Madesimo is een klein gebied in Italië dit gebied heeft echter wel grootse plannen voor de toekomst. Het gebied staat bekend als zeer sneeuwzeker en heeft vele leuke, speelse maar niet al te moeilijke pistes. Wij gingen hier in seizoen 2013-2014 op verkenning. Een echte geheimtip!

-Michiel-
houdt ons dit seizoen letterlijk van midden op de piste in Katschberg Oostenrijk op de hoogte van de sneeuwcondities.

Plaats een reactie

Leuk verslag weer 1 voor op de bucketlist!

Seriously snow addicted family!

thanx! toch maar een keer gaan snuffelen daar in de toekomst.

Was dit niet dat ontzettende schneeloch van vorige winter?

Mr. Slow

Maar aan de enorme sneeuwhoeveelheden te zien is dit filmpje ook vorig jaar geschoten…

Mr. Slow

@Quixck: inderdaad, vorig jaar meters sneeuw, maar tot nu toe nog vrij groen :-).

Vraag aan Manon: hoe is de bereikbaarheid van dit dorp? Ik reed naar Madesimo afgelopen zomer via de Splugenpas, maar da’s in de winter en skipiste, hoe is de weg vanuit het zuiden in de winter? Met een smalle weg waarbij je in de haarspeldbochten zelfs moet steken, lijkt me dit geen pretje (en voor mijn vrouw wqs dit een no-go).

@JanGerrit: ik ben er afgelopen maart geweest en de weg erheen is inderdaad geen makkelijke. Ik kan me voorstellen dat als het slecht weer is, het een nachtmerrie is om boven te komen.

Beste @JanGerrit, de weg naar Madesimo is waanzinnig mooi! Maar er zitten inderdaad een paar venijnige haarspeldbochten in. Wij hoefde niet te steken, maar we hebben een klein autootje… ;-). Je kunt overigens ook via Isola naar Madesimo rijden en dan omzeil die bochten.

@ Manon. Bedankt voor de tip. Als die weg open is, kun je de krappe haarspeldbochten inderdaad vermijden (nu weet ik ook waarom deze zomer die vrachtwagen plotseling uit het zicht was- die heeft bij het uitrijden van de tunnel bij Madesimo natuurlijk ook de weg via Isola genomen). Het is inderdaad een spectaciulaire weg met die bochten en tunneltjes, maar voor een MPV een beetje aan de krappe kant. En toen lag er nog geen sneeuw of ijs … (zoals @Justin ook schrijft). Madesimo kan weer terug op de bucketlijst. Bedankt.

Dit bewijst maar eens te meer dat het zeker niet overal in de Zuidalpen slecht is!

❄️

En dan doel ik op de condities.

❄️

Of nee, laat maar, dit filmpje is inderdaad van vorig jaar ;)

❄️
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie