Het sneeuwt eindelijk ook weer in Oostenrijk, al is het hoofdzakelijk in Vorarlberg. We laten onder andere beelden zien uit Lech am Arlberg waar vandaag enkele decimeters sneeuw kunnen vallen, net als in grote delen van Zwitserland en Frankrijk. De sneeuw blijft wel beperkt tot vandaag want de volgende portie zondag is voornamelijk voor de zuidalpen. Wat volgt is een prachtige week met veel zon! Aan het eind van volgend weekend komt er waarschijnlijk een weersverslechtering aan. Check de details in het video weerbericht.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Hey @Roel, voor alle zekerheid: de onzekerheid die je benoemt met de tegengestelde visies van de weermodellen gaat over het weekend van 7-8 december toch, niet komend weekend?

Sölden vandaag; druk, bewolkt en af en toe een vlokje. Dalafdalingen nog steeds dicht.

https://cdn.wintersport.nl/forum/25/e3bc935a9da5dd1741cd48d4...

Hey @Roel, voor alle zekerheid: de onzekerheid die je benoemt met de tegengestelde visies van de weermodellen gaat over het weekend van 7-8 december toch, niet komend weekend?

Claire op 29 nov 2019 11:30

Klopt @Claire

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

@Roel, Ischgl vanochtend in het dal en rond de middag op de piste. Veel verse (kunst)sneeuw en later op de middag een straf windje met sneeuwval. Morgen lijkt een mooie dag te worden!

https://cdn.wintersport.nl/forum/25/27eb969a793775c7101944fb...

https://cdn.wintersport.nl/forum/25/e3bc946d5d95fb47ae0b9e67...

@Roel, ik vroeg me af hoe de sneeuwhoogte wordt bepaalde die door skigebieden wordt aangegeven? Is dat inclusief of exclusief ‘kunstsneeuw’ meganisch gemaakte sneeuw.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat het 2 weken heel erg koud is waardoor skigebieden hun pistes goed kunnen voorzien van sneeuw d.m.v. sneeuwkanonnen ondanks dat het 2 weken lang niet sneeuwt. Op de pistes ligt dan een dikke laag poeder. Wordt dan de hoogte van de met sneeuwkanonnen aangebrachte sneeuw beschreven of blijft sneeuwhoogte dan nul?

@rico24 Dat zal zeker de hoogte zijn op de pistes… En lees ook zeker dit stuk even: https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/419429/sneeuwhoogt…

Click. Click. Peace

null

Vanochtend al 40 cm verse sneeuw in het dal van la rosière, en het heeft daarna de hele dag nog gesneeuwd!

sssst Ardjan!!
En je zal merken dat La Rosiere dal geen dal is! gewoon een dorp tegen de berg geknald :)
Leuke basis hoor daar, La Thuile is ook al aardig bedeeld.

null

De sneeuwgrens is echt direct naar beneden gegaan, hopelijk is dit voldoende sneeuwval om alle pisten te open binnen enkele dagen.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie