Bergen plezier in Flachau

gesponsord op 16 december 2019

Beeld: Flachau
Beeld: Flachau

Houd je van plezier maken tijdens de wintersport, dan houd je van Flachau. Het dorp is zeer populair bij Nederlandse wintersporters en ligt in het hart van de Ski amadé. Het dorp ligt vlakbij de snelweg A10 en is zeer goed te bereiken. Met pistes voor alle niveaus, het internationaal bekende snowpark, zes skischolen, talrijke skihutten en mooie accommodaties is Flachau de place to be! En dan hebben we het nog niet eens over de legendarische après-ski gehad. We geven je zeven redenen waarom Flachau misschien wel jouw bestemming voor de wintersport wordt komend seizoen.

Pistes voor iedereen

In de Snow Space Salzburg-Flachau-Wagrain-St. Johann (zoals het samengestelde skigebied van Flachau officieel heet) vind je brede en uitstekend geprepareerde pistes die skiërs van ieder niveau aan zullen spreken. De liften zijn modern en snel en als Koning Winter z’n gezicht even wat minder laat zien dan zorgen de vele sneeuwkanonnen er wel voor dat er uitstekend geskied kan worden. Daarnaast maakt Flachau deel uit van de Ski amadé, de grootste ski-alliantie van Oostenrijk met maar liefst 760 kilometer piste en 270 liften. Een van de hoogtepunten is de Audi FIS-nachtslalom voor dames die op de Hermann Maier World Cup-piste gehouden wordt.

Beeld: Flachau
Beeld: Flachau

Geweldige off-piste mogelijkheden

Het skigebied van Zauchensee ligt op een steenworpafstand van Flachau en is een hotspot voor sportieve skiërs. Het skigebied is ook een insider’s tip onder freeriders, die hier veel mooie hellingen met poedersneeuw zullen vinden. Ook zijn er hier een aantal nieuwe zaken, zoals foto- en videocamera’s die reageren op je liftpas en automatisch jouw afdaling op de gevoelige plaat zetten.

Evenementen Ook deze winter zijn er weer veel evenementen in Flachau. De Audi FIS Ski World Cup Ladies Night Slalom vindt plaats op 14 januari 2020 en van 14 tot 20 maart 2020 vindt de Spring Battle plaats, met dj’s en livebands in de après-ski.

Mooie freestyle-parken

De Shuttleberg, tussen Flachauwinkl en Kleinarl, is letterlijk een speeltuin voor freestylende skiërs en snowboarders. Hier vind je het internationaal vermaarde Absolut Park met een 160 meter lange superpipe met 5,6 meter hoge muren die door de profs en Europese nationale teams gebruikt wordt als trainingsplek. Ook ligt er The Stash Park dat ontwikkeld is in de geest van snowboardlegendes Jake Burton en Craig Kelly. Er liggen 80 houten obstakels in een gebied buiten de geprepareerde pistes. Ook ideaal voor beginners en kinderen!

De legende Hermann Maier
De legende Hermann Maier

De legende Hermann Maier

Tweevoudig olympisch kampioen, drievoudig wereldkampioen en viervoudig overall wereldbekerwinnaar Hermann Maier is een van de meest succesvolle skiërs aller tijden. Hij maakte zijn geboortedorp Flachau wereldwijd beroemd. De ‘Hermann Maier World Cup Run’ is naar hem vernoemd en is open voor skiërs en snowboarders. Het is dé tip van Hermann Maier. “Eerst is het wat steiler, dan wat vlakker, maar het is een heerlijke piste om gas te geven en mooie bochten te maken. Ski je 'm in één keer naar beneden dan zul je ongetwijfeld je benen voelen, net als de echte topsporters!”

Beeld: Flachau
Beeld: Flachau

stuntcursus Wie van een avontuurlijke vakantie houdt, boekt een ‘Ski amadé – made my day’-excursie. Zo krijg je met de ‘Link to heaven day’ een kabelbaanontbijt, een reuzenslalomfotoshoot, een culinair berghutbezoekje en een echte Geheimtip.

Vermaak naast het skiën

Wanneer je even wat anders wilt doen dan skiën of snowboarden dan biedt Flachau heel veel mogelijkheden. Stap bijvoorbeeld op de Segway of een fatbike en maak een mooie tocht door het winterwonderland. Gaat dit te langzaam dan kun je je uitleven op een van de vier verlichte rodelbanen of op de Lucky Flitzer, een zogenaamde alpine coaster. Wil je juist wat romantisch, dan is het altijd een goed idee om een mooie wandeling te maken en daarna bij te komen in een van de elf zwembaden van de Therme Amadé.

Legendarische après-ski en culinaire hoogstandjes

Flachau staat bekend om zijn legendarische après-ski. Livemuziek en dj’s zorgen voor een geweldige sfeer en feesten tot diep in de nacht. Maar Flachau staat ook bekend om zijn culinaire hoogstandjes. In de skihutten worden allerlei lokale lekkernijen geserveerd, variërend van Pongauer wildgerechten tot heerlijke taartjes. Jonge chef-koks, die ervaring hebben opgedaan in het buitenland, begrijpen hoe ze de traditionele Pongau-recepten een moderne twist kunnen geven. Je moet het gewoon proberen!

Voordelig op vakantie

Op zoek naar de beste deals? Flachau biedt diverse kortingen, waaronder driedaagse arrangementen of gehele weken, inclusief een familievariant.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.