We hebben nog een paar dagen te kampen met föhn maar vanaf zaterdag is hij voorbij. Er ligt zelfs wat sneeuw in het verschiet voor de noordalpen maar in welke mate blijft een vraagteken. Dat er van zondag op maandag sneeuw valt is relatief zeker maar daarna lopen de weermodellen sterk uiteen. Waar het Europese model vlak voor de Kerst alles laat goedkomen voor Oostenrijk zijn de Amerikanen daar minder zeker van, met zelfs kans op regen. De Franse Alpen staan er duidelijk het beste voor met dit weekend veel sneeuw. De Italiaanse Alpen hebben de meeste kans op zon. Check de details in dit video weerbericht!

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Ja, het zwabbert alle kanten op. Gisteren was er een zeer positief bericht voor Schladming op yr.no, vandaag is het weer een stuk minder. We gaan het wel zien. De pistes zijn goed geprepareerd dus skiën is geen probleem.

Vanaf zaterdag lekker vertrekken richting krönplatz en Canazei. Vooruitzichten zijn wederom perfect. Al drie jaar op rij perfecte condities in de Dolomieten met de kerst! Komt helemaal goed!!

Onzekerheid met kerst is van alle jaren. Kan me herinneren dat we begin jaren 80 in een groen landschap (regio Seefeld) aankwamen en de volgende ochtend er gewoon te skiën viel. Aan kunstsneeuw deed men toen nog niet of nauwelijks.

Met kerst boeken we eigenlijk gewoon altijd zo laat mogelijk en met een gebied met flinke hoogte in de buurt.

Dalafdalingen vind ik dan weer wat minder van belang, mooi meegenomen als het kan, maar reken er niet op.

Edwin van Riel

Weer die regen op de vrijdag in Frankrijk voor de kerstvakantie😤
Vorig jaar ook al, toen zou het vanaf 1900/2000meter sneeuw zijn maar uiteindelijk lag de grens op 2500meter… Geen sneeuw meer gezien de gehele kerstvakantie, ook de temperaturen waren telkens maar net onder nul waardoor wel alles opvroor maar geen kanon aankon. Door die dramatische sneeuw/piste condities zeer veel gevallen mensen afgevoerd zien worden per ambulance.

Nu vrijdag dus weer die regen in Frankrijk, hopen dat de sneeuwvalgrens nu wel lager gaat zijn, een wit dorp is leuk maar liever alle pistes vanaf 1700/1800meter in goede staat en met de lift naar het dorp is dan niet erg.
Het mooie is zoals het nu in de kaarten staat dat zondag wel de sneeuwval grens laag genoeg zal zijn om alle ellende onder te laten sneeuwen☃️☃️☃️

*bericht bewerkt door Piefke op 18 dec 2019 11:13

LA NORMA😍☃️

Precies @piefke, vorig jaar vergelijkbaar, we wachten tegenwoordig zo lang mogelijk met vastleggen waar we heen gaan. Pas eind vorige week gereserveerd, vorig jaar een week van tevoren nog van bestemming gewisseld.

Zie voor La Norma dit wknd een 0 gradengrens van plm 1600-2000 meter dus pistes zouden sowieso geen probleem mogen zijn. Afwachten maar nog even.

Edwin van Riel

Is er ook nog kans op zon voor het zillertal de eerste kerstweek, of dienen we enkel rekening te houden met neerslag en grijze luchten?

De voorspellingen voor Maria Alm laten vooral veel sneeuw zien in de kerst week 😃

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿

@Suzy Onzekerheid betekent dat het ook kan meevallen met de neerslag. Hou de komende dagen goed de weerpagina van het gebied in de gaten: https://www.wintersport.nl/skigebieden/zillertalarena/weersv…

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Is die koudere lucht vanuit het noorden misschien de redding voor Winterberg?
De lange termijn ziet er positief uit, maar dit is waarschijnlijk ook onzeker, of zijn de modellen het hier beter over eens?
Blijven duimen, ook voor de andere gebieden!

*bericht bewerkt door PimdelaPada op 18 dec 2019 15:21

Is die koudere lucht vanuit het noorden misschien de redding voor Winterberg?
De lange termijn ziet er positief uit, maar dit is waarschijnlijk ook onzeker, of zijn de modellen het hier beter over eens?

PimdelaPada op 18 dec 2019 15:14

Daar wordt het zeker iets kouder maar omdat Winterberg ook lager ligt moet daar iets meer gebeuren. Kwakkelweer lijkt komende week een goeie typering voor het weer daar.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Van de webcams word je niet echt vrolijk. Ik keek net naar de Zugspitz Arena op de cams van Biberwier, Ehrwald en Lermoos. Triest om te zien. Moet nog een hoop gebeuren de komende dagen, maar skiën aanstaande zaterdag lijkt een uitdaging. Zonde.

Piste riderrrrr

Filzmoos (Salzburgerland )

null

Hettie die sneeuw naast het kanon niet gezien? Sommigen snappen er ook niks van ;)

En dan ook nog op die bergski staan oeioeioei ;)

*bericht bewerkt door evr66 op 18 dec 2019 17:37

Edwin van Riel

Hettie die sneeuw naast het kanon niet gezien? Sommigen snappen er ook niks van ;)

evr66 op 18 dec 2019 17:35

Foto is vandaag genomen Twitter
https://twitter.com/Weerman_Jeroen/status/120729725268070400…

*bericht bewerkt door Pieter230976 op 18 dec 2019 17:42

Op de ehrwalder alm zie ik toch nog steeds een sneeuwdek.

Hen48
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie