BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Wintersport in het groenste dorp van de Alpen!

Wintersport in het groenste dorp van de Alpen!

gesponsord
Geplaatst op 28 oktober 2019

Omringd door de magische bergtoppen van het Tennengebergte ligt op 902m het authentieke bergdorpje Werfenweng. Al meer dan twintig jaar zet deze Oostenrijkse bestemming de toon als het gaat om duurzame toerisme.

Typisch Oostenrijks dorp, of niet?

Een handvol huizen en hotels met besneeuwde daken, een grote kerktoren die daarboven uitsteekt en een langlaufer die op z’n dooie gemak door het “gemütliche” centrum glijdt. Op het eerste gezicht lijkt Werfenweng een typisch Oostenrijks dorp, waarvan er vele zijn. Maar wie goed kijkt, ziet al snel dat Werfenweng net even wat anders is. Een aantrekkelijk duurzaamheidsprogramma, genaamd “samo”, maakt deze bestemming uniek!

De sleutel tot een duurzame vakantie

Het begrip “samo” staat voor sanfte Mobilität, oftewel duurzame mobiliteit. Accommodaties in Werfenweng hebben de mogelijkheid zich voor dit concept aan te melden en dragen hiermee een steentje bij aan duurzame toerisme. Vakantiegangers die in een samo-accommodatie verblijven, kunnen tegen een kleine vergoeding van €10,- een samo-kaart kopen. Deze all-inclusive-kaart is de sleutel tot een actieve en milieubewuste wintervakantie.

Alpine Pearls Werfenweng maakt deel uit van de Alpine Pearls: een netwerk van bestemmingen in de Alpen die van duurzaamheid een speerpunt hebben gemaakt. Verspreid over Oostenrijk, Italië, Duitsland, Slovenië en Zwitserland zijn er in totaal 23 bestemmingen bij deze organisatie aangesloten, waaronder de regio’s Weissensee, Arosa en Bled.

Gratis gebruik BMW i3’s

De samo-kaart kent een aantal aantrekkelijke en exclusieve highlights, waaronder gratis toegang tot alle langlaufloipen inclusief uitrusting, een gratis rit met de paardenslee en verschillende georganiseerde wandel- en sneeuwschoentochten. Om zoveel mogelijk CO2 te besparen en auto’s ook vakantie gunnen, hebben autoreizende gasten de mogelijkheid hun sleutel in het VVV-kantoor af te geven. In ruil hiervoor kunnen zij gratis gebruik maken van electrische BMW i3’s, een electrische dorpstaxi en georganiseerde uitstapjes naar de stad Salzburg. Treinreizigers worden in Werfenweng extra beloond met een gratis transport van en naar het treinstation en/of accommodatie!

Wintervakantie in Werfenweng

De familievriendelijke wintersportbestemming Werfenweng ligt op zo’n 950 kilometer van Utrecht en bevindt zich op sneeuwbal-worp afstand van het internationale treinstation Bischofshofen. Het skigebied kent in totaal 29 pistenkilometers met onder andere een 6-kilometerlange panorama-afdaling. Een groot maar overzichtelijk Kid's Snowpark is speciaal ingericht voor de eerste wintersportervaringen. Daarnaast is er midden in het dorp een verbindingsgondel, waarmee men direct in het skigebied wordt gebracht. Verder biedt Werfenweng 30 kilometer aan langlaufloipen, 4 rodelbanen, winterwandelwegen en is het dorp bekend vanwege de geweldige paraglide mogelijkheden.

Voordelig met de trein

Werfenweng is met de trein al vanaf €69,- per persoon bereikbaar! Het skigebied opent op 7 december. Van 16 tot 20 december kunnen vakantiegangers en daggasten gratis gebruik maken van de Dorfbahn Rosnerköpfl en bijbehorende pistes 11-11a.