Gastein is een bij Nederlandse wintersporters nog altijd wat onbekend dal. In het dal liggen een aantal skigebieden waarvan wij de skigebieden Schlossalm - Angertal - Stubnerkogel en het skigebied van de Kreuzkogel bij Sportgastein verkend hebben. Gastein is een heel gevarieerd dal waar je van de ene verbazing in de andere valt en dat zeer veel historie kent. Met name Bad Gastein is een dorp dat uniek is in de Alpen.

Gasteinertal

Tijdens het tweede seizoen van de SnowShow nemen Kristy, René en Arjen je mee op reis naar de mooiste en leukste skigebieden van de Alpen. We laten je niet alleen het skigebied zien, maar ook andere leuke activiteiten die je kunt ondernemen.

De trip begon goed met een rit in een van de weinige éénpersoonsstoeltjesliften die er nog in Oostenrijk te vinden zijn. De bestemming was misschien nog meer bijzonder: een hut van maar liefst 600 jaar oud met een fenomenaal uitzicht over Bad Gastein. Het weer zat de eerste dag bij het verkennen van het skigebied Schlossalm - Angertal - Stubnerkogel niet bepaald mee, maar gelukkig zijn er ook lange afdalingen tussen de bomen te vinden. 's Middags hebben we een interessante stadswandeling door Bad Gastein gemaakt. Dat is nou niet iets wat je in het gemiddelde Alpendorp doet, maar hier is het heel interessant vanwege de lange geschiedenis van het dorp. De dag erop hadden we geluk, want Sportgastein is een ideaal freeridegebied en we hadden de jackpot! Reden genoeg om 's middags bij te komen in de thermen van Bad Gastein.

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

Heerlijke aflevering weer. Dal staat al wat langer op mijn lijst.

Mr. Slow

Prachtig, wat een uitnodiging.

Mooie film☺️
Hopelijk kom ik daar ook nog eens
Enne, uitzichtpunt noemen wij een uitzuchttpunt 😁 (ondertussen weer even op adem komen 😀)

*bericht bewerkt door niekniek op 20 okt 2019 08:38

Topshow! Ik ken het gebied niet, maar het ziet er wel erg leuk uit!

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Het Gasteinertal, we zijn daar ooit een paar dagen geweest. Voor mij is het zeker een dal om heen te gaan voor zo’n trip in maart waarin je alle opties wil hebben: uitgebreid en goed doordacht pistenetwerk én freeridemogelijkheden. Dit is het dal in Salzburgerland wat daaraan voldoet.

Weer een gebied waar ik nu graag eens na toen wil gaan, en beelden met poeder sneeuw runs 👍

Mooie uitnodigende SShow! Heb al eens vaker naar dit gebied gekeken, maar het heeft uiteindelijk nooit de streep gehaald. Die lange afdalingen echter…

@Arjan. Het wegwerken van de camera’stok’ bij de poederruns, hoe is dat gedaan? Standaardoptie videobewerking of met de hand?

...ski-addict...

@maik100 Dit is gefilmd met een 360° camera, de fusion, die doet dat automatisch

Click. Click. Peace

Ik ben er nu twee keer geweest en het blijft echt een prachtig dal en gebied. Hier nog een foto van de brug boven op de stubnerkogel.

null

Kleine correctie op de eenzitterlift bij de Bellevuealm. Bouwjaar 1948 en in 1956 verhuisd van het Graukogelgebied naar de huidige standplaats.
https://www.google.com/amp/m.antennesalzburg.oe24.at/Der-let…

Wederom een heerlijke aflevering! 👌🏻
Hier kunnen ze bij de reclame filmpjes van ski & more nog een voorbeeld aannemen.
Keep up the good work 👍🏻

Ik zag weer een tosti tijdens de lunch!!

Leuke presentatie weer, en heerlijk skiën daar, ga regelmatig een dagje heen.
En wie langs Bellevue komt voor de lunch of met de lift naar boven in de avond, ze hebben er heerlijke rippel ;) Je kunt vanaf daar ook op de rodel naar beneden.

Dienten Die Alte schule

Ik zag weer een tosti tijdens de lunch!!

Jochemgerrits op 20 okt 2019 15:49

Arme Kristy 😂 Ik denk dat ik komende winter maar alles goed in beeld ga brengen wat ze eet voordat Arjen weer met een genadeloze comment komt 😬

Weer een geweldige video 👌 keep up the good work

Och heerlijk! Wat een fijne beelden en leuke aflevering. Kan maar geen genoeg krijgen van die Snow shows!

Bergen + Sneeuw = ❤

@Rene dat komt wel goed in de video’s over Süd Tirol😉

Leuk gebied (leuk filmpje ook!), komt nog weer hoger op de ToDo-lijst!
De laatste keer dat ik in een eenpersoonslift heb gezeten was zo’n dertig jaar geleden tijdens een skiles in Rauris. Vond het toen prachtig - alleen daarom al zou ik graag een keer die kant opgaan.

Gaaf! Lijkt me een heel tof gebied. Gaat op de lijst.

null

Leuk filmpje weer! Was nog wel op zoek naar een goede indruk van dit gebied en heb zeker wel het idee dat ik dat hiermee gekregen heb.

Al vaak mooie deals gezien in Bad Gastein maar nooit op ingegaan. Moet zeggen door dit filmpje dat ik toch eens ga nadenken de volgende keer, zeker de lange afdalingen en de freeride mogelijkheden. Geweldige aflevering weer 👍🏻

Heerlijke uitzending weer, krijg weer zin om naar de sneeuw te gaan. Een keer hierna toe geweest maar dan in de zomer, leuke omgeving maar in de zomer heel doods.

Zie ik deze beelden in de winter geeft het gelijk een ander beeld.

Leuk gebied. Ben er enkele jaren geleden ook eens in het skiseizoen geweest. Medio maart. Het was toen wel erg warm, +20 C bij de middenstations. Het dal was helaas helemaal groen, ik had mij verheugd op de biathlonkennismaking die aangeboden wordt. Wandelen in het Kötschachtal is overigens prachtig, zomer en winter.

2024 Met kleinkinderen, weer gebonden aan het hoogseizoen €€€

In de jaren 1980 kwamen we hier en toen was Bad Gastein wel een beetje vergane glorie. De statige hotels waren niet meer goed onderhouden en het had soms een beetje een spookachtig uiterlijk. In de jaren 1990 is de boel flink gerestaureerd en het wordt tijd dat we er weer eens naar toe gaan. Toch krijg ik in de video mee dat nog steeds niet alle hotels aangepakt zijn maar dat ze weer op de goede weg zijn.

Nostalgie trouwens naar de trein naar boven in Bad Hofgastein :)

*bericht bewerkt door Pizzapunt op 23 okt 2019 11:27

In (Belgische) krokusvakantie gaan wij voor 2e keer naar Bad Hofgastein. Vorige keer was enkele jaren geleden toen de nieuwe dal-lift nog niet af was.
Het gebied zelf was toen al heerlijk, en niet ‘al te druk’.
PS: deze keer rechtstreeks en vroeg geboekt bij hotel en 300 euro goedkoper af dan een vergelijkbaar hotel in vergelijkbaar gebied vorig jaar (nu €1532,- voor 3 personen half pension in hoogseizoen).

No one said it would be easy, but it was...
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie