'Europese seizoensskipas in de maak'

Roel op 06 mei 2019· 42 reacties

null

Een opmerkelijk wintersportnieuwtje uit onverwachte hoek. Een klein Portugees bedrijf, genaamd Snowpass, kondigt de eerste Europese skipas aan. Het gaat om de Snowpass Card, een seizoenspas die geldig is in meer dan 100 skigebieden verspreid over acht landen, waaronder Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en Italië. Daarmee zou het de grootste skipas ter wereld worden en dat voor een aantrekkelijke prijs. Als het allemaal waar is!

De eerste 50.000 inschrijvers betalen 395 euro

De seizoenspas is nog niet te koop, maar je kunt de pas alvast voorreserveren via de website. 40.000 mensen zouden het al gedaan hebben. De eerste 50.000 aanmeldingen ontvangen de skipas namelijk voor slechts €395 (kinderen (2007-2015) voor €345). Schrijf je je later in, dan betaal je €895. De pas is geldig tussen 1 november 2019 en 25 april 2020 in alle aangesloten skigebieden. Welke dat zijn is helaas nog niet bekend, de namen worden aankomende woensdag (8 mei) bekendgemaakt. De beperking die erop zit is dat je niet meer dan 10 dagen van hetzelfde skigebied / groep van skigebieden gebruik kunt maken.

Wie is Snowpass?

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, een internationale seizoenspas voor nog geen 400 euro. Wie is Snowpass eigenlijk? We hebben een klein onderzoekje gedaan. Snowpass is een technologiebedrijfje, gevestigd in Portugal, dat zich bezighoudt e-commerce, Big Data analytics, webdesign en digitale marketing. Ze zijn partner van de Fédération Internationale de Ski (afgekort: FIS) wat duidt op enige betrouwbaarheid. Ze noemen zichzelf een internationaal team van wintersportfans dat als doel heeft om iedereen de mogelijkheid te geven om gedurende het hele skiseizoen tegen een betaalbare prijs te skiën, en tegelijkertijd de nodige inkomsten te genereren voor de betrokken skigebieden.

null

Welke gebieden?

Dat laatste wijst erop dat ze zich lijken te focussen op kleinere, onbekendere (familie)skigebieden, wat de schappelijke prijs zou kunnen verklaren. Op dit internetforum doemen verschillende namen op van mogelijke skigebieden die onder de pas vallen, zoals Jungfrau Region, Vaujany, Pralognan la Vanoise, Chamrousse, Sainte Foy, Vars en Monte Rosa. Oostenrijk zou minder goed vertegenwoordigd zijn volgens iemand op ditzelfde forum. Ook staan er diverse foto’s op hun Instagram-account waarvan het natuurlijk de vraag is of de plekken waar deze foto’s zijn genomen automatisch onderdeel zijn van de Snowpass Card.

We moeten nog even geduld hebben om erachter te komen of dit allemaal klopt en welke skigebieden het echt zijn, en of het toch geen PR-stunt of grap blijkt te zijn. Volgens de website worden de namen op 8 mei bekendgemaakt. De officiële verkoop start op zondag 12 mei, om 12.12 uur.

Update 8 mei:
skigebieden zijn bekendgemaakt

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Ah, dus het is toch legitiem! Veel reclame op facebook voorbij zien komen, maar dacht dat het gezien de prijs ‘too good to be true’, en dus oplichting zou zijn…

Dat is de vraag @Bennie, wij dachten hetzelfde.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Ach als het oplichting is kun je gewoon even langsgaan op kantoor ;)

https://www.google.com/maps/place/R.+Leite+de+Faria+4,+Charn…

I can stick uphill ice, on my saucer...

Kunnen jullie op 8 mei een update geven over welke gebieden uiteindelijk bekend zijn gemaakt?

Mr. Slow

Eerst weten waar je er mee kan gaan skiën. ;)
Edit: toch maar effe ingevuld.

We booked 1 snowpass card for you
You will receive an email one week
before starting the sales

Eens benieuwd maar ik verwacht er niet veel van.;)

*bericht bewerkt door bartvwg op 06 mei 2019 15:11

Bla, bla, bla.

Het is dus wel maximaal 10 dagen per skigebied / groep van skigebieden.

En aangezien het echt een partner van FIS is lijkt het mij gewoon betrouwbaar.
Zou toch vreemd zijn als FIS in zee gaat met een partij die uiteindelijk niet leveren wat ze beloven…

Wintersport, het beste wat er is.

Hoewel er staat "8 countries" zijn er 9 landen ingekleurd op de screenshot bovenaan dit artikel.

Enkele uren later, zoek de verschillen:

null

Ineens 9 landen in plaats van 8. Maar nu zijn er slechts 8 landen ingekleurd want het Verenigd Koninkrijk doet niet meer mee blijkbaar.

Toch opmerkelijk …

*bericht bewerkt door Camille2 op 06 mei 2019 19:48

Ik tel gewoon negen ingekleurde landen hoor. Portugal, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië.

Mr. Slow
Wintersport, het beste wat er is.

Als ik de terms of service eens doorlees gaat snowpass vooral een ‘tegoedbon’ dienst leveren. Daarmee valt bij het skigebied dat je gaat bezoeken een (dag)pas op te halen, deze online op te laden of in de meest luxe gevallen (reken hier niet op) thuisbezorgd worden. Eén pas om overal in te kunnen stappen (zoals de Salzburger Superski Card, Tirol snowcard, Dolomiti Superski of Grand Galaxie) zal het dus niet zijn. Wel in de lijnen van de laatstgenoemde. Voor een prikkie me sen naar de regio trekken.

Wie weet ga je nog wat verslagen van ondergetekende zien aan de hand van deze pas…

Zolang het niet op naam staat is dit ideaal, je koopt er 1 pp aan het begin van het seizoen.
Je verkoopt hem door met korting aan andere na jou vakantie. Die doet hetzelfde, en zo heeft een hele ketting aan mensen profijt van 1 pas.

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

Reken op een pasfoto-indentificatie oid. Er wordt duidelijk gesproken over een persoonlijke pas. Dus even een digitale ‘skipass’ aanmaken die dan bij de desbetreffende skigebieden ingeruild wordt voor een fysieke… Easy peasy…

Heeft Zwitserland ook geen zo’n pas met Crans Montana en andere

Ja, de Magic Pass. En ik zie dat er even verderop de Oberwallis card wordt aangeboden.

Ik tel gewoon negen ingekleurde landen hoor. Portugal, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië.

Quick op 6 mei 2019 19:50

Portugal, dan is in ieder geval zeker dat het gebied Serra da Estrela erbij is.

Ja, de Magic Pass. En ik zie dat er even verderop de Oberwallis card wordt aangeboden.

Bennie op 6 mei 2019 21:55

En dan heb je nog de Graubundenpas en een pas via top4.ski voor Jungfrau, Adelboden, Meiringen en Gstaad… en zo zullen er nog wel een paar zijn.

Vooralsnog ziet dit er in elk geval lekker amateuristisch uit, FIS-partner of niet.

Mr. Slow

Het is voor het eerst dat het me door middel van dit reclame plaatje in een keer helemaal duidelijk is…
Wij zijn gewoon het enigste land omringt met landen die allemaal skipistes hebben, zijn allemaal groen gekleurd en wij grijs! :(
Ik ben echt in het verkeerde land geboren…rot land :P
Zo plat als een pannenkoek volgepropt met multiculturele problemen :) :P

Ik tel er nog meer: Andorra en Liechtenstein zou gewoon kunnen en zijn ingekleurd. De overige dwergstaatjes in Europa lijken me minder waarschijnlijk

Ideale skipas voor de wintersport.nl-crew. Kunnen ze alle gebieden mooi testen. Road-trip door Europa en elk gebiedje een dagje aandoen. Luxe camper huren zodat je altijd een goed bed/verblijf hebt en gaan!

Mailtje gekregen vannacht:

Hi!

Congratulations!
You were one of the first 50.000 to pre-book a SNOWPASS CARD!

Living means acting and not stay still and watching life goes by.
While so many others lost their energies arguing about SNOWPASS CARD being too good to be true, you dared to join the big snow family!

People like you deserve the best, and it's our job to make it possible.
Now you are among the ones who share with you the same passion: the snow!

We work hard to improve.
We are still negotiating with many more ski resorts to join soon, but by now we already have more than 100 ski resorts.
We will keep on working to make SNOWPASS CARD always better.
And that is why we are the biggest ski pass in the world!

The list of partner ski resorts will be announced on our web site (http://www.snowpass.com) on the 8th of May 2019
And the sales will start on the 12th May at 12h:12m12s
We just want to make sure that you are ready!

Please click the link below to get to know some of SNOWPASS CARD partner ski resorts!
http://www.snowpass.com/ski-resorts

Please, keep it secret! ;)

Straf dat ik bij de eerste 50.000 ben, telkens als ik met zoiets of een wedstrijd mee doe haal ik het nooit of te nooit. Ik heb nu eenmaal geen geluk met die dingen.
Ik wacht toch nog wat af. :)

*bericht bewerkt door bartvwg op 08 mei 2019 08:19

Bla, bla, bla.

Heb je de lijst al bekeken?

de moeite niet echt waard voor velen…

https://snowpass.com/en/23-ski-resorts
Pelvoux staat er ook bij @rogier. Misschien kun jij eens navraag doen over hoe en wat van deze club?

Maar verder lijkt me dit een leuk lijstje hoor om te skihoppen, je komt nog eens ergens als je een beetje handig plant. Een kaartfunctie zou wel handig zijn.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Ik vind het best een mooie lijst eerlijk gezegd!

I can stick uphill ice, on my saucer...

Ik vind het een zwaar teleurstellende lijst. Natuurlijk kan je met skihoppen wel redelijk ver komen, maar deze pas lijkt me dan meer geschikt voor gekken die alle onbekende parels (?) in één winter willen skiën en verblijven in een camper, of een tent.

Voor de gewone Nederlandse wintersporter lijkt één van de bestaande seizoenspassen (Magic Pass, Graubündenpass, Top4.ski, TSC, SSSC, Dolomiti Superski, Ski a la carte of Skirama Brenta pas bijvoorbeeld) veel handiger te zijn. Ik gok dat meer dan de helft van de daar genoemde gebieden niet eens op deze website te vinden zijn, laat staan dat een wintersportgek als ik er van gehoord heeft. :)

*bericht bewerkt door Quick op 08 mei 2019 09:23

Mr. Slow

Dit is een lijst voor @Henri ;)

Ik ga denk ik ook liever voor combi-passen van een week (of een aantal opeenvolgende dagen) dan voor een seizoenspas voor één regio of een hele lange lijst van gebiedjes die mij niet echt aanspreken. Ook al is het zo goedkoop.
Ik heb één keer een Tirol Snowcard gehad en veel geluk met het weer (je zou maar die pas hebben en dan wordt het een echte Zuidalpen-winter!). Dan maar wat meer betalen voor losse passen van gebieden waar ik echt heen wil.

Voor de voordeelprijs snap ik het nog wel, maar op de lijst zie ik vooral kleinere dan wel deel-gebieden. Dan moet je al aardig wat dagen maken om de prijs er uit te halen en voor de volle prijs al helemaal veel en dan ook nog eens in die gebiedjes.
Ik ga dan ook gewoon nog steeds liever voor de weekpassen en misschien is ooit een Salzburger danwel Tirol kaart nog een keer de moeite. Dan heb je al meer en grotere gebieden voor een vergelijkbare prijs. Enige nadeel is dan weer dat je aan een regio bent gebonden.

Hoe komen ze eigenlijk bij de ‘normale’ prijs van 895,- eurootjes? Vraag me af hoe ze dit berekenen. Zeker omdat het de eerste keer is dat ie bestaat?

Bla, bla, bla.

Omdat dat ook een gemiddelde prijs is voor een multi-gebieds of groot gebied seizoenspas.
@Quick Voor mij een aantal heel interessante gebieden, maar zelfs voor de kortingsprijs kan ik al gemiddeld genomen zo’n 12 dagpassen kopen. Dus alleen als je echt een seizoen gaat gebiedshoppen echt interessant. En genoeg interessante gebiedjes hoor! Plus behoorlijk wat zuid-Franse stations. Daar loont het nog wel eens voor…

er zitten wel toffe gebieden in! vooral in het zuiden!

https://snowpass.com/en/23-ski-resorts
Pelvoux staat er ook bij @rogier. Misschien kun jij eens navraag doen over hoe en wat van deze club?

Maar verder lijkt me dit een leuk lijstje hoor om te skihoppen, je komt nog eens ergens als je een beetje handig plant. Een kaartfunctie zou wel handig zijn.

Roel op 8 mei 2019 08:40

Ik ga zeker even navragen! Wordt wel pas morgen. Vandaag is het bevrijdingsdag in Frankrijk.

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie