Column: hebbes

Ruud op 24 september 2019· 14 reacties

null

Het is zomer in Portugal. Maar in mijn hoofd is het al winter. Op een zonnebed bij het zwembaden en met uitzicht op de mediterrane heuvels klap ik de laptop maar eens open. De zoektocht naar een accommodatie voor de jaarlijkse wintersportvakantie is weer van start gegaan. Die zoektocht naar een plek voor de gezinsvakantie kent ieder jaar een andere formule. De variabelen zijn altijd dezelfde, maar de volgorde van prioriteiten verschilt. Het ene jaar kan die L/W/S/C/P zijn, het andere jaar S/P/L/C/W. Dit jaar is ie voor ons S/L/W/C/P. Oftewel:

  1. skigebied
  2. ligging van de accommodatie
  3. wensen (in 1 of 2 appartementen, aantal slaap- en badkamers, gratis WIFI)
  4. comfort (vaatwasser, niet alleen een eethoek, wel of geen wellness)
  5. prijs

Onze prioriteiten

We gaan uit van het skigebied, want we willen naar het zelfde gebied in Zuid-Tirol als vorig jaar. Klaar. Tweede op het lijstje is de ligging van de accommodatie. Het appartement van vorig jaar was qua locatie prima bevallen, want dat lag op 2 minuten lopen van de piste. Helaas passen we daar dit jaar niet in, want in tegenstelling tot vorig jaar gaat nu iedereen mee. Grotere appartementen zijn er niet in het zelfde complex. Dat is best jammer, want ik heb het vorig jaar door één van de gezinsleden horen omschrijven als: “een droomlocatie qua plek”. Dus ga ik op zoek naar weer zo’n plek. Dan is er criterium drie, de wensen: met zijn allen in één appartement, (wel zo gezellig),vier slaapkamers (want dan hoeft er niemand op een klapbed in de woonkamer), snel internet uiteraard, (dat is een levensbehoefte tegenwoordig), ruimte op de kookplaat (we gaan niet klooien op twee pitjes met zijn allen). Mmm, zoals altijd beperkt criterium drie de keuze enorm…. Dan hebben we nog criterium vier, het comfort, ook belangrijk. We vinden het chill als je ook iets van een zithoek hebt of tenminste een riante eethoek met veel ruimte. Vroeger zaten we wel in van die appartementen met een zit/slaapbankje voor twee personen en dan zat de rest op de houten keukenstoelen. TV? Nee, totaal onbelangrijk. Wellness? Vinden we heerlijk, maar als het er niet is, is het ook prima. Garage voor de auto? Hoeft niet, maar is wel gaaf als het er is. En als laatste is er …de prijs. Voordat je nou denkt dat geld geen rol speelt in dit gezin…uiteraard is de prijs belangrijk. Meerdere dingen vallen af doordat ik ze belachelijk geprijsd vond, al tikken ze alle boxjes. Maar de kinderen zijn volwassen, hebben banen en dragen wat bij. Dat verruimt het budget, waardoor we niet als eerste op de prijs hoeven filteren.

null

Onze keuze

Het zal niemand verbazen: met alle bovengenoemde criteria was de keuze beperkt. Dingen waren al vol, echt veel te duur of het was te ver de berg af (en later weer op) naar de pistes. Ergens moest er water bij de wijn. Ik besloot het criterium “met zijn allen in één appartement” eens te schrappen. Dat leverde natuurlijk veel meer hits op. Waaronder…. Twee leuke appartementen in het complexje (de droomlocatie…) van vorig jaar. Toch maar eens informeren of ze vrij waren. Nee, niet in de week die we hadden uitgekozen. Na gezinsberaad, agenda’s raadplegen en andere dagen blokkeren bleek een andere week voor iedereen ook mogelijk. Toen bleken de voorgestelde appartementen niet op dezelfde verdieping te liggen. Dat is te onhandig, want we willen (met toestemming van de eigenaar) met meubels slepen om wel in één appartement te kunnen eten en te kunnen chillen. Ik zag al visioenen van tafels en banken in de lift… Kan ook te gek jongens.

Eens informeren of er geen twee op dezelfde etage zijn. En toen bleef het stil. Drie dagen geen reactie. Nog een mailtje gestuurd. Geen reactie. Dan maar eens bellen. Geen gehoor. Meerdere dagen geprobeerd op allerlei tijdstippen. Steeds geen gehoor. Waren ze op vakantie? In juli? Dat leek onwaarschijnlijk. Had ik nu maar direct een optie genomen… Ik schrijf andere locaties aan. Die reageren allemaal wèl, maar ze hebben geen plek.

Contact

Inmiddels is de vakantie voorbij en zijn we weer in Nederland, waar het mooie weer pesterig eindigde toen we landden op Schiphol. Thuis op de bank zoek ik verder, want wat moet je anders als het een paar dagen regent? Ik mail andere accommodaties, ook in andere dorpen in het zelfde gebied en bekijk hotels in plaats van appartementen. Het is het allemaal nèt niet. Of het is al vol. Toch een ander skigebied dan maar? Maar ja, als je daarmee gaat schuiven, ligt àlles weer open. Tegen beter weten in mail ik nog maar een keer met de “droomlocatie”. Na twee dagen krijg ik antwoord met uitgebreide verontschuldigingen: “er is iets mis gegaan, mijn mails waren door domme pech niet beantwoord en wat fijn dat u weer voor ons kiest, natuurlijk gaan we kijken of we plek hebben voor u.” En passant meldt men dat de appartementen die ze ons hadden voorgesteld wèl op de zelfde verdieping liggen: “dus die zijn heel geschikt voor u!” Maar inmiddels niet meer beschikbaar, helaas. Zucht…

Maar er was ook goed nieuws: ze waren een week eerder wel beschikbaar. Dat was de week die we oorspronkelijk hadden gewild, dus dat was heel mooi. Even checken in de gezinsapp. Kon een week eerder bij iedereen? Nee, helaas. Inmiddels hadden werkafspraken bij deze en gene de boel geblokkeerd. “Kan iemand anders nu effe zoeken?”, appte ik mijn dierbaren. Die wisten precies wanneer ze moesten prijzen en aanmoedigen en antwoordden dingen als: “hou vol pap”, “gaat je lukken, het lukt je altijd” en “je vindt altijd toplocaties, komt vast goed!” Ja, ja…

Vrij

Na een drukke week op het werk pak ik de draad maar weer eens op. Waarom niet eens naar Frankrijk?; dàt hadden we als gezin nog nooit gedaan. Ik ben nog midden in de internetzoektocht, als ik een mailtje krijg: de droomlocatie. Er hebben mensen afgezegd; “onze” appartementen zijn vrij! Naast elkaar, in de week die we wilden! Ik mail terug, doe de aanbetaling en open de gezinsapp: “Hebbes!”

Lees ook:

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie

Yes, de winter komt er weer aan.
Ook de leuke stukjes van @Ruud zijn er weer
Altijd heerlijk om te lezen

*bericht bewerkt door niekniek op 24 sep 2019 09:04

Haha herkenbaar!! Ik ben ook de pineut die het ‘gedoe’ in goede banen mag leiden…maar als het dan lukt en iedereen is happy dan ben ik ook happy😄

Lekker lezen weer en zo herkenbaar. Ik heb dit jaar allerlei appartementen in Livigno lopen zoeken. En gelukkig was het na flink ijverig zoeken uiteindelijk ook: Hebbes! 👌

Bergen + Sneeuw = ❤

Heel herkenbaar. Ik mag het ook altijd regelen (want anders komt het er niet van). alhoewel… ik mag ook graag zelf bepalen en weten waar ik naartoe ga en hoe.

Maar als het dan lukt, heb je wel een prachtige vakantie! dat is de moeite wel waard.

Zo herkenbaar! Laat de voorpret maar beginnen 😀

Elk jaar weer een hele zoektocht. Maar super leuk om te doen. Voor komend seizoen is de keuze gevallen op het dorp dat te zien is op de eerste foto van dit bericht -> Montgenèvre.

Dat ik dit dit herken is dankzij Google Maps. Ik heb heel wat van het dorp gezien, zonder er ooit te zijn geweest… IDEAAL!

Mooi joh! Eén grote speeltuin.

Leuk stuk Ruud, herkenbaar ook… :)

Ik vind het heerlijk om het altijd te regelen. Ik doe het al zo’n tien jaar en de voorpret begint op het moment dat je voor de eerste keer gaat oriënteren naar een mooi gebied/mooie accommodatie. We hebben als groep al hele mooie plekken gehad waaronder een villa in Paradiski voor 30 personen met uitzicht vanuit de jacuzzi (stond op het terras buiten) op de piste als absoluut hoogtepunt…

De laatste jaren is de groep aanzienlijk kleiner (variërend van 3 tot 8 personen) maar niet minder gezellig. Een kleinere groep maakt het zoeken natuurlijk wel eenvoudiger en je kunt ook veel later boeken. Waar we dat eerst in juli al wel voor elkaar probeerden te krijgen gaan we nu pas eind van het jaar plannen concretiseren (hoewel ik stiekem moet bekennen dat ik er nu al een beetje mee bezig ben)…

Afgelopen maart heb ik voor het eerst niets zelf geregeld maar ben ik aangesloten bij het gezelschap van ons aller GiGi en ik moet eerlijk bekennen dat mij dat wel heel goed bevallen is. Alles was tot in de puntjes geregeld…

Omdat ik echter komende winter weer met vrienden ga zal de organisatie weer op mij aankomen… :p

Appartement voor volgend jaar was al geboekt bij vertrek afgelopen jaar. Ga altijd met schoonfamilie mee en die zijn erg gehecht aan het dorp waar we altijd heen gaan. Dus wat dat betreft geen zoektocht voor ons. Zojuist ook maar vast de skilessen en ski’s voor de kinderen geboekt. We kunnen dus weer gaan aftellen!!! Wellicht dit jaar eens een wax- en slijpclinicje meepikken.

Niet lullen, skiën!!!

Ha, leuk stuk en idd herkenbaar. De voorpret maakt het ook altijd extra leuk. Zelfde zoektocht 2 jaar geleden gedaan, maar gaan nu inmiddels voor 3e keer naar onze toch redelijke droomplek in Voralgebergte. Volgend jaar misschien weer eens wat anders, begint de zoektocht weer 😀

Voorpret bij het uitzoeken van de juiste locatie en accommodatie is al heel leuk.
Zeker als je dan de juiste match hebt gevonden kan dat voor een euforisch gevoel zorgen.
Ik herken dat wel van zomervakanties of weekendjes weg.

Maar voor de wintersport boeken we al meer dan 15 jaar achter elkaar in Val Thorens dezelfde accommodatie, in dezelfde periode. Dus ook dit jaar weer. We hebben inmiddels al weer geboekt. Maar eerlijk gezegd voelde het boeken zelf als een 'standaard handeling' . Het euforische gevoel ontbrak volledig. Het gevoel was hetzelfde als dat ik iets bij Bol.com had besteld.

Nu het mooie weer zachtjes aan verdwijnt komt het wintersport gevoel weer naar boven borrelen om na de eerste skiwedstrijden op TV te veranderen in een koortsachtig verlangen om in de sneeuw te zijn.

*bericht bewerkt door zenith op 25 sep 2019 17:05

Leuk om te lezen weer Ruud welkom terug op weg naar de winter :)
En zo herkenbaar, vond het altijd een kunst om het ieder jaar weer voor elkaar te krijgen vooral omdat wij met een grote groep gingen tot soms wel 36 volw/kids.
Nu weet ik waar ik heen ga en is het de planning van wanneer en wie en hoeveel, en onze gasten in het appartement te ontvangen.
Vandaag regen maar boven lag gisteren de sneeuw al op de Hochkönig.

null

Dienten Die Alte schule

Idd herkenbaar! En ohh zo fijn om te weten dat ik niet de enige malloot ben die tijdens de zomervakantie al de wintersport accommodatie zoek 😅

Heerlijk, die voorpret/ voorstress! Ondertussen ligt ons hotel al wel eventjes vast maar heb vandaag na lang zoeken nog een hebbes-moment gehad… skischoentjes maat 13,5 gevonden 🥳🥳
Kan onze dreumes ook op de latten!!!

https://cdn.wintersport.nl/forum/24/d94f7448b7d0bd01e0096b83...

🤷🏼‍♂️

*bericht bewerkt door Andrasj op 27 sep 2019 22:40

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie