BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
De mooiste en meest sneeuwzekere skigebieden ter wereld

De mooiste en meest sneeuwzekere skigebieden ter wereld

gesponsord
Geplaatst op 1 oktober 2019

Geweldig skiën in Noorwegen boven de Fjorden
Geweldig skiën in Noorwegen boven de Fjorden

Veel wintersporters kijken niet veel verder dan de klassieke Alpenlanden voor hun wintersport. Dat is jammer, want juist buiten de Alpen vind je misschien wel de meest sneeuwzekere en mooiste skigebieden ter wereld. Perfecte gebieden voor families of voor poederzoekers, eigenlijk voor iedere wintersporter. Denk eens aan Noorwegen of Canada voor je volgende wintersport.

Wintersport in Noorwegen
Wintersport in Noorwegen

Noorwegen, de wieg van de skisport & perfect voor families

Skiën is in Noorwegen uitgevonden. Als je één keer in dit mooie Scandinavische land bent geweest begrijp je wel waarom. De bergen lenen zich hier perfect voor de wintersport. Mooie glooiende hellingen en vooral extreem sneeuwzeker. Niet alleen sneeuwzeker, maar vooral goede-sneeuw-zeker. Door het klimaat van dit land blijft de sneeuw van geweldige kwaliteit. Door die kwaliteit is Noorwegen een ideaal gebied voor families en beginners. Op goede sneeuw is het namelijk veel makkelijker en leuker om te leren skiën. Skigebieden begrijpen dit en zorgen voor een geweldig onthaal voor jonge gezinnen. Denk aan prima (en ruime) accommodaties, speciale kinderliften en leuke entertainmentprogramma’s. Maar wees niet bang, je vindt hier ook meer dan genoeg lekker steile afdalingen (en mooie off-piste runs in droompoeder) zodat ook de gevorderde wintersporter aan zijn trekken komt. En na het skiën of boarden? Dan kun je lekker de sauna in, ook zo’n typisch Noorse traditie! Wil je trouwens wat anders dan alleen maar skiën dan zit je in Noorwegen ook goed voor een zeer complete wintervakantie. Wat te denken van sneeuwscooter rijden, huskysledetochten maken, ijsvissen en de fjorden bezoeken. En wie droomt er nou niet van om het noorderlicht te bekijken?

Prijzen Noorwegen: al vanaf € 249,- op basis van eigen vervoer incl. overtocht

Canada, ongelofelijk mooi
Canada, ongelofelijk mooi

Canada, het ultieme wintersportland

Als men het in Europa heeft over goede sneeuw dan wordt vaak gezegd ‘het lijkt wel Canada’. Wil je zeker zijn van de beste sneeuw en vederlichte poeder, dan zit er weinig anders op dan naar Canada te gaan. Canada is namelijk absoluut sneeuwzeker. Maar de voordelen houden niet op bij de sneeuwkwaliteit. De accommodaties zijn vele malen luxer dan we in Europa gewend zijn en de gastvrijheid is misschien nog wel beroemder dan de poedersneeuw! Ondanks de geweldige sneeuw is het vaak erg rustig op de uitgestrekte pistes. Je waant je hier in een absoluut winterwonderland. Als je met Oad naar Canada gaat vlieg je, met je eigen materiaal, direct op Edmonton. Hier zijn de meest gave activiteiten mogelijk. Wat te denken van heliskiën (diepe poeder!), off-piste skiën, ijsklimmen of icewalken. Na het skiën is er ook genoeg te doen. Heerlijke wellness en spa’s in overvloed. Net als de fijne restaurants en bars. En als je wilt winkelen dan is er de grootste mall van Canada in Edmonton. Verder zijn er bijna altijd gave evenementen te vinden, denk aan food- of drinkfestivals.

Prijzen Canada: al vanaf € 899,- incl. transfer, skiuitrusting mee op de vlucht en skipas voor 6 dagen