies zei Smits: ‘M’n tweede run ging erg lekker. Ik heb een beetje op safe gespeeld in de qualies zodat ik alles kan laten zien in de finale.’ Over de kwaliteit van de sneeuw zegt hij het volgende: ‘Het is echt een mega verschil tussen de eerste en tweede run. Eerst was het superhard en bij de tweede run was het slush. Dus het was lastig inschatten qua snelheid.’ Jules de Sloover pakte de tweede plaats en Lorenzo Peeters de derde. In de FIS-competitie werd Smits tweede achter de Nederlandse boarder van der Velden.

Mees van Lierop in actie
Mees van Lierop in actie

NK Slopestyle Freeski overall titels voor Mees van Lierop en Isabelle Hanssen

Bij het NK Slopestyle Freeski pakten Mees van Lierop (heren) en Isabelle Hanssen (dames) de overall titels. Concurrentie had Hanssen daarbij niet. Freestyle skiesters zijn in Nederland schaars en op het NK Slopestyle was ze de enige deelneemster. Bij de mannen was er wel concurrentie. Uiteindelijk ging Mees van Lierop er met de winst vandoor. Van Lierop sprak eerder na de kwalificaties: ‘Het ging wel erg lekker. Alleen bij m’n laatste run in de qualies moest ik improviseren bij de laatste kicker. Het was toen ook wel echt lekker slushie maar dat vind ik wel fijn.’ Van Lierop werd achtervolgd door Lucas Laudy en Nino Kalmeijer.

Verschillende leeftijdscategorieën in actie

Naast de Belgische en Nederlandse top zijn er vandaag ook een hele hoop jonge talenten in actie geweest. In verschillende leeftijdscategorieën hebben zij ook de titels gestreden. Benieuwd naar de Nederlandse resultaten? Bekijk de uitslagen onderaan in dit artikel.

Isabelle Hanssen in actie
Isabelle Hanssen in actie

SnowFest 2019

In het Zwitserse Laax wordt van 14 tot 20 april 2019 om de nationale titels in de verschillende freestyle disciplines gestreden. Naast de wedstrijden zijn er veel mogelijkheden om te trainen. En voorzien de selectieleden, waaronder enkele Olympiërs, de andere deelnemers graag van tips.

Planning

  • Woensdag 17-4-2019 - Big Air
  • Donderdag 18-4-2019 - Half Pipe
  • Vrijdag 19-4-2019 - Fun Cross

*Dit programa is onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Dit evenement wordt jaarlijks door de Nederlandse Ski Vereniging en Sneeuwsport Vlaanderen georganiseerd.

Foto's NK & BK Slopestyle 2019

Foto's

Uitslagen NK Slopestyle 2019

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!