Zeer succesvol Festival bij Wolfskamer Wintersport

JurreSmits op 10 december 2019

null

Huizen, 10 december 2019
Het is een jaarlijks Nationaal hoogtepunt voor de wintersport in Nederland. De Triple wedstrijden op de banen van Wolfskamer in Huizen. Inmiddels heeft het zich ontwikkeld tot een evenement met festival allure. Afgelopen zaterdag was de 2019 aflevering. Het was een groot succes.

Jaren geleden is het gestart als een spectaculaire uitbreiding van een traditionele NPW slalom wedstrijd op de baan, de Triple. De gedachte was om op één dag drie wedstrijden te bieden, een reuzeslalom , een paralelslalom en de NPW punten slalom. Wedstrijddeelnemers konden zo bij één wedstrijdevenement veelvuldig de baan op.

Inmiddels is het uitgegroeid tot het Triple Festival, waarbij naast de deelname van een grote groep Alpine wedstrijdskiërs nog veel meer wintersport uitdaging geboden wordt.
Op het Triple Festival van Wolfskamer Wintersport kom je vele vormen van wintersport competitie tegen.

null

Allereerst was er de landelijke wedstrijd van de zwaar getrainde Alpine wedstijdskiërs. Het waren er bijna 150 en ze kwamen met duizelingwekkende snelheid de slalompistes af. Verschillende clubs in Nederland, zoals Il Primo uit Bergen hadden sterke afvaardigingen.

null

Zo was er de Bambi Cup, waarbij zaterdag meer dan 300 zeer jonge talenten hun eerst slalom skiwedstrijd beleefden. Ook de snowboarders toonden daarbij hun wintersportplezier.
Verder was er de Kerst Cup voor mensen met een verstandelijke beperking. Deelnemers aan deze G-cup wedstrijd, meer dan 70, zijn ook gelouterde podiumkandidaten op de Internationale wedstrijden van de Special Olympics.

Tot slot zagen we dit jaar bij het Triple Festival demonstraties van zitskiërs met een lichamelijke beperking , de gehandicapte wintersporters .Met grote durf pakten ze de afdaling nummer 4, wat echt getuigde van ski-lef.

null

Het Festival kende verder wat excentrieke grappen zoals een komediant als agent , een gekke ober en een incheckbalie met KLM medewerkers. Op een gedeelte bij het grote paviljoen was er een “tube”baan aangelegd. Vele bezoekers die zelf niet deelnamen aan de wedstrijden genoten van deze wintersport beleving. En ook de succesvolle poffertjeskraam van JoJo uit Winterswijk kreeg de poffertjes niet aangesleept. De sponsors van de club waren aanwezig onder andere met prijzen voor deelnemers. Atomic, Salomon, Daka Sport, Vos Wintersport en de mutsenfabrikant Poederbaas deden een ruimhartige duit in het zakje.

null

Aftermovie

JurreSmits
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.