BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Méribel: midden in Les Trois Vallées

Méribel: midden in Les Trois Vallées

gesponsord
Geplaatst op 4 november 2019

Het mooie Méribel
Het mooie Méribel
Bergen vol poeder, geweldige uitzichten, een zowat ongelimiteerd wintersport-speelterrein, een dorp met een aangename unieke architectuur en geweldige restaurants: welkom in Méribel. In het hart van 's werelds grootste skigebied, Les Trois Vallées, tussen 600 km aan aaneengesloten pistes en maar liefst 62.000 hoogtemeters vind je een mooi en harmonieus dorp! Hier vind je pistes voor iedereen, voor beginners, families en experts.

Skigebied XXL
Skigebied XXL

Nieuw in 2019-2020 In Méribel timmert men altijd aan de weg. En nu zeker met de komst van de Wereldkampioenschappen alpine skiën in 2023. Zo worden er dit jaar nieuwe hoogstaande accommodaties geopend. Het nieuwe Refuge de la Traye is het vermelden waard. In het skigebied komen er twee nieuwe rode pistes bij, nadat er vorig jaar al nieuwe liften waren gebouwd!

Midden in Les Trois Vallées: skigebied XXL!

Méribel ligt letterlijk midden in de Trois Vallées. Dit is het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld; hier kan werkelijk iedereen pistes en afdalingen van zijn gading vinden. Waar je ook naar op zoek bent, je vindt het hier. Poeder voor de freeriders, ongelimiteerde pistes voor de kilometervreters, steile zwarte pistes voor de die-hard carvers en glooiende lijnen voor cruisers en beginners. Wat je ook wilt, waar je ook zin in hebt, de pistes en afdalingen liggen er!

Absoluut sneeuwzeker

Met 15 toppen boven de 2500 meter, het feit dat 85% van de pistes boven de 1800 meter ligt, 6 gletsjers en maar liefst 2500 sneeuwkanonnen ben je in Méribel zeker dat je altijd kunt skiën. Meer dan 50% van de pistes is te besneeuwen met kunstsneeuw, dus op welk moment van het seizoen je ook richting Méribel afreist, je bent zeker dat je kunt genieten van een heerlijke skivakantie.

Een aangenaam dorp

Méribel is een fijn en aangenaam dorp. Met een architectuur die prima opgaat in de wilde en geconserveerde natuur. Dit dorp is ontworpen door bergbewoners met een enorme ervaring wat betreft het leven in de bergen. Hier zijn de verhoudingen menselijk gebleven. Dat betekent een fijn en mooi dorp vol met natuurlijke en lokale materialen zoals hout en steen. Méribel is het bewijs dat ook in Frankrijks grootste skigebied er mooie dorpen kunnen bestaan. Hier heb je een ruime keuze aan aangename en vooral ruime accommodaties.

Geweldige rodel afdalingen. De 'Himalaya by night' waar je een 2 kilometer lange afdaling maakt door het Yeti-park met marshmallows en warme chocolademelk is geweldig voor jong en oud. Wil je meer avontuur en spanning, doe dan de Mission Black Forest: 28 scherpe bochten, 470 hoogtemeters, helm op en gaan! Dit is keihard rodelen! Een aanrader als je van adrenaline houdt. De ervaringen zijn onvergetelijk, dat kunnen we je nu al beloven.

Respect voor de omgeving

Méribel weet als geen ander hoe belangrijk de wilde en mooie natuur is voor een skigebied. Dus dit alpine-dorp doet er alles aan om zo verantwoord mogelijk met de omliggende natuur om te gaan. Op een steenworp afstand ligt het Nationale Park van de Vanoise met het Tuéda reservaat. Hier leven diverse wilde dieren in alle rust! Méribel wil dit evenwicht niet verstoren, daarom staat harmonie hoog in het vaandel van dit dorp. Hierdoor is Méribel het perfecte dorp om helemaal tot rust te komen.

Andere activiteiten

Uitgeskied? Of wil je na de sluiting van de pistes nog wat anders doen? Dan kan dat ook in Méribel. Denk aan langlaufen, ski-joering, schaatsen, sleeën of wandelen al dan niet met sneeuwschoenen. Blijf je liever binnen dan kun je ook genieten van een heerlijk zwembad, een echte wellness met sauna en spa, en doe je liever wat sportiefs, dan is hier een goede fitness en zelfs een klimwand te vinden.

Klik hier voor meer info over Méribel